Ilmanvaihdon modernisointi helpottuu

Vallox Oy ensiesittelee Finnbuild näyttelyssä uuden matalaenergiailmanvaihtokoneen, joka sopii ilman kanaviston muutostöitä takavuosien yleisimmän omakotitalojen ilmanvaihtokoneen - MUH-Ilmavan tilalle. Vallox 121 SE :n kanavayhteet ( 6 kpl ) ovat samat kuin vuosien 1983-2004 aikana valmistetuissa Ilmava/Vallox 100 ja 120 ilmanvaihtokoneissa.

Kone on teholtaan keskisuuren asunnon ilmanvaihtolaite – max ilmamäärät 107/102 l/s, 100Pa. Se soveltuu erinomaisesti niin pien,-rivi- kuin kerrostaloasuntojen peruskorjaukseen ja uudisrakentamiseen. Vallox 121 SE on varustettu automaattisen säädön mahdollistavalla elektronisella Vallox Digit SED- ohjausautomatiikalla.

Matalaenergia teknologiaa

Uudessa Vallox 121 SE -mallissa lämmöntalteenoton hyötysuhde on huippuluokkaa, yli 80 prosenttia. Kuten kaikissa Valloxin matalaenergiailmanvaihtokoneissa myös Vallox 121 SE:ssä on sähköä säästävät integroidut tasavirtapuhaltimet. Tasavirtapuhaltimilla varustetut ilmanvaihtokoneet kuluttavat sähköä jopa puolta vähemmän kuin vaihtovirtapuhaltimilla varustetut. Älykäs Vallox Digit SED -ohjausautomatiikka, tekee Vallox 121 SE:n käytöstä helpon ja energiatehokkaan. Ilmanvaihto mukautuu kosteus- ja hiilidioksidiantureiden ansiosta automaattisesti asunnon muuttuviin sisäilma olosuhteisiin, joten ilmanvaihto toimii aina optimaalisella tasolla todellisen tarpeen mukaan. Näin estetään turha ilmanvaihto ja sähkön kulutus.

Vallox 121SE:ssä on elektronisen säädön ohjaama kesäilmanvaihto-toiminto sekä etu- ja jälkilämmityspatterit.

Koneessa on, ulkoilman pölyt tehokkaasti poistava, F7-suodatusluokan ulkoilmasuodatus. Lisäksi sekä poisto- että tuloilmavirrassa on G3-luokan karkeasuodattimet. Kaikissa Vallox SE -malleissa on aikaperusteinen huoltomuistutin, joka muistuttaa suodattimien ja koneen huoltotarpeesta.
 
Julkaistu
21.9.2010