Petäjän tulisija valmis

Kontiotuotteen Petäjän muunnosmalli Rönnäsissä on nyt siinä vaiheessa, että tehtäviä töitä on edessä ja vasemmalla. Rakentajaperheen motivaatiot ovat tietysti niissä tiloissa, jotka edesauttavat muiden töiden valmistumista ja keskeisenä on nyt märkätilat, jotta ainakin WC ja suihku voitaisiin ottaa lähiviikkoina käyttöön. Mutta valmistakin tuli, kun Kermansaven muurari Juha Marttila kävi viimeistelemässä takka-leivinuunin, jossa perheen omat toiveet huomioitiin hyvin.
Mattamustaa ja valkoista antiikkilaastia, joka maalattaneen lähiaikoina hieman harmaansävyiseksi.Mattamustaa ja valkoista antiikkilaastia, joka maalattaneen lähiaikoina hieman harmaansävyiseksi.
Leivinuuni ja laskutaso, joka oli perheen oma lisäysLeivinuuni ja laskutaso, joka oli perheen oma lisäys
Kauniita, hyvin viimeisteltyjä yksityiskohtiaKauniita, hyvin viimeisteltyjä yksityiskohtia
WC:n laattojen saumaus menossa. Saumalaasti oli hyvä levittää solukumipintaisella lastalla.WC:n laattojen saumaus menossa. Saumalaasti oli hyvä levittää solukumipintaisella lastalla.
Kuivahtanut saumalaasti pestiin huolellisesti ja samalla viimeisteltiin saumatKuivahtanut saumalaasti pestiin huolellisesti ja samalla viimeisteltiin saumat
Viimeinen väliseinä toinen puoli laudoitettunaViimeinen väliseinä toinen puoli laudoitettuna

Väliseinän ylimmän ja toiseksi ylimmän hirsipaneelin väliin jätettiin noin neljän sentin painumavara, joka peitetään listalla. Kannatuspilari jäi seinän sisään, säätöruuvin myöhempää kiristystä varten listaan tehdään noin puolen metrin levyinen, ruuveilla kiinnitettävä osuus.Väliseinän ylimmän ja toiseksi ylimmän hirsipaneelin väliin jätettiin noin neljän sentin painumavara, joka peitetään listalla. Kannatuspilari jäi seinän sisään, säätöruuvin myöhempää kiristystä varten listaan tehdään noin puolen metrin levyinen, ruuveilla kiinnitettävä osuus.
Keittiön kaapistojen asennus aloitettiin alanurkkakaapista, jonka mukaan määriteltiin ensiksi työtason lopullinen korkeus ja siitä yläkaappien korkeus. Hirsitalossa asennustyö on haasteellinen, varsinkin Petäjän kaltaisessa tilanteessa, jossa L-muotoisen keittiön toinen sivu asennetaan kiinteälle harkkoseinälle ja toinen hirsiseinälle, jossa huomioitava painuminen. Tässä asia ratkaistiin laittamalla hirsiseinälle liukuruuvilla varustetut palkit, jotka naulattiin tiukasti alahirteen ja ylemmissä kiinnityksissä huomioitiin painumavara.Keittiön kaapistojen asennus aloitettiin alanurkkakaapista, jonka mukaan määriteltiin ensiksi työtason lopullinen korkeus ja siitä yläkaappien korkeus. Hirsitalossa asennustyö on haasteellinen, varsinkin Petäjän kaltaisessa tilanteessa, jossa L-muotoisen keittiön toinen sivu asennetaan kiinteälle harkkoseinälle ja toinen hirsiseinälle, jossa huomioitava painuminen. Tässä asia ratkaistiin laittamalla hirsiseinälle liukuruuvilla varustetut palkit, jotka naulattiin tiukasti alahirteen ja ylemmissä kiinnityksissä huomioitiin painumavara.
Yläkaapit asennettiin väliaikaisen asennuslaudan päälle, jonka yläreunan korkeus mitattiin lopullisesta työtason pinnasta.Yläkaapit asennettiin väliaikaisen asennuslaudan päälle, jonka yläreunan korkeus mitattiin lopullisesta työtason pinnasta.
 
Julkaistu
24.5.2010