Sähkötarvikkeiden tukkumyynti kasvoi lähes 10 % kolmannella neljänneksellä

Sähkötarvikkeiden tukkumyynnin kuluvan vuoden arvo oli syyskuun lopussa oli 556 M€, mikä on 3,7 % suurempi kuin edellisvuonna. Myynnin lasku taittui nousuksi loppukeväästä ja kolmannella neljänneksellä myynti kasvoikin jo 9,5 % edellisen vuoden vastaavaan kauteen verrattuna.

Matalaenergiarakentaminen tulee lisäämään sähköistysratkaisujen kysyntää tulevaisuudessa, sillä energian säästö vaatii talotekniikan tarkkaa ohjausta. Sähkölämmityksen ennakoidaan korvaavan putkistoihin perustuvat erilliset lämmitysjärjestelmät, sillä lämmitystarpeen vähetessä niihin ei ole tarpeen investoida.

- Sähkö on kilpailukykyisin ratkaisu lämmitykseen sekä luonnon että kukkaron kannalta. Lämpöä saadaan täsmälleen tarpeen mukaan ja lämmitys on ohjattavissa yhdessä muun talotekniikan kuten ilmanvaihdon kanssa, Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton toimitusjohtaja Tarja Hailikari sanoo.

Lisätiedot:
Tarja Hailikari, toimitusjohtaja, Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto ry (SSTL).
Puh. 040 7358673, etunimi.sukunimi@sstl.fi

Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto ry (SSTL) on toiminut vuodesta 1931 ja sen jäseninä on 12 sähkötukkuliikettä sekä 45 valmistajaa ja maahantuojaa. Tukuilla on eri puolilla maata 120 myyntipistettä, joissa palvelee noin 1200 työntekijää. SSTL pitää yllä alan yhteistä yli 210.000 tuotetta käsittävää Sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelua sekä tuottaa useita myyntitilastoja.
 
Julkaistu
12.10.2010