Poistoilmanvaihtotuotteiden ja kattotarvikkeiden kokonaisratkaisu

Vilpe on suomalaisen SK Tuote Oy:n kehittämä tuoteperhe koneelliseen poistoilmanvaihtoon jo vuodesta 1988. Järjestelmään kuuluvat mm. kattoläpiviennit, tuuletus- ja poistoputket sekä huippuimurit. Järjestelmällä saadaan täydelliset ja yhteensopivat ratkaisut omakoti-, rivi- ja kerrostaloihin sekä vapaa-ajan asuntoihin, niin uudis- ja peruskorjausrakennuksiin kuin radonin poistoon ja ullakkotilan tuuletukseen. Järjestelmä soveltuu käytettäväksi eri katemateriaaleilla ja tuotteet löytyvät kuutena perusvärinä.

Poistoputket ja huippuimurit löytyvät myös S-mallisina, mikäli asennus halutaan tehdä tasaiselle pinnalle, esimerkiksi katolle rakennetun laatikon tai äänenvaimentimen päälle. Kartio-poistoputket ja –huippuimurit taas on tarkoitettu asennettavaksi peltisepän katolle rakentamaan peltikartioon. Vilpe- tuotteet sopivat aina oli pohja mikä tahansa.

Huippuimurin käyttö liesikuvun kanssa on tehokas ja määräykset täyttävä tapa hoitaa ruuanlaiton yhteydessä tarvittava ilmanvaihdon tehostus. Saneerauskohteessa huippuimurilla voidaan toteuttaa painovoimaisen ilmanvaihdon muutos koneelliseksi poistoksi kohtuullisin kustannuksin. Sitä voidaan käyttää myös esimerkiksi autotallin tai saunatilojen ilmanvaihtoon. Huippuimurin etuna on, että rakentamismääräyskokoelman osassa C1 esitetyt äänitasomääräykset saadaan täytettyä. C1:ssä on määrätty suurimmaksi sallituksi keskiäänitasoksi 33 dB ja enimmäisäänitasoksi 38 dB. Lisäksi täytyy muistaa, että nykyisin suosituissa avokeittiöissä ääni pääsee kulkemaan esteettä muihin asuinhuoneisiin, joissa äänitasomääräykset ovat vastaavasti 28 dB ja 33 dB. Ilmanvaihdon tehostuksen aikana äänitasovaatimukset voidaan ylittää 10 dB.
Ross-tuuletuspaalulla ehkäiset talosi alapohjan kosteusvaurioita ja radonhaittoja. Ross-tuuletuspaalun kautta voidaan myös ottaa tuloilma esimerkiksi kellarisaunaan, takkaan tai ilmanvaihtokoneeseen. Vilpe-tuotteet ovat helppoja asentaa ja ylläpitää. Tuotteet ovat myös erittäin kestäviä ja läpiviennit vesitiiviitä. Teknisten ominaisuuksien lisäksi huomiota on kiinnitetty aina muotoiluun ja tuotteet sulautuvatkin erittäin hyvin sekä katolle, että ympäristöönsä.
 
Julkaistu
15.6.2010