Vaivaton käyttövesiremontti

Yhä useampi omakotitaloasukas valitsee Uponorin käyttövesiremontin

Suomalaisissa omakotitaloissa tehdään käyttövesiremontteja tänä vuonna aikaisempaa enemmän ja tarve näyttää edelleen kasvavan. Kotitalousvähennyksellä on varmasti oma vaikutuksensa, mutta myös uusien menetelmien helppous lisää omakotitaloasukkaiden intoa ikääntyvien järjestelmien uusimiseen.
– Tänä vuonna toteutuvien käyttövesiremonttien määrä kasvaa edelleen viime vuodesta. Viime vuoden aikana saimme lähes kaksi tuhatta yhteydenottoa käyttövesiremonteista, kertoo markkinointipäällikkö Tord Holmlund Uponor Suomi Oy:stä.
Suomessa on lähes puoli miljoonaa 30–50 vuotta vanhaa pientaloa. – Tämänikäisissä taloissa käyttövesi kulkee yleensä rakenteiden sisään asennetuissa metalliputkissa, joiden uusiminen alkaa olla ajankohtaista. Vesijohtoverkostojen korroosio-ongelmat ovat erittäin yleisiä, eikä niiden syntyminen välttämättä vaadi edes vuosikymmeniä, Holmlund sanoo.

Kotitalousvähennys kannustaa edelleen monia remontin aloittamiseen. Joillakin alueilla remontteja tekevät LVI-urakoitsijat ovat olleet ajoittain jopa ylityöllistettyjä, sillä myös naapurin esimerkki innostaa putkiremontin harkintaan sellaisilla omakotitaloalueilla, joiden rakennuskanta on suhteellisen saman ikäistä.

Nopea ja helppo tapa

Uponorin suosittu käyttövesiremonttipalvelu on toiminut jo kolmisen vuotta. – Putkiremonttia saatetaan siirtää hamaan tulevaisuuteen, sillä sen uskotaan olevan kallis, työläs, pitkäkestoinen ja edellyttävän viikkojen evakkoasumista. Käyttövesiremonttipalvelumme osoittaa uskomuksen harhaluuloksi, Holmlund kertoo

Uponorin käyttövesiremontin nopeus perustuu komposiittiputkijärjestelmään, jolla putkiremontti voidaan tehdä helposti ja nopeasti rakenteita rikkomatta. Remonttia ei tarvitse lähteä karkuun ja se on valmis muutamassa päivässä.
Käyttövesiremonttipalvelu on asiakkaalle mitä helpoin tapa, sillä se saattaa yhteen Uponorin kouluttamat asentajat ja heidän asiakkaansa. – Kaikki eivät tunne hyvää putkiasentajaa ennestään. Olemme rakentaneet maan kattavaa, erityisesti tähän menetelmään perehtynyttä ja erikoiskoulutettua LVI-urakoitsijaverkostoa. Kun saamme asiakkaan yhteydenoton, välitämme tiedon hänen paikkakunnallaan toimivalle yhteistyöurakoitsijalle. Urakoitsija ottaa yhteyttä, sopii ajan kartoituskäynnille ja tekee tarjouksen remontista, Holmlund jatkaa.

Alla olevasta linkistä voit jättää tarjouspyynnön sekä uudis-, että saneerauskohteeseen:

Pyydä tarjous tästä...
Komposiittiputkistot asennetaan vanhan seinäpinnan päälle rakenteita rikkomatta. Putkien reitityksessä hyödynnetään kalusteiden ala- ja yläsokkeleita. Vanhat, rakenteiden sisällä olevat putket ovat käytössä remontin ajan ja ne voidaan jättää paikoilleen työn valmistuttua. Näin asukkaan normaali elämä häiriytyy mahdollisimman vähän. Vanhoja putkia voidaan käyttää siihen saakka, kun vesi katkaistaan ja uusi putkisto otetaan käyttöön.

Komposiittiputket ovat helppoja ja turvallisia asentaa. Uudenaikainen liitintekniikka ja järjestelmän osat takaavat tiiviit liitokset ja helpottavat asennusta. Putki taipuu kätevästi oikeilla työkaluilla. Liitokset tehdään erikoistyökalulla ilman juotoksia tai hitsausta. Näin vältetään myös tulipalon riskit.

Lopputulos on erittäin siisti. Putket ja osat ovat valmiiksi pintakäsitelty valkoisiksi, joten niitä ei tarvitse maalata. Putket voidaan myös piilottaa siististi suojakoteloiden sisään.

Toteutuneesta käyttövesiremontista toimitetaan järjestelmätodistus, josta on hyötyä myöhempien remonttien aikana tai esimerkiksi taloa myytäessä.

– Jos omalla kohdalla remontti alkaa tuntua ajankohtaiselta, tarjouksia kannattaa kysellä hyvissä ajoin ennen ongelmien ilmenemistä. Putkiremonttien sesonkiaikaan urakoitsija ei välttämättä ehdi paikalle välittömästi, Holmlund vinkkaa.
 
Julkaistu
15.6.2010