• Etusivu
  • Energia

Tulikiven Harmajalla tehokasta lämpöä vapaa-ajan asuntoon

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Julkaistu 26.04.2010
20104_21488.jpg

Harmajalla tehokasta lämpöä vapaa-ajan asuntoon.

Harmaja on Tulikiven uutuusuuni, jossa on keraaminen sisäosa ja vuolukivikuori. Harmaja on varaava kiertoilmatakka, joka on tarkoitettu eritoten vapaa-ajan asuntoihin, koska se tuottaa nopeasti lämpöä kylmään asuntoon.

Harmaja on varaava kiertoilmatakka

Uuden Tulikivi-uuni Harmajan sisus on keraamista massaa, jota käytetään myös Kermansavi-uunien sisämassana. Pintamateriaalina Harmajassa on vuolukivi. Kiertoilmaominaisuutensa ansiosta Harmaja lämmittää kylmilleen tai hyvin viileään peruslämpöön jätetyn mökin nopeasti.

Harmaja-takassa huoneilma ohjautuu tulisijan sivuilla, lattian rajassa olevaista aukoista sisäosan ja vuolukivikuoren väliin ja lämpiää ylös virratessaan tehokkaasti. Lämmin ilma purkautuu uunin kansikivissä olevista aukoista huonetilaan. Lisäksi suuren luukun lasiaukon läpi hohkaa lämpöä heti lämmityksen alusta alkaen. Harmaja myös varaa lämpöä 884 kilon massallaan.

Kooltaan ja muodoltaan Harmaja on kompakti kokonaisuus, joka on myös hinnaltaan kilpailukykyinen.

Leveys 780 mm
Syvyys 570 mm
Korkeus 1260 mm
Paino 884 kg
Lämmitysala 20-50 m2

Tulikivi Oyj
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
20206_65493.jpg
Honka Huomen ihastuttaa luonnollisuudellaan - katso kuvat Tuusulan messukohteesta
Tuusulan asuntomessuilla esiteltävässä Honka Huomenessa terveelliset luonnonmateriaalit ja ekologinen hirsirakentaminen yhdistyvät asumisen laatua parantavaan älykkääseen talotekniikkaan ja kaikkia aisteja inspiroivaan taiteeseen.
20086_11740.jpg
Sisustussuunnittelija apunasi
Sisustussuunnittelijan tehtävänä on luoda mahdollisimman esteettinen ja kestävä ympäristö sekä toimivat edellytykset elämiselle, asumiselle ja toiminnoille.Loma-asuntomessujen useiden kohteiden sisustussuunnittelijana toimi alan konkari Virpi Illman, Sisustussuunnittelijat SI ry:n jäsen. Hänen suunnittelun kaavansa lähtee valaistuksen tarkastelusta ja tilan toiminnallisuuden hahmotuksesta. Uudiskohteessa takan paikka on valittava varhaisessa vaiheessa. Pintamateriaaleja, kiintokalusteita ja irtokalusteita haetaan, nyanssit tulevat suunnittelumatkan varrella.
20219_72597.jpg
Moderni versio perinteisestä kalastajamökistä - tutustu uutuuteen
Kalastajakylistä ja suomalaisesta rannikkomaisemasta inspiraationsa saanut Tyrsky on osa Hongan uusien hirsihuviloiden mallistoa. Ilmeikkään vapaa-ajan asunnon on suunnitellut arkkitehtina työskentelevä olympiamitalisti ja kilpapurjehtija Tuuli Petäjä-Sirén.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton