Lämmön varaaminen

Lämmön varaaminen ja siirtäminen veden avulla on luonnollinen ja tehokas tapa, jota suomalaiset ovat käyttäneet kotiensa lämmitykseen jo sukupolvien ajan. Liitä lämmitysjärjestelmääsi Akvaterm- varaaja – lämmität kotisi entistä helpommin, turvallisemmin ja edullisemmin.

Lämmitys ja käyttövesi samalla ratkaisulla

Kotisi lämmitysjärjestelmällä on kaksi tärkeää tehtävää: kodin sisälämpötilan pitäminen miellyttävän tasaisena sekä lämpimän käyttöveden tuotto. Tehokkaan Akvaterm-varaajan avulla ratkaiset molemmat tehtävät luotettavasti ja turvallisesti – kaikilla energiamuodoilla.

Lämpö, joka hyväilee

Vesikiertoisen lämmityksen laadun huomaat parhaiten kovilla pakkasilla. Sisäilma on tasaisen lämmintä ja hengityksen kannalta miellyttävää. Lisäksi vesikiertoinen lämmitys vähentää tasaisen lämpösäteilynsä ansiosta huonepölyn leviämistä. Märkätiloissa lattialämmitys lisää oleskelumukavuutta ja nopeuttaa lattian pintakosteuden kuivumista.

Akvaterm-varaaja on keskeinen osa vesikiertoista lämmitysjärjestelmääsi. Se tasaa lämmityslaitteen tuottaman lämmön mukavaksi ja turvalliseksi kaikissa lämmönjakojärjestelmissä.
Uusi Smart-varaajaUusi Smart-varaaja

Joustava Akvaterm

Varaa itsellesi oikeus valita. Akvaterm-varaaja soveltuu hyvin useimpien lämmönlähteiden yhteyteen ja antaa Sinulle vapauden valintaan myös tulevaisuudessa. Lämmitätkö puulla, lämpöpumpulla, pelletillä vai öljyllä? Valitsetko aurinkoenergian lisälämmöksi? Lämmityslaitteesta ja energianlähteestä riippumatta Akvaterm varmistaa, että tunnelmasi säilyy kotoisena.

Uutuudet

Kaikki Akvaterm-varaajat voidaan varustaa aurinkolämpövalmiudella. Lisäksi Akvaterm valmistaa Akvair Solar -varaajia, joissa aurinkolämpö on huomioitu vakiona.
Akvair Smart on uusi, edustaviinkin tiloihin soveltuva varaaja. Smart soveltuu käytettäväksi osana monenlaisia lämmitysjärjestelmiä.
Akvaterm valmistaa varaajia myös lämpöpumppukäyttöön sekä erilaisiin monienergiakäyttökohteisiin (hybridi). Standardivaraaja on usein vain lähtökohta erityiskohteeseen sovelletulle varaajalle.

Lataus- ja kiertovesipumput

Latauspumput tekevät lämmittämisestä entistä tehokkaampaa ja helpompaa. Latauspumppu optimoi ja automatisoi varaajan ja kattilan yhteistoiminnan. Toimimme maahantuojana Laddomat-latauspumpuille puu-, pelletti- ja kaksoiskattiloihin
Ruotsalainen Perfecta on valmistanut Perfecta- pumppuja yli viisikymmentä vuotta. Valikoimasta löydät sekä laadukkaat pientalopumput että suuret teollisuuspumput. Pumppumallistossa ovat mukana sekä lämmityksen että käyttöveden kiertovesipumput.

Ahtaat tilat

Rakennuksen kulkuaukot tai tekniset tilat ovat usein ahtaita varaajalle. Kuitenkin varauskapasiteettia on oltava, jotta varaaja täyttäisi tehtävänsä. Näihin pulmiin on useita ratkaisuja.
Ahtaiden kulkuaukkojen ongelma voidaan ratkaista kapealla varaajamallilla tai irtolohkoilla. Kapea varaajamalli voi olla esimerkiksi pyöreä saneerausvaraaja Akvasan (tarvittaessa useampi rinnakkain) tai pitkänmuotoinen Akvantti. Irtolohkomallissa varaaja viedään ilman eristeiden sivulohkoja sisään rakennukseen ja eristelohkot asennetaan paikalleen vasta sisällä.
Tarvittaessa varaajien räätälöinti voidaan viedä vielä pitemmälle. Varaajaa voidaan mm. madaltaa tai korottaa.
 
Julkaistu
19.10.2010