Verorästit ennakoivat nopeita ongelmia

Suomen Asiakastieto Oy:n tutkimuksen mukaan lähes kolme neljästä UM-merkinnän saaneesta yrityksestä saa myöhemmin lisää maksuhäiriömerkintöjä. Verottajan ilmoitukseen perustuvan rästimerkinnän ennustearvoa parantaa entisestään se, että uusia maksuhäiriömerkintöjä näyttää kertyvän varsin nopeasti. 40 prosentille UM-merkinnän saaneista yrityksistä rekisteröidään uusi maksuhäiriömerkintä alle kolmen kuukauden kuluessa verottajan ilmoituksesta.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että muillakin velkojilla on saatavia perinnässä jo silloin, kun UM-merkintä rekisteröidään yrityksen luottotietoihin. Uuden luoton tai edes maksuajan myöntäminen tämän jälkeen sisältää siis erittäin suuren riskin. Puolen vuoden kuluttua UM-merkinnästä uusia rekisteröityjä häiriöitä on jo joka toisella yrityksellä.

15 prosenttia UM-merkinnän saaneista yrityksistä haetaan lähivuosina konkurssiin, osa hyvinkin nopeasti merkinnän jälkeen. Usein ongelmat seuraavat yrittäjää. Veromerkintöjä ennen konkurssia keränneen yrittäjän uudenkin yrityksen riskit ovat erittäin suuret.

Yrityksen maksuhäiriöt ja maksutapa kannattaa tarkistaa

Hallitse luottoriskit paremmin ja tarkista yrityksen taloudelliset taustat esimerkiksi uutta asiakkuutta tai yhteistyökumppanuutta solmiessa. Aarre.fi -palvelusta saat helposti ja nopeasti kaikkien suomalaisten yritysten perus- ja taustatiedot.

Tutustu Aarteen työkaluihin:

Luottotietoraportista saat kätevästi tietää yrityksen perustiedot, liikevaihdon sekä mahdolliset maksuhäiriöt.

Rating Alfa raportti kertoo yrityksen maksuhäiriöt ja arvion yrityksen maksutavasta. Raportti näyttää myös laskujen keskiviiveen päivinä.
 
Julkaistu
8.7.2010