Petäjän parvella verhoustöitä

Hirsitalokohteemme alkaa olla kohta sisältäkin hirsitalon näköinen, kun parven lattia, seinät ja paneelikattokin alkavat olla valmiina. Vain listat ja pintakäsittely puuttuvat. Kaikki puutavara kuului Kontion täydelliseen puutavaratoimitukseen. Ja jos joiltain osin mukana on jokunen pontista vaurioitunut lankku tai paneeli, niin ei hätää, tavaraa on kyllä ihan riittämin eli ihan kiitettävällä hukkaprosentilla, joten ihan kaikkia alle metrisiä lattialankkujakaan ei tarvinnut käyttää, varsinkaan jos se ei ulottunut vähintään kolmen kannakkeen päälle. Tosin ympäriponttaus ja lankun jykevyys, 28 x 87 mahdollistavat aika lyhyenkin pätkän käytön.
Seinärakenteissa on käytetty 19 x 195 mm:n hirsipaneelia, joka korkeus on luonnollisesti sama kuin hirsirungossa. Kattopaneeliksi rakentajaperhe valitsi 120 mm leveän mäntypaneelin.
Parven lattian viimeiset lankut menossa. Lankut naulattiin kolmen tuuman naulalla jokaisesta palkista 45 cm:.n välein. Naulaus viimeisteltiin tuurnalla.Parven lattian viimeiset lankut menossa. Lankut naulattiin kolmen tuuman naulalla jokaisesta palkista 45 cm:.n välein. Naulaus viimeisteltiin tuurnalla.
Paneelien sahauksessa aivan välttämätön työväline on yhdistelmäsaha (katkaisu ja halkaisu.Paneelien sahauksessa aivan välttämätön työväline on yhdistelmäsaha (katkaisu ja halkaisu.
Kunnon työvälineet ja tarkka silmä ja käsi mahdollistavat siistin liitännän jopa ilman listoja.Kunnon työvälineet ja tarkka silmä ja käsi mahdollistavat siistin liitännän jopa ilman listoja.
Leveään paneeliin syntyvät sähkörasioidenkin läpimenot helpommin.Leveään paneeliin syntyvät sähkörasioidenkin läpimenot helpommin.
Päätyseinät ovat 19 x 195 mm:n Kontion hirsipaneeliaPäätyseinät ovat 19 x 195 mm:n Kontion hirsipaneelia
Parven korkeus – 2200 mm – on riittävä.Parven korkeus – 2200 mm – on riittävä.
 
Julkaistu
22.3.2010