• Etusivu
  • Rakentaminen

Kastellille Asuntomessujen kunniakirja

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Julkaistu 30.08.2010
20108_22964.jpg

Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Kuopion kaupunki ovat myöntäneet Kastelli-talot Oy:lle kunniakirjan tunnustuksena monipuolisesta messuesiintymisestä.

Kunniakirja on myönnetty Kastelli-talot Oy:lle monipuolisen talotyyppivalikoiman tuomisesta messuille sekä viiden kohteen näytteilleasettajana toimimisesta Kuopion Asuntomessuilla 16.7.-15.8.2010. Kunniakirja luovutettiin Asuntomessujen päätteeksi Kuopion Kastelli-kauppias Sakari Koposelle. Kuopion Asuntomessuilla Kastelli esitteli peräti viisi erilaista messukotia.

Monipuoliset Kastellit ihastuttivat

Kuopion Asntomessuilla pientalojen markkinajohtaja Kastelli halusi esitellä monipuolista talomallistoaan eri hintaluokissa. Arkkitehtien suunnittelimista Kastellin viidestä messutalosta kolme oli Economy-malliston taloja, jotka edullisuudellaan ja hinta-laatusuhteellaan ovat saavuttaneet suursuosion rakentajien keskuudessa. Messuvieraiden kiinnostus näkyi ja kuului myös vieraijoiden kommenteissa, joissa ihasteltiin Muuttovalmiiksi rakennettujen Economy-kotien toimivuutta ja laadukasta varustelua. Economyjen ohella Kastellin messumenestykseen vaikuttivat myös arkkitehti Erkki Eskelisen suunnittelema Villa Rosa (kohde 9) ja arkkitehti Kirsti Sintosen suunnittelema Plazia 169 (kohde 8). Pientalosuunnitteluun erikoistuneiden arkkitehtien suunnittelemissa kohteissa messuvieraat saivat toimivuuden ohella tutustua myös Kastellin ilmeikkyyteen sekä ratkaisuihin, jotka ovat edullisia ja vaivattomia toteuttaa Kastellin rakentamisjärjestelmällä.

Messut ylittivät tavoitteensa

Asuntomessujärjestäjien mukaan Kuopion messut ylittivät odotukset kävijämäärissä, myynnissä sekä tyytyväisyydessä. Kävijöitä messuilla oli 158 408, mikä ylitti viime vuoden Valkeakosken noin 142 000 kävijää kirkkaasti.

Asuntomessujen teettämän kävijätutkimuksen väliraportin mukaan messuvieraista 93 % oli Kuopion Asuntomessuihin kokonaisuudessaan melko tai erittäin tyytyväisiä.

Valtaosalla messuvieraista on mielessään asumiseen liittyviä aikomuksia: 30 % aikoo rakentaa tai hankkia uuden asunnon tai loma-asunnon, 70 prosentilla on mielessään asunnon korjaus, laajennus tai muut asumiseen liittyvät hankinnat.

>>Tutustu Kastellin Kuopion asuntomessutaloihin alla olevan linkin kautta:

Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
20143_38447.jpg
Miten rakennetaan oma elokuvatila?
Kunnollista kotiteatteria suunnitellessa herää varmasti kysymyksiä huonetilaa koskevista vaatimuksista. Mitkä tekijät vaikuttavat eniten ja kuinka tiukat tilan mittasuhdevaatimukset ovat kun rakennetaan HiFiä elokuvatilaa?
20113_24764.jpg
VILPE<sup>®</sup>-vesikattotuotteet takaavat tehokkaan ilmanvaihdon
Rakennusmääräyskokoelman määräysten mukaisesti yläpohjan kerrokset ja katon tuuletus on suunniteltava ja rakennettava niin, ettei kattoon kerry vesihöyryn diffuusion tai ilmavirtausten vuoksi haitallisessa määrin kosteutta. Kattorakenteiden tuuletus on erittäin tärkeää, koska se estää kondenssiveden muodostumista ja siten home- ja mikrobikasvustojen syntymistä kattorakenteisiin. Kenties tärkein tavoite on, että rakenteisiin mahdollisesti pääsevä kosteus myös kuivuu riittävän nopeasti eikä ehdi aiheuttaa vaurioita.Lisätietoa tuotteistaKattorakenteiden tuuletus vaatii esteettömän ilmankulunKattorakenteiden tuuletus vaatii esteettömän ilmankulun. Aluskatteen alapuolinen tila voidaan tuulettaa päätykolmioissa olevilla, tuuletusritilöillä varustetuilla tuuletusaukoilla tai vaihtoehtoisesti tila voidaan tuulettaa katon läpi tulevien tuuletusputkien kautta. Yhtenä vaihtoehtona on harjatuuletin. Tärkeintä on huolehtia riittävästä tuuletuksesta. Mikäli tuuletus ei ole riittävää, kattorakenteet voivat homehtua tai eristekerrokset voivat olla jatkuvasti kosteita, mikä heikentää niiden eristävyyttä.Vesikaton on estettävä sadeveden, lumen ja sulamisveden tunkeutuminen kattorakenteisiin, seiniin ja sisätiloihin. Näin ollen myös tuuletusputkien ja kaikkien katon läpivientien tulee olla riittävän tiiviitä.Paloteknisten vaatimusten kiristymisen myötä on kiinnitettävä yhä enemmän huomiota myös hormin ja piipun läpivienteihin. Väli- ja yläpohjan läpivientien ohella yhtä tärkeä on varmistaa paloturvallinen ja vesitiivis vesikaton läpivienti.
20205_64838.jpg
Eroon tunkkaisesta sisäilmasta - kodin korvausilmaventtiilit kuntoon
Tuntuuko kodin sisäilma tunkkaiselta? Tunkkainen sisäilma ei ole talon ominaisuus, johon pitäisi tyytyä. Asukas voi pienelläkin vaivalla parantaa kodin sisäilmaa esimerkiksi korvausilmaventtiilien avulla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton