Kosteusvahti valvoo

Sanotaan, että vahinko ei tule kello kaulassa. Mutta ainakin vesivahinkoja voi välttää asentamalla kosteusvahdin samaan tilaan esimerkiksi astianpesukoneen tai lämminvesivaraajan kanssa. Kosteusvahdilla voidaan valvoa niin vettä käyttäviä laitteita ja kodinkoneita kuin myös kiinteistön kaikkia rakenteita, joissa kosteusvahingon vaara on todennäköinen. Kosteusvahdin anturina käytetään johdinparia, jonka kuoritut päät kiinnitetään valvottavaan kohteeseen. Kun kosteusvahti havaitsee kosteutta valvottavassa kohteessa , saadaan tästä hälytys laitteeseen kytkettävillä merkinantokojeilla. Kun koneen alla oleva anturi kastuu, hälytys tulee joko summeriäänenä, kiinteänä valona tai vilkkuvalona.

Keittiössä kosteusvahti hälyttää esimerkiksi astianpesukoneen letkun vähäisestäkin vuodosta. Kun koneen alla oleva anturi kastuu, hälytys tulee joko summeriäänenä, kiinteänä valona tai vilkkuvalona.Keittiössä kosteusvahti hälyttää esimerkiksi astianpesukoneen letkun vähäisestäkin vuodosta. Kun koneen alla oleva anturi kastuu, hälytys tulee joko summeriäänenä, kiinteänä valona tai vilkkuvalona.
Järjestelmän toteuttaminen on edullista, sillä erillistä keskuslaitteistoa tai erikoiskaapelointia ei tarvita. Järjestelmän voi asentaa sekä uudis- että saneerauskohteeseen ja sitä on helppo laajentaa tai muunnella tarpeen mukaan.

Kosteusvahdilla voidaan myös ohjata välirelettä FIR2000, jolla puolestaan voidaan ohjata esimerkiksi magneettiventtiiliä. Tai sama voidaan tehdä käyttämällä KNX-taloautomaatiojärjestelmää, jonka kautta suljetaan magneettiventtiili ja hälytykset voidaan siirtää esim. matkapuhelimeen.
 
Julkaistu
4.10.2010