TaloyhtiöOptimi UKK

UKK, eli Usein kysytyt kysymykset. TaloyhtiöOptimi on keskeinen ja laaja kokonaisuus Omataloyhtiö.fi-palvelussa. Tälle sivulle on nyt kerätty muutamia vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Osa vinkeistä palvelun käytöstä löytyy myös pavelumme keskustelupalstalta.

En ole Isännöitsijä tai hallituksen jäsen, voinko liittää taloyhtiöni palveluun?

Taloyhtiön voi liittää palveluun kuka vain, mutta on tarkoituksenmukaista että hallinta-oikeudet siirtyvät joko isännöitsijälle tai hallituksen puheenjohtajalle. Tällöin varmistetaan dokumenttien ajanmukaisuus, tietty virallisuus ja kattava informaation kulku.

Olen myynyt asuntoni - voinko siirtää käyttöoikeuteni uudelle omistajalle?

Kyllä voit. Huoltokirja on mahdollista jakaa toisen käyttäjän kanssa. Juotokirjan jakotoiminnon jälkeen molemmilla on yhteiskättöoikeus huoltokirjaan. Mikäli uusi omistaja poistaa sinulta käyttöoikeuden - siirtyy huoltokirja kokonaan hänen hallintaansa. Muut käyttöoikeudet taloyhtiössä ovat riippuvaisia TaloyhtiöOptimin hallinta-avaimen, Isännöitsijän tai hallituksen puheenjohtajan asettamista käyttöoikeuksista.

Voiko kuka tahansa liittyä ilmoittamaani taloyhtiöön?

Ei, mikäli taloyhtiö on jo lisätty palveluun. on Hallinta-avaimen haltijan tai Isännöitsijän hyväksyttävä uuden henkilön liittyminen taloyhtiöön. He saavat sähköpostitse ilmoituksen, mikäli joku haluaa liittyä taloyhtiön jäseneksi.

Paljonko palvelun käyttö maksaa?

Palvelun käyttöönotto ja käyttö ei maksa mitään. TaloyhtiöOptimi on siis täysin ilmainen palvelu.

Onko Isännöitsijän tai taloyhtiön haltijan pidettävä tunnusrekisteriä?

Ei Järjestelmä luo automaattisesti rekisteröitäville jäsenille tunnukset, ja lähettää ne sähköpostitse käyttäjilleen. Tunnusten saamiseksi on Taloyhtiön Jäsenrekisteriin siis annettava sähköpostiosoite. Tämän jälkeen myös yhteystiedot päivittyvät järjestelmään jäsenen tekemien yhteystietojen muutosten kautta.

Voiko järjestelmään tallentaa asukkaan muuttopäivän?

Kyllä voi. Asukkaan muuttopäivät voidaan tallentaa palveluun. Toistaiseksi tiedon kirjaamisen mahdollista asukashistoria ei kuitenkaan ole käytettävissä käyttäjille.

Ohjeet asukkaan muuttopäivämäärien asettamisesta ->>
 
Julkaistu
12.8.2010