Täydelliset järjestelmät tuovat turvallisuutta

Vakuutusyhtiöt maksavat vuosittain Suomessa vesivahinkokorvauksia liki 100 miljoonan euron arvosta. Rakentaja tekeekin käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmää valitessaan tärkeän ratkaisun. Liian usein "järjestelmä" kootaan keskenään yhteensopimattomista osista. Vaurioiden korjaaminen on yleensä vaivalloista ja kallista.

Vesivahinkojen syyt


Tyypillisiä vesivahinkojen syitä ovat suunnitteluvirheet, huolimaton asennustyö, metalliputkien syöpyminen sekä pakkasen aiheuttamat vauriot. Nämä ovat vältettävissä moderneilla täydellisesti yhteensopivilla järjestelmillä ja käyttämällä ammattilaisia asennustyöhön. Rakennusmääräykset edellyttävät käyttövesiratkaisuja, joissa putki on asennettu suojaputkeen ja voidaan tarvittaessa vaihtaa. Näin estetään, ettei mahdollinen vuoto tunkeudu rakenteisiin, vaan se johdetaan näkyviin.

Lisätietoa käyttövesijärjestelmästä...

Yhtenäinen käyttövesijärjestelmä


- Käyttövesijärjestelmä vaikuttaa sekä veden laatuun että kosteusturvallisuuteen. Käyttövesiverkoston tulisi olla yhtenäinen järjestelmä, jonka osat sopivat yhteen ja muodostavat kauttaaltaan vesitiiviin kokonaisuuden.

- Rakenteisiin upotettavassa Uponor-käyttövesijärjestelmässä virtausputket on asennettu suojaputkeen, joka estää mahdollisen vuotoveden joutumisen rakenteisiin. Uponor-komposiittiputkeen perustuva ratkaisu asennetaan rakenteiden päälle. Tätä ratkaisua käytetään yleisesti saneerauksessa.

Hygieeninen ja turvallinen PEX-materiaali


Uponorin käyttövesijärjestelmän putkimateriaalina on kierrätettävä ja ympäristöystävällinen PEX, ristisilloitettu polyeteenimuovi. Putket ovat kevyitä, lujia ja taipuisia. Korroosiovaurioiden vaaraa ei ole. Veteen ei liukene maku- tai terveyshaittoja aiheuttavia epäpuhtauksia. Rakentamisvaiheen paloturvallisuus lisääntyy, koska tulitöitä ei jouduta tekemään.

  1. Tiivisteelliset läpivientiholkit suojaputkien liittämiseksi vesitiiviisti jakotukkikaappiin.
  2. Ylivuotoputki, joka johtaa mahdollisen vuotoveden lattiakaivolliseen tilaan.
  3. Kylmän ja lämpimän veden jakojohdot tiiviiden suojaputkien sisällä.
  4. Kytkentäjohdot tiiviiden suojaputkien sisällä.
  5. Virtausputkien liitokset luotettavasti ja nopeasti Q&E-liittimillä.
  6. Hanakulmarasiassa tiivis liitäntä suojaputkelle.
  7. Hanakulmarasian tiivistelaippa liittyy vesitiiviisti seinän vedeneristykseen.

Vesijohto sulana ympäri vuoden


Jäätyneiden putkien sulattelu ja mittareiden vaihto aiheuttaa harmia ja rahan menoa. Usein putkien jäätyminen rikkoo myös muita vesijohtoverkoston laitteita. Rakennuksen ulkopuolisena vesijohtona käytettävä lämmitettävä Uponor Supra estää veden jäätymisen.

Mantle – vesijohdon jäätymisen estävä suojaputki

Vesijohdot jäätyvät herkimmin perustusten läpivienneissä tai alituksissa, lattian tai seinän läpivienneissä tai ullakkotiloissa. Uponor Mantle - suojaputki suojaa tällaisissa kohteissa. Asentamisen kustannukset ovat vain murto-osa sulattamisen aiheuttamista vaivoista ja kustannuksista. Suojaputki sopii vanhoihinkin rakennuksiin, sillä se voidaan asentaa ongelmille herkiksi osoittautuneisiin paikkoihin.

Tutustu tarkemmin Mantleen...
 
Julkaistu
27.4.2010