Vanhan öljylämmityksen uusiminen parantaa energiatehokkuutta

1. Ekologisesti yhtä tehokasta ja nopeasti kehittyvää lämmitystapaa saa etsiä

Pienet päästöt jo nyt
Moderni öljylämmityskattila tuottaa lämpöä jopa 95 prosentin hyötysuhteella. Öljylämmitys on ympäristövaikutuksiltaan erittäin kilpailukykyinen lämmitysmuoto. Öljylämmityksen typen oksidi-, rikkidioksidija hiukkaspäästöt ovat moneen muuhun lämmitystapaan verrattuna pienemmät.

Öljylämmittäjänä olet jo biolämmittäjä
Öljylämmittäjänä olet vuosi vuodelta enemmän biolämmittäjä. Vuoteen 2016 mennessä tavoitteena on, että bioöljyn osuus nousee jo kymmeneen prosenttiin lämmitysöljystä. Bioöljyt vähentävät hiilidioksidipäästöjä oleellisesti.

Voit ryhtyä hybridilämmittäjäksi
Aurinko tarjoaa päästötöntä energiaa, jota Suomessa riittää noin kahdeksan kuukautta vuodessa. Aurinkolämmitys sopii erityisen hyvin öljylämmityksen kumppaniksi. Voit liittää öljylämmityksesi rinnalle myös esimerkiksi ilmavesilämpöpumpun.

Lisätietoa öljylämmityksestä

Öljylämmitysjärjestelmän remontilla tehostetaan energian käyttöä.Öljylämmitysjärjestelmän remontilla tehostetaan energian käyttöä.

2. Öljylämmityksen luotettavuus ja mukavuus ovat huippuluokkaa

Huoleton käytössä
Öljylämmittäjien ei tarvitse pitää lämmitystä harrastuksena. Nestemäinen lämmityspolttoaine tuodaan öljysäiliöön ja siitä riittää lämpöä pitkään. Talon lämpimänä pitämiseen vaaditaan vain lämmitysöljyn tilaaminen kerran vuodessa – ei kantamista, pilkkomista, lapioimista tai lämmitysjärjestelmän toiminnan jatkuvaa vahtimista. Joka toinen vuosi tehtävän poltinhuollon hoitaa osaava ammattilainen.

Vuosikymmenien varrella osoitettua varmuutta
Öljylämmityksen toimintavarmuus on vuosikymmenien saatossa osoitettu suomalaiskodeissa käytännössä. Öljylämmittäjät ovat tutkimuksen mukaan kaikista lämmittäjistä tyytyväisimpiä lämmitysmuotoonsa. Kattilat toimivat luotettavasti. Investointi öljykattilaan kannattaa, sillä uudet kattilat ovat erittäin energiatehokkaita, toimivat luotettavasti ja kestävät pitkään. Se on laatua, jota harva lämmitysmuoto pystyy tarjoamaan.

Lisää mukavuutta asumiseen
Öljylämmitys lisää asumismukavuutta. Lämmintä vettä riittää suureenkin kulutukseen, vaikka talo joskus täyttyisi vieraista. Öljylämmityksen teho riittää pitämään talon lämpimänä vaikka pakkanen paukkuisi ennätyslukemissa.

3. Öljylämmitysremonttia ei ole hinnalla pilattu

Pieni investointi
Uusi öljykattila ja poltin maksavat asennuksineen keskimäärin vain 4 000–6 000 euroa. Jos öljylämmitykseen liitetään lisäksi aurinkolämmitys, kustannus on 7 000–10 000 euroa. Saneerausoperaatio käy muutamassa päivässä. Siirtyminen muihin lämmitysjärjestelmiin on merkittävästi kalliimpaa ja vaatii isomman remontin.

Lämmityskulut alenevat jopa kymmenillä prosenteilla
1960–1980-lukujen öljykattilan vaihtaminen kehittyneempään kattila-, poltin- ja säätölaitetekniikkaan pienentää lämmityskustannuksia useimmissa tapauksissa 10–30 prosenttia.

Öljy on säilyttänyt hintakilpailukykynsä
Kaiken energian hinta nousee jatkossa. Siksi energiatehokas rakentaminen ja panostaminen esimerkiksi aurinkoenergiaan ovat järkeviä ratkaisuja. Öljyn hintakilpailukyky on nousevien energiahintojen aikana säilynyt hyvänä. Oma täynnä oleva öljysäiliö suojaa energioiden hintojen äkillisiltä heilahteluilta.

Öljylämmitys vaatii asukkaalta vain öljyn tilaamisen. Poltinhuolto on osaavan ammattilaisen tehtävä.Öljylämmitys vaatii asukkaalta vain öljyn tilaamisen. Poltinhuolto on osaavan ammattilaisen tehtävä.

 
Julkaistu
22.11.2011