Kylpyhuoneen kalustuksen uudet tuulet
- Vedensäästö ja kosteusturvallisuus avainasemassa

Suomen ainoan kylpyhuonekeramiikan valmistajan, IDOn uusinta uutta wc-maailmassa edustaa IDO Seven D -sarja, joka on laaja valikoima istuimia erilaisiin tiloihin ja viemäröintiratkaisuihin. Taloyhtiölle IDO Seven D -wc-istuin on paitsi pitkäikäinen, myös turvallinen valinta.

Vettä säästävä huuhtelu

Vedensäästö on avainsana jokaisessa talonyhtiössä. IDO on edelläkävijä wc-istuinten vedensäästöratkaisujen kehittämisessä ja yrityksen kehittämä kaksoishuuhtelu onkin jo wc-maailmassa standardi. IDO Seven D wc-istuimissa huuhtelu säädetään tehtaalla 2,4/4 litraan, mikä usein on riittävä määrä ja tuo merkittävää vedensäästöä yhtiölle. Huuhtelu on kuitenkin mahdollista säätää jopa 8 litraan, mikä voi olla tarpeen vanhoissa taloissa. Julkisiin tiloihin usein parhaiten soveltuvissa yksöishuuhtelumalleissa huuhteluveden määrä on myöskin säädettävissä. Lakisääteinen minimi tällaisissa tiloissa on 6 litraa. IDO Seven D -wc:issä on mietitty myös asennuksen helppoutta. Uutta on mahdollisuus tehdä vesiliitäntä kummalta puolen istuinta tahansa.

Kätevä kaksoissäiliö – hiljainen ja kosteusturvallinen

IDO Seven D -istuimen huuhtelusäiliö on myös täysin uudenlainen. Keraaminen säiliö on valettu yhdestä yhtenäisesti osasta, mikä tyylittelee ulkonäön ja helpottaa wc-istuimen puhtaanapitoa, kun pölyä ei enää keräänny säiliön ja sen kannen rajapinnalle. Keraamisen kuoren alla on muovista tehty vesisäiliö, minkä ansiosta vesi ei pääse lattialle keraamisen säiliön rikkoutuessakaan. Vesisäiliön kaksoisrakenteen ansiosta huuhtelu toimii aiempaa hiljaisemmin eikä vesi enää kondensoidu säiliön pinnalle. Näin vältetään kondensoitumisen joskus aiheuttamat kosteusvauriot. Huonelämpötilan ollessa korkea, kondensoituvaa vettä voi kerääntyä niin paljon, että se valuu lattialle ja kos teutta pääsee kerääntymään rakenteisiin.

Lisätietoa wc-istuimista

Wc kiinni lattiaan liimalla – ei

Uusimmat wc-istuimet on mahdollista asentaa myös rikkomatta lattian pintaa ja kosteussuojausta. IDO Seven D -wc:issä tämä on huomioitu suunnitteluvaiheessa: saatavana on malleja, joissa ei ole kiinnitysreikiä ollenkaan eli posliinipinta on yhtenäinen ja helppo pitää siistinä. Liimalla kiinnitetyn ja silikonilla suojatun jalan alle ei pääse kertymään kosteutta. Mallistosta löytyvän peruskorjausmallin jalka on normaalia jalkaa isompi, jolloin vanhat ruuvinreiät jäävät peruskorjauksen yhteydessä jalan alle ja lopputulos on siisti ja huoliteltu.

Huuhtelu toimii – hyvin pyyhkii

Paitsi ulkopintaa, myös wc:n sisäisiä osia on paranneltu. IDO Seven D-istuinten huuhtelumekanismi on aiempaa kestävämpi ja sen osat tukevampia ja laadukkaampia kuin aikaisemmin. IDOn kotimaiset tuotteet ovat turvallinen hankinta, koska tarvittaessa varaosia saa vielä kymmenen vuotta senkin jälkeen, kun malli on poistunut tuotannosta. Palvelu ja asiantuntemus ovat aina lähellä.

Kansissa on valinnan varaa

Wc-istuimissa suositaan nykyään yhä enemmän tukevaa ja tyylikästä kovamuovista kantta. IDO Seven D -wc-istuimiin voi pehmeän kannen lisäksi valita siivouksen ajaksi helposti irroitettavan pikalukituskannen tai hitaasti laskeutuvan slow close -kannen. Enää eivät istuinkannet kolahtele!
IDO Seven D -wc-istuinIDO Seven D -wc-istuin

Vain yksi viemäri

Vanhemmissa taloyhtiöissä on joskus vain yksi viemäri, jolloin wc-istuimen ja pesualtaan asentaminen samaan tilaan ei onnistu. IDO Seven D -valikoimassa on wc-malli, jonka jalassa on aukko pesualtaan tai vaikkapa pesukoneen poistoputkea varten. Näin yhden viemärin ongelma on ratkaistu.

Fresh wc -raikastin antaa ankoille kyytiä

Kaikissa IDO Seven D sarjan istuimissa on sisäänrakennettu raikastin, jonka ansiosta wc raikastuu automaattisesti jokaisella huuhtelulla. Raikastimena toimii painonapin alle sijoitettava raikastinpuikko, josta liukenee sopiva määrä raikastetta jokaisella huuhtelulla. Aika ajoin vaihdettava puikko sijaitsee sille varta vasten suunnitellussa, kuivassa paikassa vesisäiliön sisällä, mikä takaa tasaisen kulutuksen. Paitsi, että Fresh wc on kätevä asukkaiden käytössä, se auttaa myös välttämään taloyhtiöissä silloin tällöin sattuvia perinteisten roikkuvien raikastinten aiheuttamia harmillisia vahinkoja. Jos wc-kulhossa roikkuva raikastin joutuu huuhtelun mukana putkistoon, se voi aiheuttaa tukkeuman, jonka avaaminen ei käy käden käänteessä.
Sisäänrakennettu Fresh wc -raikastinSisäänrakennettu Fresh wc -raikastin
 
Päivitetty
17.11.2010