• Etusivu
  • Talo

Sähkötarvikkeiden tukkumyynti kasvoi lähes 10 % kolmannella neljänneksellä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.10.2010
16_P_30718.jpg

Sähkötarvikkeiden tukkumyynnin kuluvan vuoden arvo oli syyskuun lopussa oli 556 M€, mikä on 3,7 % suurempi kuin edellisvuonna. Myynnin lasku taittui nousuksi loppukeväästä ja kolmannella neljänneksellä myynti kasvoikin jo 9,5 % edellisen vuoden vastaavaan kauteen verrattuna.

Matalaenergiarakentaminen tulee lisäämään sähköistysratkaisujen kysyntää tulevaisuudessa, sillä energian säästö vaatii talotekniikan tarkkaa ohjausta. Sähkölämmityksen ennakoidaan korvaavan putkistoihin perustuvat erilliset lämmitysjärjestelmät, sillä lämmitystarpeen vähetessä niihin ei ole tarpeen investoida.

- Sähkö on kilpailukykyisin ratkaisu lämmitykseen sekä luonnon että kukkaron kannalta. Lämpöä saadaan täsmälleen tarpeen mukaan ja lämmitys on ohjattavissa yhdessä muun talotekniikan kuten ilmanvaihdon kanssa, Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton toimitusjohtaja Tarja Hailikari sanoo.

Lisätiedot:
Tarja Hailikari, toimitusjohtaja, Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto ry (SSTL).
Puh. 040 7358673, etunimi.sukunimi@sstl.fi

Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto ry (SSTL) on toiminut vuodesta 1931 ja sen jäseninä on 12 sähkötukkuliikettä sekä 45 valmistajaa ja maahantuojaa. Tukuilla on eri puolilla maata 120 myyntipistettä, joissa palvelee noin 1200 työntekijää. SSTL pitää yllä alan yhteistä yli 210.000 tuotetta käsittävää Sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelua sekä tuottaa useita myyntitilastoja.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20165_46620.jpg
Vapaa-ajanasunto on kuin mikä tahansa rakennus
Talviasuttava loma-asunto on ominaisuuksiltaan kuin mikä tahansa rakennus: Ellei ilma vaihdu, kosteus ei poistu ja rakenteet kärsivät. Ympärivuotiseen käyttöön rakennettavissa mökeissä ja huviloissa pitää huomioida rakennusmääräyksien vaatimukset ja huolehtia myös ilmanvaihdosta.Ilmanvaihdon tarve loma-asunnossa korostuu esimerkiksi saunomisen yhteydessä, jolloin usein pieneen tilaan kohdistuu suuri kosteuskuorma. Kosteus tiivistyy ikkunoihin ja jos kosteustaso säilyy pitkään korkeana, kosteus tiivistyy myös rakenteisiin aiheuttaen mm. homevaurioita.Koneellisen ilmanvaihdon tehtävät ovat loma-asunnossa samat kuin vakituisessakin asunnossa: Poistaa kosteutta, rakennusmateriaalien päästöjä ja ihmisten hengittämää hiilidioksidia ja tuoda tilalle suodatettua raikasta ilmaa. Lämmöntalteenotto varmistaa sen, että ilma tulee sisään vedottomasti ja energiatehokkaasti.
20216_71306.jpg
Öljylle löytyi mainio korvaaja - lämpöä vaivattomasti omasta pellosta
Riitta Raivon ja Lauri Jääskeläisen talo Salossa ehti lämmetä öljyllä yli 50 vuotta. Kun vanha öljylämmitysjärjestelmä alkoi tarvita remonttia, tuli aika miettiä muita lämmitysvaihtoehtoja. Sopivaksi ratkaisuksi osoittautui maalämpö, jonka keruupiiri pystyttiin asentamaan kätevästi omaan peltoon.
20188_54446.jpg
Suunnitteletko tulisijaa kotiisi?
Kodin tulisija tuo lämpimän tunnelman syksyn pimeneviin iltoihin niin kodissa kuin mökillä. Hyvä tulisija onkin pitkäaikainen investointi, johon kannattaa panostaa. Tulisijan suunnittelu tulisi aina tehdä yhdessä ammattilaisen kanssa.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Sähköjohtojen paikka seinärakenteessa?
Kysymys:Saako sähköjohdot olla lisäkoolauksen ja ilmasulkupaperin välissä ilman putkitusta? 50mm lisäkoolaus on talon sisäpuolella ja eristeenä selluvillapalat.
Vallox 125 MV
Vallox Digit SED – Ilmanvaihdon ohjaukseen uusia ominaisuuksia
Vallox Oy:n digitaalinen Digit SED -ilmanvaihdon ohjauskeskus saa uusia ominaisuuksia. Ohjaukseen on liitetty viikkokello-ohjaus, takkakytkin ja koneen käynnistysnäppäimen lukitus.
20122_29465.jpg
Pihakiveyksen etuja
Pihakivet ja -laatat sopivat pihakäytävien, -polkujen, pihan teiden, terassien, patioiden ja autotallin edustan sekä pysäköintialueen päällystämiseen.Pihakiveys sopii hyvin myös alueille, joilla kasvit eivät viihdy. Istutusten ja nurmialueiden rajaaminen pihakivillä tai betonisilla reunakivillä vähentää kitkemistä ja helpottaa nurmikon leikkausta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton