• Etusivu
  • Talo

Leikkimökin materiaalilista

Rakentajan toimitus
Päivitetty 29.07.2019
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Materiaalilistaan on kerätty mökin runkoon tarvittavat materiaalit. Listassa ei ole huomioitu sisäpuolelle tulevia sisäverhouspaneleita tai levyjä. Listan puutavaroiden koot ovat esimerkkejä. Materiaalien määrät eivät sisällä hukkaa. Puutavaran yleinen hukkaprosentti on n. 15 %. Hukkaprosenttiin vaikuttaa mm. työtavat.

Katso rakennusohjeet ja piirustukset

Kestopuu

lattiapalkkien kannattajat, 50x100, 7m

terassin lattialauta, 21x95, 28m

Puutavara 50x100

lattiapalkisto, 12,5m

runkotolpat, ikkuna- ja ovipuut, 40m

kattotuolit, 16,5m

päätypojat, 2,5m

oven kehikko, 4m

yhteensä n. 75,5m

Ulkovuoripaneli

ulkovuoripaneelit, oven laudoitus, lauta 18x120, 200m

Muu puutavara

Kattolaudat, raakalauta 22x100, 110m

Otsalaudat, lauta 18x120, 13,5m

Koristelaudat, lauta 18x95, 23m

Terassin aita, lauta 18x95, 9m

Lattialauta, raakapontti 21x95, 50m

Muut tarvikkeet

saranat, 2kpl

karkaistu lasi , 8mm (ikkunakehikon mukaan)

vaneri, 0,5m2

bitumikate, 12,5m2

peruskivet, 6kpl

maali

Kattotuotteet kaupasta

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20152_42313.jpg
Pystypuitteeton lasiterassi avartaa näköalat
Olipa vuodenaika mikä tahansa, näkymä ympäristöön on suomalaisille usein henkireikä. Uusi pystypuitteeton lasiterassi avartaa maiseman eteemme esteettömästi.
20235_40136.jpg
Teräsrangalla pystytät väliseinät nopeasti
Gyprocin Teräsranka on helppo ja nopea tapa asentaa kodin väliseinät. Teräsrangan etuna onkin mittatarkkuus sekä suoruus. Teräsrangat pysyvät kiskon laippojen välissä kitkalla, lopullinen kiinnitys varmistuu levytettäessä. Rangan voi siirtää keskelle levysaumaa levytettäessä.Teräs on puuhun verrattuna hyvä materiaali, sillä se on elämätön. Ominaisuutensa ansiosta kipsilevyn takana ei tapahdu suhteellisen kosteuden tai lämpötilan muuttuessa samanlaista elämistä kuin puurankaa käytettäessä. Ääneneristysarvot on myös mahdollista saavuttaa yksinkertaisemmalla rakenteella terästä käytettäessä.Tiesitkö muuten, että teräsranka on puurankaa edullisempi ratkaisu?Tutustu Gyprocin Teräs- ja Puurankajärjestelmiin tästä
12_P_83679.jpg
Liune-liukuovi kasvattaa tilaa ja asumisen laatua
Kun haluat lisää laatua asumiseen, käytä uusia innovatiivisia ratkaisuja. Seinän sisään liukuva Liune-liukuovi on tehokas tilansäästäjä ja helppo asentaa, kertoo rakennusurakoitsija Asmo Korhonen.Yksi hyvä esimerkki tilankäytön tehostamisesta ja asumisen laadun parantamisesta ovat erilaiset liukuoviratkaisut. Huoneiden välisten ovien korvaajina ne lisäävät esteettömyyttä ja säästävät aina 1–3 neliötä lattiapintaa, kun oven avautumiselle ei tarvitse varata tilaa. Esteettömyyttä korostavat sekä lapsiperheet että iäkkäät asukkaat, mutta kyllä se kovasti helpottaa kenen tahansa elämistä. Mitä enemmän ovea käytetään, sitä enemmän helppous palkitsee, Asmo Korhonen tiivistää.
20155_43481.jpg
Julkkisten sisustuksista ei puutu väriä ja rohkeutta
Asuntomessuilla on esittelyssä useampi kerrostalokohde. Kerrostalo Spinellin messukohteet (kohdenumerot 8,9 ja 10) löytyvät NCC Rakennus Oy:n rakentamasta kahden kerrostalon kokonaisuudesta. Persoonallisen ulkonäkönsä lisäksi myös sisätiloista löytyy niin romantiikkaa kuin rohkeaakin väri-ilottelua. Upeista lopputuloksista vastaavat meikkitaiteilija Raili Hulkkonen, toimittaja-juontaja ja Radio Aallon some-manager Ellen Jokikunnas sekä rokkari Olli Herman.
20204_64007.jpg
Tuunaa vanha pöytä uuteen loistoon
Saitko perinnöksi tai lahjaksi hieman nuhruisen pöydän? Tai löysitkö kirpputorilta muodoiltaan kaunottaren, mutta väreiltään ruman ankanpojan? Tuunaa pöydästä helposti päivässä, kalkkimaalilla ja lakalla, sisustusttyyliisi ja väreihisi sopiva perintökalleus.
20183_51970.jpg
Suihku ja pesutila meidänkin mökille?
Kesämökin kylpyhuonetilat ovat usein pienemmät kuin vakituisessa asunnossa. IDOn laajasta kylpyhuonetuotevalikoimasta löytyy toimivia ja kauniita ratkaisuja myös pienempiin kylpyhuonetiloihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton