• Etusivu
  • Talo

Icopalin lattianalustuotteet

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 17.09.2010
20109_23152.jpg

Hyvän lattianalustuotteen tehtävä on estää mahdollisen kosteuden pääsyn lattianpinnotteisiin sekä mahdollistaa kosteuden poistumisen rakenteesta. Samalla se toimii hyvänä askeläänieristeenä sekä tasaa alustan epätasaisuuksia.

Betonisten välipohjien tai kosteiden tilojen (esim. saunan ja pesutilojen) yläpuolelle asennettaessa parketti vaatii aina kosteuseristeen.

Parkolag

Parkolag on uudisrakentamiseen tarkoitettu, ääntä vaimentava, kosteutta rakenteesta poistava lattianalusmateriaali välipohjiin ja maanvaraisiin lattioihin. Se soveltuu parkettien ja laminaattien alle, joiden paksuus in vähintään 8 mm. Parkolag on valmistettu raakapahvista ja bitumista, johon on kiinnitetty korkkirakeita.

20109_23150.jpg

Universal

_

Maanvaraisten lattioiden kosteusvauriot aiheutuvat useimmiten mm. puutteellisesta kapillaarisen kosteudennousun katkaisemisesta, huonosti toteutetusta salaojituksesta, maanpinnan väärästä korkeusasemasta ja kaltevuudesta sekä huonosti pois johdetuista pintavesistä.
Universal kestää raskaimmatkin huonekalut. Se vaimentaa tehokkaasti askelten ääniä puu-, parketti- ja laminaattilattioilla, ja tekee lattiasta miellyttävän joustavan. Universalia käytetään betonirakenteisissa puupäällysteisissä lattioissa.

Universal -ratkaisu soveltuu käytettäväksi erityisesti korjausrakennuskohteissa, joissa kosteus nousee maaperästä betonilaattaan. Universal estää kosteuden pääsyn rakenteisiin, koska se muodostaa kauttaaltaan yhtenäisen, tiiviin eristyskerroksen betonin ja lattiapinnoitteen väliin. Nystyräkuvioinnin ansiosta saadaan aikaan jopa 7 mm avoin ilmarako, joka mahdollistaa kosteuden poistumisen lattiarakenteista huoneilmaan. Pintamateriaali ei siten joudu alttiiksi kosteuden aiheuttamille väri-, home- tai muille vaurioille, ja lattia pysyy siistinä ja toimivana vuosia eteenpäin.

20109_23151.jpg

Universalin alle jäävään ilmatilaan voidaan tarvittaessa järjestää tuuletus katolle johdetun tuuletusputken avulla. Tuuletus voidaan toteuttaa passiivisena esim. kosteushaitan torjumiseksi pinta-alaltaan suurissa tiloissa. Aktiivista tuuletusta käytetään kohteissa, joissa esiintyy esimerkiksi hajuhaittaa. Tällöin huoneilma kierretään alipaineen avulla lattian ali ja imetään katolle johtavaan tuuletusputkeen.

Avaimet käteen -kattoremontti taipidennä kattosi ikää pinnoituksella

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Icopal Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200611_1147.jpg
Tiivis ja kestävä valokate
Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua, muttei vettä eikä lunta. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin, ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.
20099_18869.jpg
Hallittu sadevesijärjestelmä
Sadetar käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sadetar-tuotteet valmistetaan sinkitystä teräsohutlevystä, joka on kauttaaltaan pinnoitettu Plastisol-muovipinnoitteella. Sadettaressa yhdistyvät teräksen ja muovin parhaat puolet ja se kestää vuodesta toiseen haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Siksi Sadettarelle annetaan kymmenen vuoden takuu!
20072_3487.jpg
Aluskate pidentää kattosi ikää
Varsinainen katemateriaali suojaa kattorakenteita sateelta ja lumelta – mutta kosteuden varsinainen pysäyttäjä on katteen alle asennettava aluskate. Katteen alle pääsee aina kosteutta. Tuiskuava lumi löytää tiensä esimerkiksi tiilikatteen alle ja kondensoituva kosteus pääsee kattorakenteisiin, ellei aluskate sitä pysäytä. Aluskatteen laatuun kannattaa panostaa – muutaman kymmenen euron säästö aluskatevalinnassa ei kannata. Laadukas aluskate on halpa vakuutus katollesi!
20088_12659.jpg
Tahrat pois Askon ohjein
TahranpoistoTahrat kannattaa poistaa välittömästi, jotta ne eivät pinty. Kauan ollut tahra hankautuu aina vain syvemmälle kuituun ja se on vaikea saada kokonaan pois.Tahranpoistoaineen vaikutusta kannattaa kokeilla ensin huomaamattomaan kohtaan. Poistettaessa käsitellään vain itse tahra. Kiinteä lika irrotetaan varovasti kaapimalla esimerkiksi lusikalla. Kosteus imeytetään talouspaperiin.Tahrat liotetaan, ei hangata. Tahraa poistettaessa työskennellään sekä tahraa kohden, että sieltä pois päin, ettei kankaalle jää rengasta. Vettä tai tahranpoistoainetta kannattaa käyttää säästeliäästi, koska alla oleva materiaali voi vahingoittua tai värjätä päällisen. Turvallisinta, jos se on mahdollista, olisi tahranpoiston jälkeen pestä koko tuote joko painehuuhtelukoneella tai höyrypesurilla.Jos vaihdetaan tahranpoistoainetta, annetaan edellisen kuivua. Pienemmillä pinnoilla olevan kevyen lian voi poistaa pehmeällä, puhtaalla ja värittömällä pyyhekumilla. Tahrat on helpompi poistaa, jos verhoilumateriaalin käsittelee ennen käyttöä ja pesun jälkeen tekstiilipinnan suoja-aineella.Aine estää tekstiilipinnan likaantumista ja tahran imeytymistä tekstiiliin.
20185_53073.jpg
Hyödynnä maalämpöinvestointi 100 %:sesti
Cool-IN on NIBE maalämpöpumppuja varten kehitetty viilennyslaitteisto miellyttävään ja järkevään viilennykseen. Maaviilennys on erittäin turvallinen, helppo ja energiatehokas ratkaisu, kun halutaan varmistaa raikas sekä miellyttävä sisäilma.Järjestelmä käyttää hyväkseen maalämpökaivossa kiertävää nestettä, joka tuottaa talvella lämpöä, mutta voidaan kesällä hyödyntää talon viilennykseen – syvällä porakaivossa lämpötila on kesälläkin vain muutamia asteita. Sähkönkulutus on vain murto-osa esim. ilmalämpöpumpun kulutuksesta. Maaviilennyksen avulla sisätilat pysyvät tasaisen viileinä ja raikkaina, ilmankosteus vähenee ja huoneilma raikastuu.Jätä yhteydenottopyyntö maalämpöpumpusta ja -viilennyksestäTilaa NIBEn maalämpöpumppu-esite veloituksetta
20226_78749.jpg
Nämä asiat omakotitalon katon korjauksesta pitäisi tietää
Katto kaipaa remonttia, jos siinä on selkeästi huomattavia vaurioita. Yli 25-vuotias tiili- tai peltikatto kaipaa usein kunnostusta tai uusimista. Avaamme tässä artikkelissa kattoremontin anatomiaa – listasimme yleisimmät kattoremonttia koskevat kysymykset ja haimme niihin vastaukset Kattokeskuksen asiantuntijoilta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton