VTT kutsuu kuluttajat vaikuttamaan

VTT avasi 21.6.2010 Lempäälän Ideaparkissa VTT Ihme -tilan, jossa se kehittää uusia elämyksellisiä vapaa-ajan palveluita yritysten ja kuluttajien kanssa. Tila on ennen kaikkea yhteissuunnittelutila uusille UBI-teknologiaan eli jokapaikan tietotekniikkaan perustu-ville palveluille. Tila toimii Ideaparkissa IHME-tutkimusprojektin kehitystilana 15.8. asti. Tila on avoinna yleisölle viitenä päivänä viikossa.

VTT:n Ihme-tilassa kehitetään uusia innovatiivisia ja elämyksellisiä palveluita yhdessä kuluttajien ja yritysten kanssa.VTT:n Ihme-tilassa kehitetään uusia innovatiivisia ja elämyksellisiä palveluita yhdessä kuluttajien ja yritysten kanssa.

IHmislähtöiset MEnetelmät uudella teknologialla tuotettujen vapaa-ajan palveluiden ja tilojen suunnittelussa

Erikoistutkija Veikko Ikonen selventää IHME-tutkimusprojektin taustoja.Erikoistutkija Veikko Ikonen selventää IHME-tutkimusprojektin taustoja.
Ideaparkin Ihme-tila on ensimmäinen yleisölle avoin tila maailmassa, jonka tarkoituksena on ottaa kulututtajat mukaan tulevaisuuden teknologian kehittämiseen. Sijoituspaikkana Ideapark tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tavoittaa kuluttajat. Erikoistutkija Veikko Ikonen VTT:ltä sanoo, että tila sellaisenaan on pyritty luomaan kutsuvan viihtyisäksi, jotta myös ne joiden arkipäivää ei ole teknologian täyteinen tuntisivat olonsa tervetulleeksi. On tarpeen miettiä mitä erilaisia sovelluskohteita esillä olevalla teknologialla on mahdollista saavuttaa ja juuri tätä VTT hakee Ideaparkin Ihme-tilan avulla, sanoo Ikonen.

Ihme-tila on osa IHME-tutkimusprojektia

Ihme-tila toimii Ideaparkissa IHME-tutkimusprojektin (2009 - 2010) kehitystilana 15.8.2010 asti. Julkisten, elämyksellisten tilojen rakentaminen on edelleen hyvin laitekeskeistä ja suosii vähäiseen vuorovaikutukseen suuntautuneita laitteita, palveluja tai järjestelmiä. Tilojen käyttäjät eivät ole pystyneet vaikuttamaan elämyksellisten tilojen suunnitteluun tai käyttöön. Projektin tärkein tavoite on kehittää menetelmiä, joilla voidaan nopeasti testata ja esitellä UBI-ideoita sekä kehittää niitä edelleen
Nyt avatussa 61 neliön kokoisessa Ihme-tilassa kauppakeskuksen asiakas voi VTT:n asiantuntevan henkilökunnan opastuksella:

  • pelata virtuaalipelejä paineanturilattialla
  • tutustua virtuaalisesti erilaisiin matkakohteisiin ja ympäristöihin
  • herättää Dibitassu-hahmot henkiin lisätyn todellisuuden avulla
  • kommentoida, taiteilla ja suunnitella älytaululla uusia tuotteita ja palveluja
VTT:n asiantunteva henkilökunta opastaa näytillä olevien demojen testaamisessa.VTT:n asiantunteva henkilökunta opastaa näytillä olevien demojen testaamisessa.
Ihme-tilassa voit tutustua virtuaalisesti vaikkapa Ideaparkkiin tai Tampereen keskustaan.Ihme-tilassa voit tutustua virtuaalisesti vaikkapa Ideaparkkiin tai Tampereen keskustaan.

Ihme-tilan aukioloajat

28.6.2010-15.8.2010
ma-ti suljettu
ke-pe klo 12 - 19
la klo 11-18
su klo 12-18

Tervetuloa tutustumaan!

Vinkkinä Ideaparkissa vieraileville:
Ideaparkkiin tultaessa kannattaa kännykän Bluetooth-yhteys pistää päälle. Näin saat tiedon viimeisimmistä Ihme-tilaa ja muuta Ideaparkkia koskevista uutisista kännykkääsi.

 
Julkaistu
22.6.2010