Lattian ja katon väliä

Pernajan Rönnäsiin nousevan Kontion Petäjän rakentajapariskunta aloitti lattioiden teon, vaikka jäljellä on vielä paljonkin edestakaista liikkumista ja tavaroiden siirtoa vaativia töitä. Kaikki vaan riippuu kaikesta ja työmaalla alkoi vaan yksinkertaisesti tila loppua kesken, sillä kaikki puutavara on ollut sisällä kuivumassa jo useita viikkoja, mutta keskellä tupaa olevat lattialankut estävät mm. väliseinärunkojen teon.

Lattiarakenne on koolattu puulattia ja naulattavat lattialankut, jotka ovat nekin Kontion tuotantoa: ympäripontattua 28 x 75 mm mäntyä. Ympäriponttauksessa on hukkaprosentti aika pieni, mutta joitakin takkapuita sentään tulee, kun ihan 30 cm:n pätkällä ei viitsi aloittaa. Kun pohjatyö oli hyvin tehty - koolaus tarkasti vaaterissa ja naulattu tiukasti kiinni betonin päälle asennettuihin vaakajuoksuihin, jotka puolestaan oli ankkuroitu lujasti betoniin – sujui työkin ripeästi, joskin tottumattoman selkä oli kuulemma ajoittain kovilla.

Lattia on koolattu k/k 600 mm koolaukseen väliin tuliLattia on koolattu k/k 600 mm koolaukseen väliin tuli
125 mm mineraalivillaa ja päälle höyrysulku.125 mm mineraalivillaa ja päälle höyrysulku.
Käsityökaluina tarvitaan vain hyvä vasara, useita lyöntipalikoita, kunnollinen kiristysrauta ja tuurna.Käsityökaluina tarvitaan vain hyvä vasara, useita lyöntipalikoita, kunnollinen kiristysrauta ja tuurna.
Listarasia peittää aikanaan sähköjohtojen läpimenokohdanListarasia peittää aikanaan sähköjohtojen läpimenokohdan
Kun lattiahommaa oli tehty muutama tunti, oli mukava oikaista selkää parven listahommillaKun lattiahommaa oli tehty muutama tunti, oli mukava oikaista selkää parven listahommilla
Joka taitekohtaan löytyi oma listansaJoka taitekohtaan löytyi oma listansa
Osan puutavarasta saa ”varastoitua” tekemällä 3-4 pukkia, jotka vain roikkuvat näkyviin jäävien ristikoiden alapaarteen päällä.Osan puutavarasta saa ”varastoitua” tekemällä 3-4 pukkia, jotka vain roikkuvat näkyviin jäävien ristikoiden alapaarteen päällä.
 
Julkaistu
19.4.2010