10 vinkkiä hyvän ilmanvaihdon suunnitteluun

Talon rakentaminen on useimmille elämän suurin investointi. Rakennusvaiheessa kodin ilmanvaihtoon ja ilmanvaihtokoneen valintaan kannattaa kiinnittää riittävästi huomiota, sillä se vaikuttaa suuresti sekä asumisviihtyvyyteen että energiakustannuksiin. Ohessa 10 kohtaa, jotka tulee huomioida ilmanvaihdon toteuttamisessa.

vallox-out-in_uusi3_1920x1080
  1. Ilmanvaihdon suunnitteluun tarvitaan asiantunteva ammattilainen. Vallox-ilmanvaihdon osaavat suunnittelijat löydät täältä.
  2. Ilmanvaihtokone on valittava talon/asunnon pinta-alan sekä huonemäärän ja niiden käyttötarkoituksen mukaan. Vallox-ilmanvaihtokoneista löytyy sopiva kone kaikenkokoisiin asuntoihin. Tutustu valikoimaan
  3. Automaattisesti säätyvä ilmanvaihto helpottaa käyttäjää hyvän sisäilmaston saavuttamisessa.
  4. Korkeahyötysuhteiset ja vähän sähköä kuluttavat koneet ovat energiataloudellisempia.
  5. Ilmanvaihtokoneen sijoittaminen keskeisesti talossa/ asunnossa helpottaa ilmanvaihdon toteuttamista ja pienentää asennuskustannuksia. Konetta ei kuitenkaan tule sijoitttaa makuuhuoneeseen rajoittuvalle seinälle.Käytä asennustöissä alan ammattilaista.
  6. Hiljaisen ja toimivan ilmanvaihtojärjestelmän edellytyksenä ovat riittävät ja hyvät äänenvaimentimet.
  7. Ulkoilman sisäänotto suunnitellaan rakennuksen varjoisalle ja pölyttömälle puolelle.
  8. Toimivan ilmanvaihdon varmistamiseksi on huonetilojen välille suunniteltava ilman virtaamisreitiksi joko oviraot tai erilliset siirtoilmareitit.
  9. Saadaksesi täyden hyödyn ilmanvaihtojärjestelmästäsi, tutustu ohjeisiin – varsinkin järjestelmän käyttöönoton yhteydessä- ja myöhemminkin aina tarpeen mukaan. Tutustu huolto- ja käyttöohjevideoihin
  10. Toimiva ilmanvaihto vaatii säännöllistä huoltoa ja ohjeiden mukaisen suodattimien vaihdon koneeseen.
 
Julkaistu
26.4.2019