• Etusivu
  • Talo

Lisäarvostusta Rakentaja.fille

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.04.2010
20104_21533.jpg

Maailman henkisen omaisuuden päivään liittyen järjestettin 26.4. pääjuhla, jota isännöi Aalto-yliopisto yhdessä tapahtuman varsinaisten järjestäjien Patentti- ja rekisterihallituksen, Suomalaisen Työn Liiton, Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistyksen, käytännön järjestelyistä vastaavan Innovaatiokanava Oy:n ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Järjestäjät olivat kutsuneet tilaisuuden osallistujiksi, valiokuntatyöskentelijöiksi parhaita kansallisia havahduttajia, tulevaisuuden haastajia. Kutsuttujen joukossa oli myös Suorakanavan toimitusjohtaja Hannu Myöhänen, joka koki kutsun nimenomaan arvostuksena ja kunnianosoituksena yrityksen "päätuotetta" Rakentaja.fi-konseptia kohtaan. Aiemminhan Rakentaja.fi on jo palkittu Tasavallan presidentin valtakunnallisella INNOSUOMI 2006 -palkinnolla.

Valiokuntatyö jatkuu

Avajais- ja kehitysistunto avasi innovaatioparlamentin tarkoitusta; synnyttää Suomeen innovaatiokentän riippumaton keskustelu- ja vaikutusforum. Innovaatioparlamentin jäsenyys perustuu henkilökohtaiseen kutsuun. Parlamentin jäsenyyden keskeisenä kriteerinä on kutsutun kyky ja halu haastaa huominen. Parlamentin varsinainen toiminta käynnistyy syyskuussa 2010, jolloin siihen kuuluu 200 jäsentä. Parlamentti toimii pääasiallisesti verkossa ja perinteisiä "täysistuntoja" järjestetään vain yksi - kaksi kertaa vuodessa"

Suorakanava Oy

Suorakanava on Sanoma-konserniin kuuluva porilainen yritys, joka on markkinajohtaja nimenomaan pientalorakentamiseen liittyvän tiedon välittäjänä päätuotteensa, Rakentaja.fi-palvelun välityksellä. Palvelussa on jäseniä jo yli 323 000. Oheisportaaleja ovat Puutarha.net ja Omataloyhtiö.fi. Suorakanava on perustettu 1987, henkilökunnan määrä on 28. Suorakanavan pääasiallinen toimintaympäristö on internet, mutta sen ohella yritys julkaisee myös merkittävästi printtituotteita, kuten vuosittaisen Rakenna & Remontoi -kirjan, jonka painos on yhteensä 100 000 kpl ja kolmesti vuodessa ilmestyvän Omataloyhtiö-lehden. Myös Suomalainen Koti -sisustuskirjasarja on yrityksen itsensä tuottama. Suorakanava tekee erittäin laajaa tutkimustoimintaa, mm. rakentamismessujen järjestäjien kanssa. Suorakanava toteutti viime vuonna myös ympäristöministeriön tilaaman laajan Rakentamisen normitalkoot -kuluttajatutkimuksen.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20073_4276.jpg
Luonnonkivi sisustuksessa
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisätietoa luonnonkivistä...
20212_68835.jpg
Ikkunatiivisteen asennus: tuuletusraolla vai ilman?
Ikkunatiivisteitä saattaa joutua vaihtamaan jopa kymmeniä kertoja ikkunan elinkaaren aikana. Tämä johtuu erityisesti tiivisteiden laadusta ja kestävyydestä. Vedontunne on varmasti se ensimmäinen mieleen tuleva syy ikkuna- ja ovitiivisteiden vaihtamiselle. Vetoisassa huoneessa asumismukavuus kärsii. Kun tiivistät ikkunat ja ovet oikein, huoneen lämpötilaa voidaan laskea 20-21 asteeseen asumismukavuuden siitä kärsimättä. Tiivisteet on hyvä tarkastaa vuosittain.
20189_54546.jpg
Pohjoismaiden ensimmäinen Joutsenmerkitty mökki noussut Suomeen
Energiatehokas ja puhtaista rakennusmateriaaleista rakennettu Joutsenmökki on lähestulkoon valmis asukkaitaan varten. Käyttöönottokatselmus suoritettiin kesäkuussa ja sen jälkeen ympäristöä on viimeistelty ja muun muassa sokkeli sekä helmat on saatettu kuntoon. Mökin rakentaminen vaati odotettuakin enemmän vaivannäköä, mutta ei tullut tavanomaista modernia vapaa-ajanasuntoa kalliimmaksi.Lokalahdella merenrannalla sijaitseva Joutsenmökki on Rauli Lautkankareen ja hänen vaimonsa sekä heidän kouluikäisten lastensa lisäksi myös Raulin appivanhempien, Heleniusten, sekä näiden Tomppa-koiran loma-asunto. Vaikka päämökissä ja mummolan puolella on yhteinen katto, ihan seinänaapureita asunnot eivät ole. Kummallakin puolella on oma rauhansa. Lautkankareiden puolella tilaa on 56 m2 ja mummolassa 33 m2.
20204_64371.jpg
Toimivin keittiö mukautuu arkeen kuin arkeen
Moni viettää nyt kotona enemmän aikaa kuin koskaan ennen ja erityisesti keittiö on kovalla kulutuksella. Kun keittiötä ei suunnitella vain keittiötoimintojen mukaan vaan monipuolisesti päivän kaikki toiminnot huomioiden, saadaan arjesta entistä sujuvampaa!Keittiön on jo pitkään sanottu olevan kodin sydän, ja tottahan se on; keittiö on usein paikka, jonka kautta päivä kulkee aamusta iltaan.
14_P_18505.jpg
Tulipalossa on osattava toimia oikein
- Pelastussuunnitelma voi ratkaista kohtalosiTulipalon ensi hetkestä alkaen huonetilaan syntyy tappavan myrkyllistä palokaasua, joka on tultakin vaarallisempaa. Palon alkamisesta on vain pari, kolme minuuttia aikaa pelastautua. Etukäteen laadittu ja harjoiteltu pelastussuunnitelma auttaa välttämään henkilövahinkoja ja helpottaa sammutustöiden käynnistymistä - myös omakotitalossa. Tulipaloissa on tänä vuonna kuollut 35 ihmistä maaliskuun loppuun mennessä. Heistä 20 kuoli pientalopaloissa.Pelastussuunnitelman tekeminen omakotitaloissa on asukkaiden omalla vastuulla, mutta niin on useimmiten myös pelastautuminen, johon on palon alkamisesta aikaa vain pari, kolme minuuttia. Pelastuslaitos ei ehdi paikalle tässä ajassa. Pelastussuunnitelman laatiminen ja erityisesti harjoitteleminen on siis perusteltua ja suorastaan välttämätöntä, jos haluaa varmistaa pelastumisensa tulipalosta.
20235_81985.jpg
Puolueeton tieto Ilmasto­infolta laittoi vauhtia aurinko­paneelien hankintaan
Oli lämmin toukokuinen päivä ja aurinko paistoi, kun Riitta Taarastin kotiin asennettiin aurinkopaneelit 2019. Tässä talossa oltiin aikaisten aloittajien joukossa, sillä vielä tuolloin aurinkopaneelien asentaminen ei ollut määrältään nykyisellä tasolla.– Meille aurinkopaneelien hankintapäätös tehtiin puhtaasti siksi, että se tuntui olevan hyvä juttu monessa suhteessa. Ajatus siitä, että voisimme vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillintään omalla panoksellamme, oli kiehtova. Tällä pienellä asuntoalueella olimme ensimmäiset, mutta nyt tuntuu, että paneeleita alkaa ilmestyä monelle katolle, muistelee Taarasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton