Icopal aluskatteet

Icopal aluskatteet ovat kovien katteiden alle tarkoitettuja - laadukkaita ja kestäviä. Aluskate on katon olennaisin osa, sillä aluskate toimii kosteuden todellisena pysäyttäjänä. Aluskatteen pitää kestää vähintään yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalin ja se suojaa rakenteita kaikelta mahdolliselta kosteudelta. Jos aluskate vuotaa, ei pelkkä paikkailu useimmiten riitä, vaan koko vesikatto on silloin vaihdettava. Aluskate toimii myös rakennuksen väliaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamista. Icopalin aluskatevalikoimasta löytyy laadukas ja sopiva aluskate kaikille katemateriaaleille.

Fel’x Multi

Fel’x Multi-aluskate on aivan uudentyyppinen, monikäyttöinen aluskate. Fel’x Multi-aluskatteella on monia etuja verrattuna sekä perinteisiin bitumista valmistettuihin aluskatteisiin että muovisiin aluskatteisiin. Perinteisen bitumi- ja hiekkapinnan sijaan Fel’x Multissa on siisti kuitukangaspinta. Lisäksi Fel’x Multi on kevyt: se on neliöpainoltaan alle 1/4 perinteisen bitumikatteen painosta.
Fel’x Multissa on kuitenkin säilytetty perinteisten bitumisten aluskatteiden ylivoimaiset kestävyysominaisuudet. Vedenpitävyys ja hyvä UV-kestävyys on taattu. Myös mekaaniset ominaisuudet ovat hyvät.
Tuote on erittäin monikäyttöinen ja se soveltuu sekä ammattilaisille että tee-se-itse-rakentajille. Se sopii myös raakapontti- tai levyalustalle esim. tiilikaton alle ja tietenkin myös bitumikattolaatan alle. Näin ollen Fel’x Multi soveltuu jyrkkien kattojen aluskatteeksi lähes kaikkiin kohteisiin, kun kysymyksessä on tuulettuva kattorakenne.

Monarfol 165 Plus

Monarfol 165 Plus on kevyt ja erittäin säänkestävä aluskate. Se on valmistettu polypropeenikalvosta sekä -verkosta. Alapintaan on laminoitu kondenssisuojaksi valkoinen polypropeeninukka. Vahvan rakenteensa ansiosta Monarfol 165 Plus kestää rikkoutumatta asennuksen ja käytön aikaiset rasitukset.

Monarperm 500

Monarperm 500 on korkealaatuinen diffuusioavoin eli ns. hengittävä aluskate, joka soveltuu sekä uudisrakennuksiin että saneerauskohteisiin. Tuotteessa yhdistyvät hyvä vesihöyryn läpäisykyky ja vedenpitävyys. Monarperm- aluskatteessa on molemmin puolin kudoskerroksella suojattu mikrohuokoinen kalvo, jonka ansiosta alhaalta päin tuleva kosteus pääsee läpäisemään aluskatteen ja tiivistyy varsinaisen katteen alapintaan. Vedeksi tiivistynyt kosteus tippuu aluskatteen päälle, joka johdattaa sen räystäiden kautta pois rakenteesta. Tarvittaessa katon tuuletusväliä ja kattorakenteita voidaan madaltaa ilman riskiä rakenteiden kastumisesta.

Aluskatteiden tarvikkeet

Aluskatteen saumalukot kiinnittävät aluskatteen limityskohdat toisiinsa. Aluskatteen tuuletusventtiilejä käytetään aluskatteen alapuolisen tilan tuuletuksen tehostamiseen esim. aumakatoissa.
Monarfol-aluskatteen vaimenninjouset estävät aluskatteen metelin tuulisilla paikoilla. Aluskatteen tiivistysteippiä käytetään aluskatteen yksityiskohtien varmistamiseen.

Avaimet käteen -kattoremontti tai
pidennä kattosi ikää pinnoituksella

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin BMI:n valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista tai pinnoituksesta, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
3.8.2010