Puujulkisivu kannattaa maalata mahdollisimman pian asennuksen jälkeen tai ainakin pohjustuskäsittely tulee tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Näin voidaan heti ehkäistä auringonvalon ja sadeveden haittavaikutuksia, jotka myös heikentävät useimpien maalien tartuntaa puun pintaan. Usein syytetään turhaan maalia huonosta tartunnasta tai lyhyestä huoltomaalausvälistä, vaikka syynä saattaa olla ulkoverhouksen asennuksen ja maalauksen välillä saatu auringon UV-säteily.

Ajankohta maalaustöille kannattaa valita toukokuun alusta syyskuulle osuvalle ajanjaksolle. Paras maalausilma on pilvipouta. Suora auringonpaiste on yleensä haitaksi, koska maali kuivuu tällöin liian nopeasti. Sateen jälkeen taas on puupintojen annettava riittävästi kuivua ennen käsittelyä.
Uudismaalaus
Pintakäsittelytyön aluksi käsiteltävä alusta harjataan puhtaaksi liasta ja epäpuhtauksista. Uusikin puupinta voi kaivata...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan