Iso säästö pienellä liikkeellä

Tutkavalaisimet täydentämään liiketunnistusvalaistusta

Ensto on kehittänyt sarjan tutkatekniikkaan perustuvia liiketunnistinvalaisimia, jotka täydentävät hyvin nykyistä PIR-tuoteperhettä. Asennuspaikasta ja käytöstä riippuen on nyt mahdollista valita paras mahdollinen liiketunnistinvalaisin kaikkiin kohteisiin.

Tutka- ja PIR-tunnistimemme ovat vaihtokelpoisia keskenään, joten asennuksen jälkeenkin on PIR-valaisin mahdollista muuttaa tutkavalaisimeksi – tai päinvastoin – vain tunnistinyksikköä vaihtamalla.

Valoa silloin kun sitä tarvitaan

Liiketunnistuksen käyttäminen valaistuksen ohjauksessa on edullinen ja varma tapa säästää energiaa ja leikata sähkölaskua. Oikea määrä valoa siellä missä sitä tarvitaan ja silloin kun sitä tarvitaan, on hyvä periaate valaistusta suunniteltaessa.
Liiketunnistus on valaistuksessa perinteisesti tehty infrapunatekniikalla mutta viime vuosina rinnalle on tullut korkeataajuustekniikkaan perustuvat tunnistimet. Korkeataajuustekniikka on aiemmin käytetty esim. automaattisesti aukeavissa ovissa.

Korkeataajuus- eli tutkatekniikka soveltuu hyvin asennuskohteisiin, joissa liike suuntautuu kohti tunnistinta tai tunnistinvalaisinta. Tutka reagoi liikkeeseen myös ohuiden seinien ja näköesteiden takaa, toisin kuin PIR, mikä tulee asennuksessa ottaa huomioon.
 
Julkaistu
4.10.2010