Miksi poistoilmalämpöpumppu?

Nilan-poistoilmalämpöpumput hoitavat talon sekä käyttöveden lämmityksen ja talon viilennyksen. Poistoilmalämpöpumput poistavat huoneiston "käytettyä" ilmaa.

Esimerkkikohteita - uudiskohteet

Vesikiertoinen lämmönjako - Nilan EC9

Laite sopii vaikka kodinhoitohuoneeseen ja siinä on samassa paketissa:
· Käyttöveden lämmitys lämpöpumpulla
· Vesikiertoisen lattia/patterilämmityksen lämmitys
· Tuloilman viilennys
· Lämpö otetaan talteen ilmastoinnista lämpöpumpulla.

Laite ottaa poistoilmasta lämmön talteen lämpöpumpulla. Lämpöpumppu käyttää 500W ja tuottaa 2000W, ja lattiaa lämmitetään sähkökattilalla portaattomasti.
Tuotettu lämpö lauhdutetaan tehokkaasti käyttöveteen sekä tuloilmaan, jolloin poistoilman energia saadaan hyvällä hyötysuhteella talon ja käyttöveden lämmitykseen. Kesällä laite pitää sisäilman raikkaana ja lämmittää käyttöveden ”ilmaiseksi” viilennyksestä syntyneellä hukkalämmöllä. Laite pystyy viilentämään tuloilmaa n.10 asteella poistaen tuloilmasta myös ylimääräisen kosteuden kesällä. Laitetta ohjataan CTS600 –paneelista, joka sijoitetaan asuintiloihin.
Sähkökaapeli/-patterilämmitys - Nilan E

Laite sopii vaikka kodinhoitohuoneeseen ja siinä on samassa paketissa:
· Käyttöveden lämmitys lämpöpumpulla
· Sopii hyvin asuntoon jossa lattialämmitys sähkökaapeleilla / pattereilla.
· Lämpö otetaan talteen ilmastoinnista lämpöpumpulla.

Laite ottaa poistoilmasta lämmön talteen lämpöpumpulla ja siirtää sitä tuloilmaan ja käyttöveteen. Lämpöpumppu käyttää 500W ja tuottaa 2000W. Tuotettu lämpö lauhdutetaan tehokkaasti käyttöveteen sekä tuloilmaan, jolloin poistoilman energia saadaan hyvällä hyötysuhteella talon ja käyttöveden lämmitykseen.

Esimerkkikohteita - Saneeraukset

VGU 250
Pelkkä poistokone. Laite ottaa poistoilmasta lämpöä talteen lämpöpumpulla ja siirtää sitä 230 litran varaajaan. Lämpöpumppu käyttää 500W ja tuottaa 2000W. Laitteessa kiinteä ohjauspaneeli. Apuvastus käyttöveden lämmittämiseen 1,5 kW.
Kohteeseen sopivat Nilan E/EC.
VGU250 EK9
Pelkkä poistokone. Laite ottaa poistoilmasta lämpöä talteen lämpöpumpulla ja siirtää sitä 230 litran varaajaan. Lämpöpumppu käyttää 500W ja tuottaa 2000W. Laite lämmittää lämpöpumpulla myös talon vesikiertoista lämmitysjärjestelmää. Lisätehoa saadaan 9 kW:n portaattomasti säätyvästä sähkökattilasta. Laitteen ohjaus CTS600 –automatiikalla.
Kohteeseen sopii Nilan EC9.
 
Julkaistu
23.11.2010