• Etusivu
  • Varusteet

Boschin pistosahat vakuuttavat voimallaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Päivitetty 20.04.2010
20103_21023.jpg

Boschin PST-pistosahat ovat tehokkaita ja kuormituskykyisiä. Niillä sahaat kaarevat linjat ja tiukatkin kaarteet entistä helpommin ja tarkemmin. Bosch-SDS:n ansiosta sahanterien vaihtaminen on nopeaa ja turvallista. Sahanterä lukittuu sisääntyönnettäessä ja ponnahtaa ulos nappia painamalla - eikä työkaluja tarvita.

Kahva on pehmustettu (softgrip) ja tukeva, joten sahan ohjattavuus on mainio. Jalkalevy on helppo säätää niin viistosahauksen kuin reunan läheisenkin sahauksen mahdollistavaan asentoon.

Voimaa ja sujuvaa työskentelyä

Bosch-elektroniikan avulla käyttäjä voi vaikuttaa iskulukuun. Sahanterä voi suorittaa kaksi liikettä: iskuliikkeen tai heiluriliikkeen. Heiluri jakaa painon koko sahausmatkalle ja nopeuttaa sahaamista sekä pidentää terän käyttöikää. Tukirulla ohjaa sahanterää ja estää terän sivuttaisliikkeen, jolloin sahaustarkkuus kasvaa. Tärinän minimointi, rauhallinen käynti sekä turvallinen ja miellyttävä työskentely onnistuu sisäänrakennetun painotasauksen ansiosta. Innovatiivisen CutControl-ohjurin avulla seuraat tarkasti sahauslinjaa.

20104_21414.jpg

Laite voidaan liittää joko Bosch-yleisimuriin tai tavalliseen pölynimuriin. Pölynpoisto tapahtuu suoraan sahanterästä, rungossa olevan imukanavan kautta. Näin sekä hengitysilma että työskentelypaikka pysyvät puhtaana.

PST 900 PEL

Bosch PST 900 PEL -pistosaha
Bosch PST 900 PEL -pistosaha

Tekniset tiedot:

  • Nimellisottoteho: 650 W
  • Antoteho: 360 W
  • Iskuluku tyhjäkäynnillä: 500 – 3.100 min-1
  • Jalkalevy: alumiini
  • Koneen paino: 2,2 kg
  • Sahaussyvyys puuhun: 90 mm
  • Sahaussyvyys teräkseen: 10 mm

Boschin tuotteita myyvät rautakaupat kautta maan.

>> Lisää Boschin sähkötyökaluista...

Robert Bosch Oy / Työkalut
Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82894.jpg
Tällä työkalulla työstät helposti puuta - urat, reunat ja viisteet hoituvat hetkessä
Kotiverstaalla hoituvat monenlaiset puutyöt. Käytetyimpien työkalujen, kuten porakoneen ja sahan lisäksi akkujyrsin on kätevä apuväline urien tekemiseen, reunojen siistimiseen, viisteisiin sekä koristeellisten kuvioiden luomiseen. Akkujyrsintä on nopea käyttää missä tahansa ilman tarvetta virtajohdon liittämiselle.
20225_78353.jpg
PFS 55 -maaliruisku pieniin projekteihin
SprayControl ja SDSTarkka ja hieno maalisumutusteho huolehtii tasokkaasta maalinlevityksestä. Voimakas ilmavirtaus hajottaa maalisäteen ja mahdollistaa eri ruiskutusmateriaalien tarkan ja siistin levittymisen. Ilmavirtauksen määrää voidaan säätää portaattomasti, jolloin maalin levityksen nopeutta ja maalisumua on helppoa ohjata: Alhaista puhallusasentoa käytetään juoksevissa materiaaleissa ja korkeaa taas sakeammissa materiaaleissa.SDS-järjestelmä huolehtii helposta ja nopeasta maalisäiliön vaihdosta ja puhdistamisesta. Käytön jälkeen maalin kanssa kosketuksessa olevat osat saadaan irrotettua ilman työkaluja, ja puhdistus on helppoa ja nopeaa.
20093_15666.jpg
Oksasilppurilla ilmaista kate- ja kuivikemateriaalia
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.
20156_43765.jpg
Tee se itse: hiekkalaatikko
Lapset rakastavat hiekkalaatikkoleikkejä ja siksi hiekkalaatikko löytyykin usean lapsiperheen pihasta. Hiekkalaatikon rakentaminen onnistuu helposti myös itse. Näillä tee se itse -ohjeilla saa rakennettua hiekkalaatikon, joka on varustettu kätevällä penkillä / pöydällä. Penkillä voi lepuutella jalkojaan ja se toimii myös oivallisena hiekkakakkujen alustana. Hiekkalaatikon ohjeet ovat 2 m x 2 m kokoiselle hiekkalaatikolle. Hiekkalaatikon ohjeita voi soveltaa sekä oman pihan että käyttötarpeiden mukaan.
Saunakaivo piirros
Saunakaivo
Saunakaivo on tarkoitettu jätevesiratkaisuksi mökeille ja saunoille, joissa ei ole viemäröintiä. Yksinkertaisimmillaan saunan pesuvedet johdetaan saunapalloon eli imeytyskaivoon, josta vesi pääsee imeytymään pohjassa olevien reikien kautta sitä ympäröivään sepeli- tai sorapatjaan. Vesi puhdistuu kaivon alapuolella olevassa maaperässä biologisesti ja suodattumalla. Keittiön rasvaisiin pesuvesiin tarvitaan erillinen mökkikaivo saunakaivon eteen.
201411_41837.jpg
Puhdas hengitysilma kotona - terve perhe
Yleisimmät ilmanvaihdon ongelmatKorvausilma venttiilit puuttuvat kokonaan tai venttiili on tukittu tai muuten poistettu käytöstäKorvausilma tulee huoneistoon postiluukun kautta tai rakennevuotona esim. alapohjan kautta. Tästä voi aiheutua hajuhaittoja ja vedon tunnetta lattiatasossa. Korvausilmaa voi virrata jopa lattiakaivon kautta.Ilmanvaihtoon liittyvät laitteet on kytketty pois päältäHuippuimuri tulee olla päällä 24 h/vrk.RadonpitoisuudetKorkeita radonpitoisuuksia löytyy erityisesti asunnoista, joissa ilmanvaihto ei toimi kunnolla. Toimiva ilmanvaihto voi pienentää radonarvoja jopa 90 % lähtöarvosta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton