Puukoulu osa 14 - Puuaita

Ennen aidan rakentamisen aloittamista on selvitettävä tarvittavat luvat. Kaupungin rakennusjärjestyksessä on kerrottu vaaditaanko aidalta rakennuslupa, toimenpidelupa tai toimenpideilmoitus. Aidan korkeudelle ja muodolle voidaan myös asettaa ehtoja. Ennen luvan hakemista on suunnitelmat oltava kuitenkin valmiina.

Yleisesti voidaan sanoa, että aidan tulee sopia miljööseen, eikä se saa haitata muuta ympäristöä. Muista myös pyytää naapurilta kirjallinen suostumus ja kirjatkaa ylös aidan hoito-, huolto- ja korjausvastuut, jotta jälkikäteen on helppo ratkoa mahdolliset ongelma- ja riitatilanteet.

Tee aidastasi persoonallinen. Asuntomessuilla Jyväskylässä oli esillä Äijälänranta-aidan avoimen ideakilpailun voittaneen Isko Lappalaisen kilpailuehdotus "Metsä".Tee aidastasi persoonallinen. Asuntomessuilla Jyväskylässä oli esillä Äijälänranta-aidan avoimen ideakilpailun voittaneen Isko Lappalaisen kilpailuehdotus "Metsä".

Aitamallin valinta

Aitamallin valinta on tehtävä ajoissa. Mallin tulee sopia miljööseen ja maastoon. On myös mietittävä sen tarkoitus. Onko aita osoittamassa rajaa, vai halutaanko siltä myös näkösuojaa.

Aitamalliksi voidaan valita perinteisempi..Aitamalliksi voidaan valita perinteisempi..
..tai vaikka rimoista rakennettu malli...tai vaikka rimoista rakennettu malli.

...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan 
Julkaistu
11.5.2010