Luotettava perustusratkaisu ontelolaatoilla

Perustukset ovat kestävän rakennuksen lähtökohta. Siksi niiden valinnassa on syytä kiinnittää huomioita pitkäikäisyyden lisäksi myös turvallisuuteen ja terveellisyyteen, jotta rakenne toimii suunnitellusti. Paras tapa tehdä perustus voi olla myös helppo ja nopea. Alapohjarakenteet kannattaa toteuttaa pitkillä jänneväleillä ja lyhyellä asennusajalla. Valmisosarakentaminen betonielementeistä tapahtuu työmaalla nopeasti, laadukkaasti ja aikataulut halliten – myös talvella.
Elementtiperustukset rakennetaan tehtaalla valmistetuista ontelolaatoista, jotka on mitoitettu tarkasti kohteen mukaan. Työmaalla elementit nostetaan paikoilleen ja saumavaletaan, jonka jälkeen perustus on valmis.Elementtiperustukset rakennetaan tehtaalla valmistetuista ontelolaatoista, jotka on mitoitettu tarkasti kohteen mukaan. Työmaalla elementit nostetaan paikoilleen ja saumavaletaan, jonka jälkeen perustus on valmis.

Kestävä rakenne nopeasti ja vähällä vaivalla

Betonielementtiperustus on vaivaton ja luotettava ratkaisu, jolla perustusvaiheen työaika jää murto-osaan paikalla rakennettuihin ratkaisuihin verrattuna. Elementtiperustukset voidaan myös toteuttaa vuodenajasta ja sääolosuhteista riippumatta, kun valutyöt on siirretty kuiviin, valvottuihin tehdasolosuhteisiin. Työmaalla muottityöt jäävät miltei kokonaan pois, sillä tehdasvalmisteinen ontelosokkelielementti ei edellytä jatkuvaa anturaa. Elementit lasketaan päihin tulevien anturatasojen päälle.

Ontelosokkeli toimii palkkimaisena rakenteena, joka vie kuormitukset anturoille ja sitä kautta joko paaluille tai kantavaan maapohjaan. Tukeva palkkirakenne ei painu vuosikymmenten saatossa. Elementtirakenteinen tuulettuva alapohja on turvallinen ja terveellinen perustus, jonka käytöstä on hyviä kokemuksia jo yli kolmenkymmenen vuoden ajalta.

Näin rakentuvat elementtiperustukset
- katso kuvasarja!

Parman ontelolaatoilla toimiva alapohja

PARMAontelolaatat ovat betonista valmistettuja laattaelementtejä, missä betonin raskasta omaa painoa on kevennetty laattojen pituussuuntaisilla onteloilla. Suhteellisen kevyt rakenne ja ontelolaattojen tehokas raudoitus tekevät mahdolliseksi pitkien jännevälien rakentamisen.

PARMAontelolaatat takaavat myös terveellisen tuulettuvan alapohjan nopean ja pitkäaikaiskestävän toteutuksen. Kantava ontelolaatta-alapohja voidaan asentaa kaikkien kivirakenteisten sokkelien varaan. Alapohjan asennustyö viimeistelyineen onnistuu työmaalla jopa alle päivässä. Kantavan alapohjan alle asennettavat putki- ja viemärivedot eivät jää rakenteiden sisään ja niiden kunto voidaan tarkistaa säännöllisesti.

Radonturvalliseen rakentamiseen tuulettuva alapohja on säteilyturvakeskuksenkin suosittelema vaihtoehto. Elementtirakenteinen tuulettuva alapohjarakenne on erittäin tiivis, joten maakosteudella ja radonilla ei ole pääsyä huoneilmaan. Oikein toteutettu tuulettuva alapohjarakenne pitää talon rakenteet kuivina ja rakennusmateriaalina betoni kestää maaperän kosteutta erinomaisesti.

Miksi valita ontelolaataperustukset?

 • Todella nopea asentaa kerralla valmiiksi
  Perustuksien asentamiseen kuluu aikaa korkeintaan pari tuntia ja homma on kerralla valmis. Pääset jatkamaan seuraavia työvaiheita tukevalta pohjalta, koska ontelolaatat eivät kaipaa erillistä tuentaa asennusvaiheessa. Parman tuotteiden osalta valmiit perustukset syntyvät hyvissä olosuhteissa viikossa.
 • Helppo ja siisti
  Raskaimmat työvaiheet eli muottien rakentamiset, raudoitukset ja valut tehdään lähes kokonaan tehtaallamme. Laatat ja elementit saapuvat työmaallesi vasta juuri silloin kun niitä kaivataan. Erilliset tuki-, puu- ja muottitarvikkeet eivät ole myöskään sotkemassa työmaatasi.
 • Edullinen
  Ontelolaattarakenne on tutkitusti edullisin tapa tehdä pientalon välipohja (Rakennustieto Oy, 2009). Siinä käytetään sekä betonia että raudoituksen terästä huomattavasti vähemmän kuin perinteisessä betonivalussa. Lisäksi nopea asennus säästää rahanarvoista työaikaa.
 • Turvallinen
  Valmiiksi kuiva betonielementti on turvallinen, kosteutta ja vettä kestävä rakennusmateriaali. Se lyhentää kuivumisaikaa paikallavaluun verrattuna sekä vähentää selvästi rakennekosteuden määrää. Siinä ei kasva hometta tai sieniä, eikä se sisällä orgaanisia ainesosia. Betoni kestää myös korkeita lämpötiloja, joten se hyvin paloturvallinen.
 • Hiljainen
  Välipohjana ontelolaatta eristää erinomaisesti ääntä. Se ei notku, natise eikä nitise.
 • Sopiva talvirakentajalle
  Koska valmistamme laatat ja elementit lämpimissä sisätiloissa, Suomen oikukkaan talven räntäkelit tai paukkupakkaset eivät haittaa rakentamistasi. Työmaan vaivalloiset suojaus- ja lämmitystoimenpiteet vähenevät huomattavasti.
 • Vapautta suunnitteluun
  Ontelolaattarakenne mahdollistaa huomattavasti muita rakennevaihtoehtoja pidemmät jännevälit. Esimerkiksi omakotitaloissa yleinen P20-ontelolaatta yltää noin 8 metrin jänneväliin. Kantavia pystyrakenteita tarvitaan siis vähemmän ja voit toteuttaa avaria tiloja.

Ontelosokkelielementtien pinta on valmis teräsmuottia vasten valettu luja betonipinta, mikä ei tarvitse erillistä pinnoitusta.Ontelosokkelielementtien pinta on valmis teräsmuottia vasten valettu luja betonipinta, mikä ei tarvitse erillistä pinnoitusta.

Valmis perustus avaimet käteen palveluna

Valittaessa PARMAperustukset, käy siirtyminen seuraavaan työvaiheeseen nopeasti. Kestävä perustus valmistuu pohjatöiden ja paalutusten päälle jopa alle viikossa! Parman toimitusajat ontelolaatoissa ovat nopeita läpi vuoden. Tilaamalla ontelolaatat Parmalta varmistat sujuvan rakentamisen. Tällä hetkellä pientalojen ontelolaatat toimitetaan tontille neljän viikon kuluttua tilauksesta.

Haluttaessa Parman ammattitaitoisilta yhteistyökumppaneilta saa avaimet käteen -perustusurakan, joka sisältää anturoiden valut, ontelosokkelien ja -laattojen nostot ja asennukset sekä liitosvalut tarvikkeineen.

Suunnitteletko rakentamista?
Jätä yhteydenottopyyntö ontelolaatoista


 
Julkaistu
27.4.2017