Muovimatot imagoaan parempia

Rakennusmateriaalien todellinen toimivuus tulee varmimmin esille vasta vuosien jopa kymmenien vuosien käytön jälkeen. Upofloorin märkätilojen pinnoitteiden osalta toimivuus on testattu jo vuosikymmenien ajan.
Lami, Lagun Elit ja Pisara 200 ovat Upofloorin märkätilojen pinnoitteiden klassikkoja. Lami-mattoa on valmistettu jo vuodesta 1964, Lagun Elit ja Pisara -mallistot ovat olleet markkinoilla jo yli 20 vuoden ajan. Tuotteet itsessään ovat toimineet ja toimivat edelleen moitteettomasti. Usein muoveihin liittyvät ongelmat märkätiloissa johtuvat väärästä materiaalista, eli on käytetty tilaan sopimatonta tuotetta, sekä asentamisesta. Asennuksesta johtuvat tyypilliset ongelmat liittyvät maton irtoamiseen lattiakaivon ympäriltä, mikä useimmiten johtuu puutteellisesta maton ja lattiakaivon välisestä tiivistyksestä. Nykyisissä tiivistysrenkaallisissa lattiakaivoissa tämä ongelma on poistunut.

Mattojen saumat ja nurkat ovat toinen ongelmakohta. Saumojen ja nurkkien irtoaminen saattaa johtua väärästä materiaalista tai työsuorituksesta. Nurkat ja saumat pitää hitsata hitsauslangalla. Sertifioidut matot kestävät betonin alkaalista rasitusta ja saumat vetoa oikein hitsattuna 400 N/50 mm. Saumat ovat lisäksi elastisia ja pysyvät varmasti kiinni huolimatta rakenteen pienistä liikkeistä.

Lagun Elit 512101 ja Pisara 200 509170Lagun Elit 512101 ja Pisara 200 509170

Voiko vanhan muovimaton päälle laatoittaa?

Usein kysytään voiko vanhan muovimaton päälle asentaa keraamiset laatat. Mikäli laatoitus halutaan tehdä vanhan muovipinnoitteen päälle, pitää ensin varmistaa, että käytetty pinnoite on sertifioitu märkätilan pinnoite ja että siinä ei ole vaurioita. Lisäksi pitää huomioida pinnoitteen ikä. Mikäli pinnoite on yli 10 vuotta vanha, se kannattaa poistaa, koska uudelta tulevalta rakenteelta odotetaan jopa kymmenien vuosien käyttöikää.

Ei vesieristettä sertifioidun pinnoitteen alle

Sertifioidut märkätilojen pinnoitteet toimivat itsessään vesieristeenä ja pinnoitteena sekä vesieristeenä esim. keraamisten laattojen alla. Erillistä vesieristettä ei saa tehdä näiden pinnoitteiden alle, koska alustan epätasaisuus saattaa peilautua pintaan ja huonontaa liimaustulosta. Samoin ongelmakohdiksi tulisivat lattiakaivon sekä seinän- ja lattian liittymäkohdat.

Pisara 509170 ja Lagun Elit 512101Pisara 509170 ja Lagun Elit 512101
Lagun Elit 512104 ja Pisara 509510Lagun Elit 512104 ja Pisara 509510

Uutta ilmettä märkätiloihin

Lagun Elit -muovimatto ja Pisara 200 -seinänpäällyste ovat väreiltään yhteen sopivia, sertifioituja märkätilan pinnoitteita, jotka toimivat myös vesieristeenä.
Lagun Elit -mattomallistossa on nyt 12 uutta, raikasta väriä. Kuosin kontrasti on hillitty, miltei yksivärinen. Harmaiden ja vaaleanruskeiden värien skaala on laaja, mikä helpottaa yhdistämistä esimerkiksi Pisara-seinäpäällysteeseen ja seinäkaakeleihin. Lähes musta on mielenkiintoinen uutuus perinteisempien märkätilan värien joukossa.
Pisara 200 -seinänpäällystemallisto on sekin 12 värin laajuinen. Materiaalin ehdoilla toimiva graafinen kuosi tuo märkätilojen muoveihin aivan uutta ilmettä. Uusissa väreissä 509282-509285 pintareliefi luo vaikutelman slammatusta betonipinnasta, josta vesi valuu vuolaasti ikäviä, harmaita laikkuja jättämättä. Vanhan malliston suosikiksi nousseeseen pilkkukuosiin on uudessa mallistossa lisätty kellertävä väri 50960. Uusi Pisara 200 -seinänpäällyste on leveydeltään kaksi metriä.

Kaikki pinnoitteet samalta toimittajalta

Upofloor on lattianpäällysteissä Suomen markkinajohtaja ja pystyy valmistajana/toimittajana tarjoamaan muovimatot, turvalattiat, keraamiset laatat, laminaatit ja parketit. Yli 50 vuoden kokemuksella pyrimme aina yhdessä asiakkaan kanssa löytämään kuhunkin tilaan parhaiten soveltuvan ratkaisun. Olemme juuri avanneet Espooseen uudet tilat, joissa sijaitsee laattamyymälä sekä näyttely- ja konttoritilat. Nyt on mahdollisuus nähdä kattavasti kaikki pinnoitteet yhdellä kertaa.

 
Julkaistu
17.6.2010