Saunatilan lämmöneristys
helposti, turvallisesti ja ohuella rakenteella

Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinilaminaatti on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.

valmis_sauna_1040x585
Kingspan Sauna-Satu® -eristelevy on luotettava valinta saunan ja märkätilojen lämmöneristykseen. Eristelevy on helppo asentaa oikein ja se soveltuu kaikkiin rakennuksiin rungon materiaalista ja rakennuksen iästä riippumatta. Sauna-Satu kiinnitetään suoraan kiviseinän tai puurungon päälle. Saumavaahdolla pontit saumattuna ja alumiiniteipillä varmistettuna saunarakenteesta muodostuu tehokas ja vaativissakin olosuhteissa teknisesti oikein toimiva ja turvallinen.

Turvaa saunan rakenteet

Lämmöneristys ja höyrynsulun varmistaminen on saunan rakentamisessa ehdottoman tärkeää. Oikein tehty lämmöneristys ja tiivis rakenne takaavat, että sauna lämpenee nopeasti ja edullisesti. Kingspan Sauna-Satu® -eristelevyn etuna on hyvä lämmöneristävyys ja korkea vesihöyryn vastus. Tiiviillä vesihöyryn vastuksella varmistetaan, että kosteus ei pääse vaurioittamaan rakenteita. Sauna-Satu soveltuu sekä uudisrakentamiseen että saunan peruskorjaukseen.

Tilaa säästävä tehopakkaus

Kingspan Sauna-Satu® on alumiinilaminaattipintainen eristelevy, joka asennetaan saunan seinä- ja kattorungon sisäpuolelle. Eristelevyn alumiinilaminaattipinta heijastaa osan lämpösäteilystä takaisin ja parantaa näin rakenteen lämmöneristyskykyä. Erinomaisen lämmöneristyskykynsä ansiosta Kingspan® Sauna-Satu tarvitaan puolet vähemmän kuin muulla tavalla eristettäessä. Esimerkiksi kiviseinään asennettuna Kingspan Sauna-Satu® antaa lisätilaa löylyhuoneeseen lähes 10 cm.
 

Kingspan Sauna Satu 1920x1080

Helppo ja nopea asentaa

Kingspan Sauna-Satu® eristelevyt ovat kevyitä ja helppoja sekä työstää että kiinnittää. Levyjä voidaan leikata, jyrsiä, porata ja naulata. Eristelevyt ovat ympäritäyspontattuja, joten eristekerroksen kokoaminen sujuu nopeasti ja varmasti. Kevyitä levyjä on kätevä käsitellä ahtaissakin tiloissa.

Kingspan Sauna-Satu® -eristeinen rakenne ei edellytä erillistä alumiinipaperikerrosta. Rakenteen sauma-alueiden tiiviys varmistetaan polyuretaanivaahdolla ja lämmönkestävällä alumiiniteipillä. Eristelevyn päälle asennetaan normaali rimoitus ja saunan pintapanelointi. Kingspan Sauna-Satu® soveltuu erinomaisesti saunan seinän ja katon lisäksi myös pesuhuoneiden alas laskettuun kattorakenteeseen niin kivi- kuin puurakenteiden yhteyteen. Lataa ohjeet asennukseen

Sauna_Satu_960x540

Kestävä ja tiivis eristelevy

Kingspan Sauna-Satu® ei ime vettä ei kutistu, lahoa eikä homehdu. Se kestää erinomaisesti saunan kuumia ja kosteita olosuhteita. Kingspan Sauna-Satu® -eristeen ansiosta rakenne on sekä lämpö- että kosteusteknisesti oikeaoppisen tiivis, minkä ansiosta sauna lämpiää turvallisesti ja energiaa säästäen.

Tarkoin tutkittu

Kingspan Sauna-Satu® on tarkoin tutkittu tuote. Tutkimuksen kohteena on ollut levyn höyrytiiviys, lämmöneristävyys, pitkäaikainen lämmönsietokyky, saunan lämpiämisnopeus ja eristeen puhtaus. Kingspan Sauna-Satu® -eristelevylle myönnetään 10 vuoden takuu.

Kingspan Therma™ -eristeillä on rakennusmateriaalien puhtain päästöluokitus M1 ja ne ovat CE-tuotemerkittyjä. CE-merkki osoittaa, että tuotteet täyttävät rakennustuotedirektiivin vaatimukset ja standardin SFS-EN 13165. Tekniset tiedot löydät täältä.

Tutkimusten mukaan:

  • Sauna lämpenee nopeammin ja säästää energiaa.
  • Ehkäisee homevaurioita, koska tiivis rakenne pysäyttää saunailman sisältämän kosteuden kulkeutumisen seinä- ja kattorakenteisiin.
  • Eriste säilyttää muotonsa myös pitkäaikaisessa rasituksessa.
  • Eriste soveltuu erinomaisesti saunan seinän ja katon lisäksi myös pesuhuoneiden kattoon
  • Kiviseinään asennettuna Kingspan Sauna-Satu® antaa lisätilaa löylyhuoneeseen lähes 10 cm.
  • Eristeen päälle nostettava sokkelirakenne säästää työtä ja kustannuksia
  • Kingspan Sauna-Satu® tarjoaa muhevat ja lämpimät löylyt!

 
Julkaistu
25.4.2022