Pistorasiat ja kytkimet kosteisiin tiloihin

Impressivo-sarjan tuotteet kytkimistä pistorasioihin sopivat niin uudisrakentamiseen kuin saneeraukseen, uppoon ja pintaan sekä kuiviin ja kosteisiin tiloihin. Sarja on suunniteltu niin, että lisäämällä tuotteisiin tiivisteosan niistä tulee roiskevesitiiviitä (IP44) ja ne sopivat asennettaviksi kosteisiin tiloihin.
Myös Kosti-sarjan asennuskalusteet sopivat kosteisiin ja kuiviin tiloihin. Pintaan asennettava Kosti-sarja sopii hyvin myös ulkorakennuksiin, ullakoille ja kellareihin.

Sähköasennustuotteiden kotelointiluokka valitaan tilan mukaan. Kuivaan sisätilaan riittää IP20-kotelointiluokka ja kosteaan tilaan suositellaan käytettäväksi IP44-kotelointiluokkaa. IP21-kotelointiluokan tuotteita saa asentaa aina kuivaan tilaan, mutta rajoituksin myös kosteaan tilaan. Kysy sähköurakoitsijaltasi lisätietoja.

Kosteisiin tiloihin asennettavissa pistorasioissa tarvitaan suojamaadoitus ja vikavirtasuoja. Vikavirtasuoja suojaa sähkölaitteen käyttäjää sähköiskun sekä vaarallisesti viallisen sähkölaitteen varalta. Vikavirtasuojaus on erityisen tärkeää olosuhteissa, joissa sähkön käyttöolosuhteet ovat vaaralliset, kuten kylpyhuoneessa tai ulkona.
 
Julkaistu
11.10.2010