Hyvää alkavaa vuotta 2011

Heti vuoden vaihteen tienoilla huomioitavia asioita ovat polttoaineuudistus, Viron siirtyminen euroon, energiavero sekä ilotuliteasiat. Alkamassa on myös vaalivuosi.

On syytä tutkia uuden, 10 % etanolia sisältävän polttoaineen soveltuvuus autoon. Sen voi tehdä www.e10bensiini.fi -sivustolla.

Eteläiseen naapuriimme matkaa suunnitteleville tiedoksi, että Virossa otetaan vuoden alussa käyttöön Euro. Euro otetaan Virossa käyttöön 1.1.2011 ja sitä seuraa Viron lain mukainen kahden viikon siirtymäaika. Sen aikana valuuttana käyvät niin eurot kuin Viron kruunut.

Energiaveron muutos käy öljy- ja sähkölämmittäjän kukkaron päälle.

Suomen 36. eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 17.4.2011. Ennakkoon voi kuitenkin äänestää ulkomailla ke-la 6.-9.4. ja kotimaassa ke-ti 6.-12.4. Alustavia tuloksia saadaan jo vaalipäivänä, mutta virallisesti tulokset vahvistetaan keskiviikkona 20.4.

Vietä turvallinen vuodenvaihde

Tällaisin huomioin voi lähteä vastaanottavaan uutta vuotta ja vuoden takaisesta kannattaa pitää mielessä silloiset rakettilain muutokset. Ilotulitteita saa ampua vain uudenvuoden aaton iltakuudesta uudenvuodenyön klo 02.00 saakka. Aaton ja uuden vuoden päivän välisenä iltana/yönä. Ja mikä tärkeintä: KÄYTTÄKÄÄ SUOJALASEJA! Myös katselijat, ei vain ampuja.

Lain mukaan ilotulitteiden ampujan on käytettävä suojalaseja. Tukes kuitenkin suosittelee, että kaikki ilotulitukseen osallistuvat käyttävät suojalaseja, sillä ilotulitteista aiheutuvista silmävahingoista merkittävä osa on sattunut sivullisille.

Hyvää ja turvallista vuoden vaihdetta ja menestystä alkavalle vuodelle 2011 toivottaa Rakentaja.fi-palvelu yhteistyökumppaneineen.

Yhteistyökumppanimme...
 
Julkaistu
28.12.2010