Takkaleivinuuni lähtökohtana

Vaikka hirsitaloseurantakohteemme onkin luontaisesti lämmin, halusi rakentajaperhe kuitenkin lisälämmönlähteen – varsinkin kun rakennuksen alta kaadettiin polttopuuksi kymmenkunta mäntyä ja puista rakennusjätettäkin näyttää tulevan pari kuutiota. Lisäksi perhe halusi ruokaharrastuksensa tueksi leivinuunin.

Sopiva perusmalli löytyi Kermansaven Juhanista. Perhe tuumaili myös, että leivinuunin vieressä olisi mukava olla laskutaso. Samoin takkapuille pitää olla oma paikkansa. Kermansaven Espoon myyntinäyttelypisteessä käynti ohjasi ajatuksia myös kaakeliin ja rappauksen yhdistelmään. Yhteistyössä Kermansaven Markus Järviniemen sopiva malli syntyikin kivuttomasti ja toimituskin saatiin sovitettua muutaman viikon päähän. Rakentajaperhe valoi vain mittapiirustuksen mukaisen perustan kuntoon. Piippu oli tehty jo aiemmin.

Kermansaven Juhani-takkaleivinuuni.Kermansaven Juhani-takkaleivinuuni.
Takka runkovalmiina eteisestä päin katsottuna. Edessä ”kauppakassin laskutaso” jonka alla takkapuutila.Takka runkovalmiina eteisestä päin katsottuna. Edessä ”kauppakassin laskutaso” jonka alla takkapuutila.
Välipohjan läpimenon suojaetäisyys on 50 mm, mikä on eristetty vuorivillallaVälipohjan läpimenon suojaetäisyys on 50 mm, mikä on eristetty vuorivillalla
Tältä näyttää olohuoneesta, vasemmalla leivinuuni…Tältä näyttää olohuoneesta, vasemmalla leivinuuni…
…ja sama keittiöstä päin. Erikoistilauksena laskutaso…ja sama keittiöstä päin. Erikoistilauksena laskutaso
 
Julkaistu
6.4.2010