Lisäarvostusta Rakentaja.fille

Maailman henkisen omaisuuden päivään liittyen järjestettin 26.4. pääjuhla, jota isännöi Aalto-yliopisto yhdessä tapahtuman varsinaisten järjestäjien Patentti- ja rekisterihallituksen, Suomalaisen Työn Liiton, Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistyksen, käytännön järjestelyistä vastaavan Innovaatiokanava Oy:n ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Järjestäjät olivat kutsuneet tilaisuuden osallistujiksi, valiokuntatyöskentelijöiksi parhaita kansallisia havahduttajia, tulevaisuuden haastajia. Kutsuttujen joukossa oli myös Suorakanavan toimitusjohtaja Hannu Myöhänen, joka koki kutsun nimenomaan arvostuksena ja kunnianosoituksena yrityksen "päätuotetta" Rakentaja.fi-konseptia kohtaan. Aiemminhan Rakentaja.fi on jo palkittu Tasavallan presidentin valtakunnallisella INNOSUOMI 2006 -palkinnolla.

Valiokuntatyö jatkuu

Avajais- ja kehitysistunto avasi innovaatioparlamentin tarkoitusta; synnyttää Suomeen innovaatiokentän riippumaton keskustelu- ja vaikutusforum. Innovaatioparlamentin jäsenyys perustuu henkilökohtaiseen kutsuun. Parlamentin jäsenyyden keskeisenä kriteerinä on kutsutun kyky ja halu haastaa huominen. Parlamentin varsinainen toiminta käynnistyy syyskuussa 2010, jolloin siihen kuuluu 200 jäsentä. Parlamentti toimii pääasiallisesti verkossa ja perinteisiä ”täysistuntoja” järjestetään vain yksi - kaksi kertaa vuodessa”

Suorakanava Oy

Suorakanava on Sanoma-konserniin kuuluva porilainen yritys, joka on markkinajohtaja nimenomaan pientalorakentamiseen liittyvän tiedon välittäjänä päätuotteensa, Rakentaja.fi-palvelun välityksellä. Palvelussa on jäseniä jo yli 323 000. Oheisportaaleja ovat Puutarha.net ja Omataloyhtiö.fi. Suorakanava on perustettu 1987, henkilökunnan määrä on 28. Suorakanavan pääasiallinen toimintaympäristö on internet, mutta sen ohella yritys julkaisee myös merkittävästi printtituotteita, kuten vuosittaisen Rakenna & Remontoi -kirjan, jonka painos on yhteensä 100 000 kpl ja kolmesti vuodessa ilmestyvän Omataloyhtiö-lehden. Myös Suomalainen Koti -sisustuskirjasarja on yrityksen itsensä tuottama. Suorakanava tekee erittäin laajaa tutkimustoimintaa, mm. rakentamismessujen järjestäjien kanssa. Suorakanava toteutti viime vuonna myös ympäristöministeriön tilaaman laajan Rakentamisen normitalkoot -kuluttajatutkimuksen.
 
Päivitetty
28.4.2010