Kipsilevyjä kokonainen valikoima

Kipsilevyjen avulla voidaan toteuttaa laadukkaita ja toimivia rakenneratkaisuja edullisesti ja nopeasti. Knaufin valikoimiin kuuluvat normaalin- ja erikoiskovan kipsilevyn lisäksi tuulensuojakipsilevy, märkätilakipsilevy, saneerauskipsilevy, palonsuojakipsilevy sekä lattiakipsilevy.

Kipsilevyjä on vaivaton työstää ja niiden asentaminen on helppoa. Ne voidaan asentaa puu- tai teräsrunkoon, ja niillä voidaan tehdä myös kaarevia muotorakenteita. Kiderakenteensa vuoksi kipsillä on erinomainen paloneristävyysominaisuus. Palotilanteessa kipsi luovuttaa ensin rakenteellisen kideveden, jolloin tulen vastakkaisella puolella lämmönnousu sekä palon eteneminen hidastuvat. Kipsi tasaa myös sisäilman kosteutta ja parantaa ääneneristävyyttä.

Normaali kipsilevy Seinien, kattojen, pilarien ja palkkien verhoukseen tarkoitettu kipsilevy. Levy soveltuu niin yksinkertaisiin seinälevytyksiin kuin osastoiviin ja ääntäeristäviin seinärakenteisiin.

Erikoiskova kipsilevy Erikoiskova soveltuu erityisesti rakenteisiin, joissa vaaditaan normaalilevyä parempaa iskunkestävyyttä tai tukevaa kiinnitysalustaa. Levy on lasikuituvahvisteinen ja jäykkä.

Tuulensuojakipsilevy Tuulensuojalevyn tehtävä on estää rakenteiden läpi kulkevia, lämmöneristyskykyä heikentäviä ilmavirtauksia. Levy soveltuu myös seinärakenteiden jäykistämiseen.

Märkätilakipsilevy Märkätilakipsilevy on lujuusomi-naisuuksiltaan kuten erikoiskova KEK 13-kipsilevy, mutta sen kipsiytimen vedenimeytymistä on pienennetty erikoiskäsittelyn avulla.

Lattialevy Lattiakipsilevy on normaali kipsilevyä paksumpi, kartonki-pintainen kipsilevy. Levy on huomattavasti muita levyjä tiheämpi ja sillä voidaan rakentaa kestävä ja jäykkä rakenne. Levy on tarkoitettu ala- ja välipohjiin sekä vanhojen lattioiden korjaamiseen.

Palonsuojakipsilevy Palonsuojalevyn palonkesto-ominaisuudet ovat muita kipsilevyjä paremmat. Levy on paksuudeltaan 15 mm ja lasikuituvahvistettu. Erikois-savi edesauttaa hyvin sen koossa pysyvyyttä, ja varmistaa paremman palonsuojauksen myös tulipalon sattuessa.

Saneerauslevy Olemassa olevien sisäseinien ja -kattojen verhoukseen tarkoitettu saneerauslevy. Levyn paksuus vain 6,5 mm ja se voidaan kiinnittää suoraan vanhan pinnan päälle. Levy soveltuu myös kaa-reviin kohteisiin (Ks. Taivutetut levyt).

Taivutetut levyt Normaali kipsilevy sekä saneerauskipsilevy soveltuvat molemmat erinomaisesti taivutettuihin rakenteisiin. Knauf voi tämän lisäksi myös toimittaa tehdastaivutettuja elementtejä, joissa on vähintään 2 x 6,5 mm levyä liimattu yhteen.

Lisätietoa kipsilevyistä..

Knauf Oy

P. 09-476 400
 
Päivitetty
7.12.2010