Huippuunsa menevää ilmanvaihtotekniikkaa

Vallox-ilmanvaihtokoneiden laatu näkyy lukuisissa energiaa säästävissä yksityiskohdissa: maalämmön hyödyntäminen, suora kytkentä vesikiertoiseen lattialämmitykseen, kehittynyt lämmöntalteenottotekniikka, energiaa säästävät tasavirta puhaltimet, älykäs, digitaalinen ja tarpeenmukainen Digit SED -ohjausautomatiikka.

Turvallisuus ja käyttäjäystävällisyys

Ilmanvaihtojärjestelmän tärkein ominaisuus on huolehtia sisäilman puhtaudesta ja raikkaudesta sekä tietenkin ylimääräisen kosteuden poistosta. Tähän tarvitaan muutakin kuin laadukas ilmanvaihtokone. Vallox ilmanvaihtotuotteisiin onkin saatavana runsas valikoima erilaisia lisälaitteita ja tarvikkeita jotka parantavat laitteiden käytettävyyttä ja asennusta.

Tiiveys
Vallox-ilmanvaihtokoneiden laatu on huippuluokkaa. Jokaisen ilmanvaihtokoneen tiiveys testataan painekokeella, joka dokumentoidaan. Tämä liittyy tyyppihyväksyntään kuuluvaan laadunvalvontaan.

Hygieenisyys
Kaikki Vallox-ilmanvaihtokoneet ovat sisäpuolelta polttomaalattuja ja siksi helposti puhdistettavissa.

Äänieristys
Vallox-ilmanvaihtokoneet on suunniteltu ääniteknisesti niin, että määräysten mukaiset äänitasot alittuvat jatkuvan käytön tehoilla. Koneen vaipan eristykseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Kerrosrakenne ja eristemateriaalit takaavat hyvän lopputuloksen.

Hyvä ulkoilman suodatus – huoltomuistutin
Vallox-ilmanvaihtokoneissa on F7-suodatusluokan suodattimet ja ne suodattavat ulkoilman pölyt tehokkaasti. Lisäksi sekä poisto- että tuloilmavirrassa on G3-luokan karkeasuodattimet. Kaikissa Vallox SE -malleissa on aikaperusteinen huoltomuistutin, joka muistuttaa suodattimien ja koneen huoltotarpeesta. Lisävarusteena Vallox-ilmanvaihtokoneisiin on saatavana paine-eroperusteiset suodatinvahdit.

Tyylikäs ulkonäkö
Vallox-ilmanvaihtokoneiden tyylikäs muotoilu mahdollistaa niiden sijoittamisen muiden kodinkoneiden rinnalle. Kätevä salpasysteemi helpottaa huoltotoimenpiteitä ja parantaa koneen sijoitettavuutta.

Kiinteät mittausyhteet
Mittausyhteiden avulla saadaan koneen toimintapisteen arvot kätevästi mitattua ja ilmanvaihdon säätö helpottuu.

Käyttöohjeet
Mukana seuraavat konekohtaiset käyttöohjeet helpottavat ilmanvaihdon energiataloudellista ja tehokasta käyttöä.

Enenergiatehokkuutta matalaenergiataloihin

Matalaenergiatalojen ilmanvaihtojärjestelmä on parhaimmillaan kytkettävissä osaksi lämmitysjärjestelmää. Huomionarvoista on myös itse ilmanvaihtokoneen kuluttama energia.

Energiatehokas tuloilman lämmitys
Vallox-ilmanvaihtokoneiden MLV-mallit on suunniteltu erityisesti maalämpötaloihin. MLV-patteri hyödyntää maalämpöä ja maakylmää tuloilmanlämmittämiseen ja viilentämiseen. Passiivienergiataloissa, jossa ei välttämättä tarvita erillistä lämmitysjärjestelmää, ilmanvaihtoon liitetyt patterit toimivat talon lämmitysjärjestelmänä.

Korkea lämmöntalteenoton hyötysuhde
Vallox:n matalaenergiailmanvaihtokonemallisto on varustettu ristivastavirtakennolla, jonka tuloilman hyötysuhde on yli 80 %:a.

Integroidut tasavirtapuhaltimet
Kaikissa Vallox:n matalaenergiailmanvaihtokoneissa on energiaa säästävät integroidut tasavirtapuhaltimet. Virrankulutus on jopa puolet pienempi kuin vaihtovirtapuhaltimien.

Suora kytkentä lattialämmitykseen
Vallox VKL -mallit voidaan kytkeä suoraan vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Näissä malleissa on kiinnitetty erityistä huomiota patterien jäätymisenestojärjestelmään.
 
Julkaistu
20.9.2011