Lasiterasseilla asumismukavuutta ja energiansäästöä

Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.

Lisätietoa Lumonin lasiterasseista..

Jätä yhteydenottopyyntö lasiterasseista..

Lumonin lasiterassilla lisähuone.Lumonin lasiterassilla lisähuone.

Edullisia ja ekologisia lisäneliöitä

Lasiterasseilla saadaan rakennukseen edullisesti monikäyttöistä ja energiaa säästävää lisätilaa. On paljon tilanteita, joissa ei tarvita lämmitettyä sisätilaa. Etelään tai länteen avautuva lasiterassi lämpiää nopeasti auringonpaisteessa ja raikkaassa ulkoilmassa on mukava oleskella.

Lasiterassi taipuu näyttäväksi ruokailu- ja juhlatilaksi, kuntosaliksi, olohuoneeksi, turvalliseksi lasten leikkipaikaksi, harrastetilaksi, viherhuoneeksi, saunan vilpolaksi tai vain rentoutumispaikaksi. Jouluna tai pääsiäisenä sinne voi sisustaa kokonaisen teemamaailman. Huonekalut ovat suojassa katetussa tilassa, eikä niitä tarvitse raahata suojaan sateen sattuessa.

Yksilöllisiä ratkaisuja

Lasiterassia suunniteltaessa kannattaa miettiä sen tulevaa käyttötarkoitusta ja mitoittaa ja sijoittaa terassi sen mukaan. Jos tilaa käytetään usein ruokailuun, on yhteys keittiöön tärkeä. Välitön yhteys oleskelutiloihin on yleensä eduksi sekä toimivuuden että tilanmuodostuksen kannalta. Vilvoittelukuistilta pitäisi olla suora yhteys saunatiloihin.

Tuulensuojaan

Ilmansuunta vaikuttaa lasiterassin valoisuuteen ja lämpötilaan eri vuodenaikoina. Suljettuna ollessaan yksikertaisellakin lasilla varustettu lasiterassi suojaa sateelta ja tuulelta. Jo pelkästään tuulettomuudella on yllättävän suuri vaikutus lämpötilaan.

Lasiterassien avonaisuutta voidaan säädellä helposti. Kesällä lasiterassista syntyy käden käänteessä avonainen patio kesätuoksuineen ja linnunlauluineen. Sateella ja kylminä vuodenaikoina lasit pidetään kiinni, silti terassin lämpötila on ulkoilmaa korkeampi. Kun huoneiden tuuletusikkunat avautuvat terassille, tulee korvausilma lämpimämmältä terassilta. Lasitettu terassi myös suojaa rakennuksen ulkoseinää tuulelta ja kosteudelta sekä toimii lisäeristeenä. Jokainen pohjoismaalainen tietää, mihin tuulikaappia tarvitaan.
Lumonin terassilla huonekalut ovat suojassa katetussa tilassa, eikä niitä tarvitse raahata suojaan sateen sattuessa.
Lumonin terassilla huonekalut ovat suojassa katetussa tilassa, eikä niitä tarvitse raahata suojaan sateen sattuessa.

Terassilasituksia myös rivitaloihin

Uusien asuntojen hintataso kannustaa nykyisten asuntojen remontoimiseen ja asumismukavuuden parantamiseen. Uudistetun asunto-osakeyhtiölain myötä onkin lasitettuja terasseja alkanut ilmestyä myös rivitaloihin. Hankintavaihtoehtoja on kaksi.

Yhtiökokouksessa voidaan päättää lasitetun terassin hankkimisesta jokaiseen asuntoon. Kustannukset voidaan kattaa joko omalla tai lainapääomalla ja periä ne osakkailta kuukausivastikkeena. Osakkailla on myös mahdollisuus maksaa lainaosuutensa heti pois.

Toisessa vaihtoehdossa yhtiökokouksessa hyväksytään lasiterassien hankkiminen. Yhtiö hakee lasitukselle toimenpideluvan. Halukkaat hankkivat luvan mukaiset lasiterassit itse yhteistilauksena ja muilla on halutessaan lupa hankkia terassi myöhemmin. Usein lasiterassit vaikuttavat valmistuttuaan niin houkuttelevilta, että naapurit seuraavat perässä.

Pyydä tarjous lasiterassista

Lumon lasiterassi on varma kokonaisratkaisu. Suunnittelu, valmistus ja asennus ovat yksissä käsissä. Näin varmistetaan onnistunut lopputulos. Lumon-edustaja suunnittelee lasituksen kanssasi ja tekee sitovan tarjouksen. Hän avustaa myös lupien hankkimisessa. Lumon lasiterassien asennustyöllä on kahden vuoden ja materiaaleilla viiden vuoden takuu. Takuu sisältää tarvittavat korjaustyöt materiaaleineen.

Palvelussamme voit jättää yhteydenottopyynnön lasiterassista kotiisi. Täytä yhteystietosi, niin Lumon-edustaja ottaa sinuun yhteyttä.

Jätä yhteydenottopyyntö tästä

 
Julkaistu
10.8.2010