Uponor-eristetyt putkistot rakennusten välisiin putkivetoihin

Uponorin eristetyt putkielementit ovat joustavia ja laadukkaita sekä soveltuvat niin lämmön kuin käyttövedenkin johtamiseen rakennusten välillä. Jäätymiselle alttiisiin kohteisiin Uponorilta löytyy ratkaisuksi jäätymätön Uponor Supra.

Eristettyjä putkistoja käytetään tyypillisesti silloin, kun tekninen tila sijaitsee erillisessä rakennuksessa tai kun tontilla on useampia lämpöä tai lämmintä käyttövettä tarvitsevia rakennuksia, kuten esimerkiksi erillinen autotalli.

Luja ja taipuisa ratkaisu

Kevyitä putkikieppejä on helppo siirtää ja käsitellä työmaalla. Putkien suojakuoren profiili on poikittaissuunnassa jäykkä, mutta taipuu pituussuunnassa. Putkien taipuisuuden ansiosta kaivantojen linjaukset voidaan suunnitella joustavasti ympäristöä huomioiden ja piha-aluetta säästäen.

Putkien materiaali on kevyt, joustava ja hygieeninen PEX-muovi. Materiaali ei altistu korroosiolle, eikä putkien asentamisessa tarvita erikoistyökaluja. Lämpöjohtokäyttöön tarkoitetut putket ovat happidiffuusiosuojattuja, joten happi ei pääse tunkeutumaan kiertoveteen.

Lisätietoa eristetyistä putkistojärjestelmistä...

Laadukas tuoteperhe

Eristettyjen lämmitys- ja käyttövesiputkistojen tuoteperheeseen kuuluu kolme erilaista putkea: Uponor Aqua soveltuu kylmän ja lämpimän käyttöveden johtamiseen, Uponor Thermo rakennusten ulkopuolisiin lämmitysveden putkituksiin ja Uponor Quattro sekä lämmön että lämpimän käyttöveden johtamiseen.

Uponor Supra on paukkupakkasten voittaja

Jäätymiselle alttiiden kohteiden vesijohdoksi tai paineviemäriksi puolestaan soveltuu Uponor Supra. Putkessa on samassa paketissa virtausputki, eriste ja itsesäätyvä lämpökaapeli. Eristeen ja lämpökaapelin ansiosta Uponor Supra kestää jäätymättä kovatkin pakkaset. Virtausputken materiaali on PEM-muovi, josta ei liukene veteen hajuja tai makuja.

Uponor Supra kestää myös esimerkiksi sähkökatkoksen aiheuttaman jäätymisen. Kun sähkö taas kytketään päälle, vesi virtaa johdossa jälleen noin tunnin kuluessa.
Uponor SupraUponor Supra


Tuotteista kiinnostuneet löytävät lisäohjeet oheisesta linkistä:
Tilaa materiaalilistat Jäsentukusta...
 
Julkaistu
19.7.2011