Sähkön kilpailutus ratkennut, uusiutuva energia voittoon

Viimeisin sähkön kilpailutus on ratkennut ja voittajaksi on kaikilla kulutustavoilla noussut Kraft & Kultur. Suomen Kraft & Kultur on suhteellisen nuori eli vuonna 2008 Vaasaan perustettu yritys, joka tarjoaa yksityishenkilöille, yrityksille ja kunnille mahdollisuuden ostaa täysin vihreää energiaa. Suomen Kraft & Kultur toimittaa sähköä yksinomaan uusiutuvista energianlähteistä, kuten vesi- ja tuulivoimasta.

Kuten viime aikoina on paljon kirjoiteltu, on sähkön hintoihin ladattu paljon korotuspaineita ja samalla erot eri yhtiöiden tarjousten välillä ovat kasvaneet merkittäviksi. Tällä tarjouskierroksella erot olivat suurempia kuin koskaan aiemmin järjestämissämme kilpailutuksissa.

Perusmaksuissa ero oli suurimmillaan lähes 42 %, kun suurin tarjous siinä oli 4,25 euroa/kk. Tuotakin huomattavasti suurempia tosin markkinoilta löytyy.

Kuluttajia ollaan edelleen ohjaamassa kohti yksiaikamittausta ja yleissähköä, sillä siinä erot olivat siedettävimpiä, eroa 16,0 %. Kausisähkön käyttäjät löytyvät useimmiten mökkiläisistä ja tämä ryhmä on jo pidempään ollut korkeimmin veloitettu kohde, siinä myös hinnanerot olivat korkeimmillaan. Esimerkiksi talvipäivän hinnassa erot olivat yli 26 %. Varsinkin tässä kohderyhmässä olevien kuluttajien kannattaa vihjata nyt saaduista tarjouksista tuttavilleenkin sillä jaettu ilo on se paras ilo – etenkin näin joulun alla.

No kyllä tuon ilon saa muissakin kulutusryhmissä naapurille vihjaamalla, sillä eroa oli tasaisimmassakin kulutustyypissä, eli yleissähkössä 16 %. Ja nuo erot siis jo pelkästään saatujen tarjousten välillä – todellisuudessa erot ovat vielä huomattavasti isompia.
TARJOUSAIKA ON PÄÄTTYNYT!

Sähkötarjous 2 vuotta kiinteälle hinnalle

Sopimusten pituus oli jo sähkönkilpailutuksen tarjouspyynnöissä pyydetty mitoittamaan kaksivuotiseksi eli hinta on sopimuksen teon jälkeen kiinteä seuraavat 24 kuukautta. Tuona aikana sähköenergian hinta voi muuttua ainoastaan viranomaisten mahdollisen veromuutoksen kautta, kuten 1.7.2010 tapahtui kun yleinen arvonlisävero nostettiin 23 %:iin.

Myös määräaikaisen sopimuksen omaavat voivat tulla mukaan, mikäli määräaikaisuus nykyisen yhtiön kanssa loppuu viimeistään 7.2.2011.

Miten tarkistan sähkötarjouksen omalle kohdalleni?

Tämän sivun lopussa olevasta linkistä voit helposti tarkistaa onko tarjous edullisempi kuin nykyisen sähkön myyjäsi tarjoama sopimus. Tarkistusta varten tarvitset jonkin aiemmista sähkölaskuistasi, sillä siitä selviävät helpoiten tarvittavat tiedot: energian vuosittainen kulutusmäärä, nykyinen energiahinta sekä kuukausittainen perusmaksusi. Kyseiset tiedot löydät siis helpoiten sähkölaskustasi.

Mikäli laskuri osoittaa sinulle säästöä, voit samantien ilmoittaa halukkuutesi energiayhtiön vaihtoon. Varmista kuitenkin ennen sitä, että nykyinen sopimuksesi mahdollistaa yhtiön vaihtamisen. Nykyisen sopimuksesi tulee siis olla toistaiseksi voimassa oleva tai että sopimusaika on muuten katkolla viimeistään 7.2.2011 mennessä. Mikäli hyväksyt sopimuksen, Kraft & Kultur huolehtii irtisanomisen vanhaan yhtiöösi eli sinun ei tarvitse ko. asian puitteissa tehdä mitään.

Huomioi myös, että ilmoituksesi on hyväksymisesi jälkeen sitova ja vanhan sopimuksesi irtisanominen lähtee liikkeelle heti. Sähkönmyynnin kilpailuttamiseen liittyvän mittarin luenta on kerran vuodessa maksuton, joten asiakkaalle ei aiheudu yhtiön vaihdosta mitään ylimääräisiä kuluja. Sopimuksen voi kuitenkin ennen määräajan päättymistä irtisanoa asunnosta poismuuton vuoksi.

Tarjous koskee vain energian osuutta, sähkön siirto ei siis ole edelleenkään kilpailutettavissa ja se tapahtuu aina sen paikallisen sähköyhtiön toimesta, joka hallitsee jakeluverkkoa. Sähkön siirtohintaan ei myöskään vaikuta se keneltä itse energian ostaa eli se ei vaihdon vuoksi nouse.

Tämä tarjous on voimassa vain näiden sivujen kautta tehtyihin sopimuksiin.

Mikäli et kuitenkaan halua vaihtaa yhtiötä, toivomme että ilmoitat myös siitä rastittamalla kohdan: "Ei, en halua vaihtaa sähkömyyjääni".

Sähkötarjous avoinna kaikille jäenillemme

Tarjous on todella edullinen, joten sähkötarjous ja oma tilanne kannattaa tarkistaa pikaisesti ja tarvittaessa hyväksyä sopimus. Tarjous on nyt avoinna vain jäsenillemme, mutta koska jäsenyytemme on täysin ilmaista, voit ilmoittaa asiasta myös tuttavillesi ja auttaa näin myös heitä saamaan säästöä sähkölaskuihinsa.

Säästölaskelmat ja halutessaan sopimukset voi tehdä alla olevan linkin kautta:
TARJOUSAIKA ON PÄÄTTYNYT !
Yhteys on salattu joten sivuille tehdyt täytöt eivät pääse vuotamaan ulkopuolisille. Saadut tarjoukset ovat voimassa 8.12. kello 12:00 asti jota ennen on siis mahdolliset sopimusilmoitukset tehtävä.

Sähköisin ja lämpimin terveisin
Pentti Teponoja
pentti.teponoja@rakentaja.fi
 
Julkaistu
16.11.2010