Sähkötarjouskilpailutus on ratkennut, tarkista paljonko sinä säästät!

Järjestyksessään yhdeksäs sähköenergian ostoyhteenliittymä on ratkennut. Tarjouspyynnöt lähetettiin tällä kertaa 29:lle eri energiatoimittajalle. Kahden kärki tarjouksissa erottui melko selvästi muista, mutta huomioitavaa oli että kaikkien hinnat olivat nousseet edelliseltä kierrokselta ja erot eri tarjoajien välillä nousivat yllättävänkin korkeiksi. Suurimmillaan ero nousi yli 20 %:n.

Edullisimman tarjouksen kaikilla kulutustyypeillä teki tällä kertaa Lahti Energia Oy, jonka juuret ulottuvat aina vuoteen 1907 asti jolloin perustettiin Lahden kaupungin sähkölaitos.
Tarjoushintoja emme edelleenkään saa julkistaa, tosin jokainen kilpailutukseen liittynyt näkee oman tilanteensa ja tarjouksen mukaiset hinnat tarkistuksen yhteydessä. Aika- ja kausisähköä käyttäville tiedoksi, että mittaustapa ei muutu yhtiötä vaihdettaessa vaan mittaustapa säilyy entisellään.

Huomiothan, että saatu tarjous päättyy 20.05.2010 kello 24:00, mitä ennen on siis mahdolliset sopimusilmoitukset tehtävä.

Tarkistan tarjouksen sopivuuden itselleni

Tarjousten sopimusaika 2 vuotta kiinteällä hinnalla

Sopimusten pituus oli jo tarjouspyynnöissä pyydetty mitoittamaan kaksivuotiseksi, eli hinta on sopimuksen teon jälkeen kiinteä seuraavat 24 kuukautta. Ainoa hintaa muuttava tekijä on yleinen arvonlisäveromuutos joka 1.7. nousee 22 %:sta 23 %:iin. Kyseisen korotuksen vaikutus esimerkiksi yleissähkön osalta on noin 0,044 snt/kWh.

Myös määräaikaisen sopimuksen omaavat voivat tulla mukaan, mikäli määräaikaisuus nykyisen yhtiön kanssa loppuu viimeistään 15.07.2010.

Miten tarkistan oman tilanteeni?

Jokaisen jäsenenä jo aiemmin kilpailutukseen liittyneen henkilökohtainen tilanne selviää omalta Jäsentililtä, joka aukeaa sisäänkirjautumisen jälkeen aina keski-ikkunaan. Jäsentililtä löytyy kohta "Sähkön kilpailutus" ja sen alapuolella on linkit kilpailutukseen lisäämiisi tietoihin.

Tarkista linkistä aukeavan oman ilmoituksesi tietojen paikkansapitävyys, eli kulutusmäärä ja nykyinen energiahinta. Kyseiset tiedot löydät sähkölaskustasi.

Mikäli laskuri osoittaa sinulle säästöä, voit samantien ilmoittaa halukkuutesi energiayhtiön vaihtoon. Varmista kuitenkin ennen sitä, että nykyinen sopimuksesi mahdollistaa yhtiön vaihtamisen, ts. että se on joko toistaiseksi voimassa oleva, tai että sopimusaika on muuten katkolla viimeistään 15.7.2010 mennessä. Mikäli hyväksyt sopimuksen, Lahti Energia huolehtii irtisanomisen vanhaan yhtiöösi, eli sinun ei tarvitse ko. asian puitteissa tehdä mitään.

Huomioi myös, että ilmoituksesi on hyväksymisesi jälkeen sitova ja vanhan sopimuksesi irtisanominen lähtee liikkeelle heti. Sähkönmyynnin kilpailuttamiseen liittyvän mittarin luenta on kerran vuodessa maksuton, joten asiakkaalle ei aiheudu yhtiön vaihdosta mitään ylimääräisiä kuluja.

Tarjous koskee vain energian osuutta, sähkön siirto ei siis ole edelleenkään kilpailutettavissa ja se tapahtuu aina sen paikallisen sähköyhtiön toimesta, joka hallitsee jakeluverkkoa.

Tämä tarjous on voimassa vain näiden sivujen kautta tehtyihin sopimuksiin.

Mikäli et kuitenkaan halua vaihtaa yhtiötä, toivomme että ilmoitat myös siitä rastittamalla kohdan "Ei, en halua vaihtaa sähkömyyjääni".

Tarjous avoinna kaikille lukijoillemme

Olemme sopineet Lahti Energian kanssa tarjouksen olevan ainakin toistaiseksi avoinna kaikille lukijoillemme, eli myös heille, jotka eivät olleet mukana tarjouspyyntövaiheessa. Tarjous on todella edullinen, joten oma tilanne kannattaa tarkistaa pikaisesti ja tarvittaessa hyväksyä sopimus, sillä avoin tarjous voidaan vetää pois ennen tarjousajan päättymistä. Jos et siis vielä ole mukana kampanjassa ota esiin viimeisin sähkölaskusi ja tarkista tilanteesi alla olevasta linkistä:

Tarkistan tarjouksen sopivuuden itselleni

En ole vielä jäsen, liity tästä
Tässä kaikki tällä erää. Onnea kaikille niille jotka saavat yhteenliittymän avulla pienennettyä sähkölaskunsa suuruutta. Ja onnellisia olkaa myös Te joille tämänkertaiset tarjoukset eivät voineet säästöä tuoda, sillä ilmeisesti käytätte todella edullista energiaa.

Kiitokset kaikille ostoyhteenliittymässä mukanaolijoille!

Rakentavin & Remontoivin terveisin
Pentti Teponoja
kehitysjohtaja
pentti.teponoja@rakentaja.fi


 
Julkaistu
22.4.2010