Maalauskoulu
- Yleistä maalauksesta

Maalaaminen tuo useimmille mieleen maalipurkin, siveltimen ja telan. Maalaus on kuitenkin paljon muutakin kuin maalin levittämistä. Kunnolla toteutettu, kestävä ja näyttävä maalipinta edellyttää hyvää pohjatyötä ja oikeaa maalausmenetelmää. Maalattavan pinnan tulee olla kuiva, puhdas ja tarkoituksenmukainen. Lisäksi on tärkeä osata valita oikea maali oikeaan paikkaan.

Tuotetieto ja käyttöturvallisuus

Jotta osaisi valita oikean maalin oikeaan paikkaan, on tutustuttava ensin tuotteisiin. Tämä käy parhaiten esitteiden, värikarttojen, pakkauksen tekstin ja tuoteselosteen avulla. Tuoteselosteesta saa tarkempaa tietoa tuotteen ominaisuuksista ja soveltuvuudesta erilaisiin käyttökohteisiin sekä yksityiskohtaiset työohjeet ja tietoa tuotteen turvallisesta käytöstä sekä maalarin että ympäristön kannalta. Tarkennettua tietoa tuotteen turvallisuudesta saa lisäksi käyttöturvallisuustiedotteista ja rakennusmateriaalien päästöluokituksesta.
Esikäsittely
Esikäsittelyksi kutsutaan käsiteltävän pinnan pohjustus- ja puhdistustöitä. Maalattavan pinnan pitää olla puhd...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan 
Julkaistu
2.2.2015