Maksuhäiriöimerkintöjen määrä kasvoi tammi-kesäkuussa

Vuoden 2010 tammi-kesäkuussa maksuhäiriömerkinnän saaneiden henkilöiden määrä kasvoi kolmella prosentilla ja yritysten kymmenellä prosentilla verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Tarkempi tieto luotonhakijan taloudellisesta tilanteesta voisi estää ylivelkaantumista ja sitä kautta maksuhäiriöiden syntyä.
Maksuhäiriöt kasaantuvat samoille yrityksille ja henkilöille Asiakastiedon luottotietorekisterissä oli 30.6.2010 noin 310 000 henkilöä (+3 % verrattuna 30.6.2009) ja reilu 42 000 yritystä (+10 % verrattuna 30.6.2009). Kuitenkin samaan aikaan maksuhäiriömerkintöjen määrä on kasvanut yli kolmanneksella, joka osoittaa sen, että maksuhäiriöt kasaantuvat samoille henkilöille ja yrityksille.

Yritysten tilanne on kuitenkin helpottamassa tarkasteltaessa konkurssien määrää. Konkurssiin on ajautunut kuluvana vuonna 10 % vähemmän yrityksiä kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Asiakastieto julkaisee tuoreimmat konkurssi-hakemusten määrät kotisivuillaan aina kuukauden alussa.

Ennen kuin teet sopimusta...

tarkasta yrityksen luottotiedot. Suomen Asiakastieto Oy:n tekemän tutkimuksen mukaan ongelmat seuraavat usein yrittäjää. 15 prosenttia verorästejä kerryttäneistä yrityksistä haetaan lähivuosina konkurssiin, osa hyvinkin nopeasti merkinnän jälkeen. Veromerkintöjä ennen konkurssia keränneen yrittäjän uudenkin yrityksen riskit ovat erittäin suuret.
Aarre.fi -verkkopalvelu tarjoaa sinulle ajantasaista tietoa lähes kaikista Suomen yrityksistä. Palvelusta löydät arvokasta tietoa niin omasta yrityksestäsi kun myös esimerkiksi sinua kiinnostavan alueen tai toimialan tilanteesta. Suuri osa tiedoista on vapaasti haettavissa ja kun haluat tarkastella yrityksiä pintaa syvemmältä, Aarteesta saat edullisia ja luotettavia raportteja moniin eri käyttötarkoituksiin.
 
Julkaistu
26.8.2010