Uponorilta jäteveden puhdistamiseen monia vaihtoehtoja

Jätevesiasetus astuu voimaan vuonna 2014, jonka jälkeen puhdistamattomien jätevesien laskeminen luontoon on kielletty. Jätevesijärjestelmien rakentaminen on vääjäämättä kuumentumassa määräajan lähestyessä loppuaan, joten ratkaisujen lykkääminen aivan viime hetkeen ei ole järkevää. Tarjolla oleva tekniikan ja palvelut tekevät järjestelmän hankkimisen ja uusimisen varsin vaivattomaksi.

Uponor Clean 1 -panospuhdistamo – ympärivuotisen asumisen kaikille jätevesille

Kaikille tonteille ja pieneen tilaan asennettavissa oleva biologis-kemiallinen Uponor Clean 1 -panospuhdistamo on varustettu langattomalla hälytysjärjestelmällä, jolloin sen tilaa voivaan helposti seurata sisätiloista. Puhdistamo on varmatoiminen ja käyttäjälle erittäin helppohoitoinen, sillä säiliössä ei ole huollettavia pumppuja, eikä vaihdettavia lietepusseja. Kiinteistönomistajan ainoat ylläpitotoimet ovat kemikaalin lisäys ja lietteen poisto sekä tarkkailu, jota helpottaa talon sisälle tuleva näyttöpaneeli.

Uponor-imeyttämö/-suodattamo – luonnonmukainen ratkaisu yhden perheen kaikille asuinjätevesille

Uponor-imeyttämö/-suodattamo 2m3 on nykyaikaiseen tekniikkaan perustuva maapuhdistamo. Perinteinen ja luonnonmukainen maapuhdistamo saadaan imeytysmoduulien avulla asennettuna perinteisiä ratkaisuja pienempään tilaan, jolloin se soveltuu pienemmilläkin tonteilla käytettäväksi.

Uponor-harmaavesisuodatin

Uponor-harmaavesisuodatin on mökkikäyttöön tarkoitettu uusi tuote. Se on helppo kuljettaa ja sen voi asentaa itse. Asennus ei vaadi erikoistyökaluja. Harmaavesisuodattimella voidaan puhdistaa loma-asunnon kaikki pesuvedet mukaan lukien pesukone- ja astianpesukoneen vedet. WC-vesien puhdistamiseen tarvitaan oma erillinen ratkaisunsa.

Projektien käynnistäminen on helppoa

Kynnyksen jätevesiprojektien käynnistämiselle muodostaa kuluttajien epätietoisuus siitä, miten projektin saa käyntiin ja mistä löytyy luotettavia ammattilaisia hankkeen toteuttamiseen. Jätevesihankkeen käynnistäminen vaatii käytännössä vain yhden puhelinsoiton. Uponorin Jätevesi-info auttaa rakentajia löytämään kohteeseen soveltuvat järjestelmät ja antaa tietoja lähialueella toimivista ammattitaitoisista jätevesijärjestelmien suunnittelijoista, asentajista ja jälleenmyyjistä. Myös avaimet käteen palvelu tarjouksineen, suunnitteluineen, toimituksineen ja asennuksineen on mahdollista.
Asuntomessut, Kuopio:

LVI-yhteispaviljonki Ua9 sekä K-raudan energiakylä
 
Julkaistu
20.7.2010