Monipuoliset SPU Eristeet uudis- ja korjausrakentamiseen

Uudisrakentamisessa SPU-eristelevyillä saavutetaan huippuluokan lämmöneristysominaisuudet tavanomaisilla rakennepaksuuksilla ja kustannuksilla. Käyttämällä SPU-eristelevyihin perustuvaa lämmöneristeratkaisua voidaan lähes tavanomaisen rakennuksen hinnalla toteuttaa erittäin energiataloudellisia ratkaisuja.

Vanhojen rakennusten lisälämmöneristämiseen SPU-eristelevyt soveltuvat erinomaisesti. Lisälämmöneristys voidaan tehdä rakennuksen sisäpuolelle ilman julkisivujen uusimisia tai sokkelin ja räystäsrakenteiden leventämisiä. Varsinkin tiiliverhotuissa ja kivirakenteisissa taloissa lisäeristyksen toteuttaminen ulkopuolelle on useimmiten kallis ja monivaiheinen toimenpide.

SPU-lämmöneristetuotteista löytyvät ratkaisut myös ullakkotilojen lämmöneristämiseen. Vanhan, kylmän ullakon lämmöneristäminen SPU-eristelevyillä on helppoa vaikka itse tekemällä. Koska SPU-eristelevyt ovat erittäin tehokkaita lämmöneristeitä, ullakon lämmöneristämiseen riittää huomattavasti villaeristeitä ohuempi eristepaksuus. Tällöin ullakotilaan jää reilusti enemmän korkeutta ja hyötytilaa.

SPU Eristeiden lämmöneristävyys on markkinoiden paras

SPU Eristeet ovat AL (alumiinipaperipintaisia) ja niiden lämmönjohtavuus on entistäkin pienempi. Uusi lämmönjohtavuus lambda design – arvo on 0,023 W/mK. Mitä pienempi lämmönjohtavuusarvo on, sitä ohuempi kerros eristettä tarvitaan rakennukseen hyvän lämmöneristyskyvyn saavuttamiseksi.

Koska ohut SPU-eristekerros eristää yhtä hyvin, säästetään SPU Eristeitä käyttämällä valtava määrä muita rakennusmateriaaleja. Tästä seuraa kustannussäästöä niin rakentamisessa, kuin rakennukseen sitoutuneena energianakin.

SPU-lämmöneristeet on valmistettu polyuretaanista, joka on tunnettu vaativien kohteiden korkealuokkaisena lämmöneristeenä jo noin 40 vuoden ajan.

SPU Eristeitä käytettäessä erillisiä höyrynsulku- tai tuulensuojakerroksia ei tarvita ja rakenteesta muodostuu ilmanpitävä, mikä on alhaisten lämpöhäviöiden kannalta ehdottoman tärkeä ominaisuus.SPU Eristeitä käytettäessä erillisiä höyrynsulku- tai tuulensuojakerroksia ei tarvita ja rakenteesta muodostuu ilmanpitävä, mikä on alhaisten lämpöhäviöiden kannalta ehdottoman tärkeä ominaisuus.

Tilaa säästävä ja energiatehokas

Polyuretaanin ylivoimaisen eristyskyvyn ansiosta SPU-eristelevyillä voidaan toteuttaa huomattavasti ohuempia rakenteita kuin muilla lämmöneristeillä. SPU Eristeiden ansiosta hyötykäyttöön jää enemmän tilaa.

SPU Eristeiden alhaisen lämmönjohtavuuden ja korkean vesihöyrynvastuksen ansiosta rakenteesta tulee lämpö- ja kosteusteknisesti oikeaoppisen ilmanpitävä. Erillistä ilman- tai höyrynsulkukerrosta ei tarvita. Asennuksessa liitoskohtien tiiveys varmistetaan saumavaahdolla. Hyvän ilmanpitävyyden ansiosta lämpö ei karkaa rakennuksesta, vaan ilma vaihtuu hallitusti ilmanvaihdon kautta. SPU Eristeillä on lisäksi ylivertainen kosteudenkestokyky, joten rakentamisvaiheessa tapahtunut kastuminen tai rakenteeseen vahingossa päässyt kosteus eivät vahingoita polyuretaania tai vaikuta sen ominaisuuksiin.

Helppo ja nopea

SPU Eristeet ovat helppoja asentaa. Jäykkärakenteisia polyuretaanilevyjä voidaan leikata, jyrsiä ja porata mittatarkasti. Työstövälineiksi käyvät normaalit työkalut kuten käsisaha, mattopuukko ja rasiapora. Eristelevyt ovat kevyitä, joten niitä on helppo käsitellä myös ahtaissa tiloissa. Työvaiheiden vähäisyydestä johtuen SPU Eristeiden asennus sujuu jopa kaksi kertaa tavanomaisia eristerakenteita nopeammin.

SPU Eristeiden ansiosta hyötykäyttöön jää
enemmän tilaa.SPU Eristeiden ansiosta hyötykäyttöön jää enemmän tilaa.

SPU AL

 • Lämmönjohtavuus: lambda design 0,023 W/mK
 • Levykoko: 1200 x 2400 mm
 • Eristevahvuus: 30–200 mm, saatavana liimattuna myös 400 mm paksuuteen saakka
 • Pontti: 15 mm:n puolipontti kaikilla sivuilla
 • Pinnoite: diffuusiotiivis (paitsi AL30) alumiinilaminaattipinta molemmin puolin

Yleiseristelevy kaikkeen rakentamiseen.


SPU ALSPU AL

SPU Anselmi

 • Levykoko: 600 x 2600 mm
 • Eristevahvuus: 30 mm tai 60 mm
 • Pontti: puolipontti pitkillä sivuilla
 • Pinnoite: pintalevyksi liimattu 9 mm:n reunaohennettu kipsilevy, toisella puolella paperipinta.


Seinien ja kattojen sisäpuoliseen lämmöneristämiseen.
SPU AnselmiSPU Anselmi

SPU Wilhelmi

 • Levykoko: 600 x 2600 mm
 • Eristevahvuus: 30 mm tai 60 mm
 • Pontti: puolipontti pitkillä sivuilla
 • Pinnoite: pintalevyksi liimattu 11 mm:n lastulevy, toisella puolella paperipinta.


Seinien, lattioiden ja kattojen sisäpuoliseen lämmöneristämiseen.
SPU WilhelmiSPU Wilhelmi

SPU Vintti-Iita

 • Lämmönjohtavuus: lambda design 0,023 W/mK
 • Levykoot: 1200 x 2600 mm 70 mm myös 600 x 2600 mm)
 • Eristevahvuus: 70, 90, 120 ja 160 mm
 • Pontti: täyspontti pitkillä sivuilla
 • Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti molemmin puolin


Yläpohja- ja ulkoseinärakenteiden uudis- ja korjausrakentamiseen.
SPU Vintti-IitaSPU Vintti-Iita

SPU Sauna-Satu

 • Levykoko: 600 x 1200 mm
 • Eristevahvuus: 30 mm
 • Pontti: ympäritäyspontattu
 • Pinnoite: alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin


Saunan seinien ja kattojen sekä kosteiden tilojen kattopintojen eristeeksi. Myös muiden huonetilojen seinä- ja kattorakenteisiin yhdessä paneeliverhouksen kanssa.
SPU Sauna-SatuSPU Sauna-Satu

Ekologinen

SPU Eristeen valmistuksessa käytetty ja raaka-aineeseen sitoutunut energia tulee takaisin säästettynä lämmitysenergiana erittäin nopeasti. Rakennuksen elinkaaren aikana säästöä syntyy valtava määrä. Hävitettävästä rakennuksesta puretut eristeet voidaan käyttää uudelleen esimerkiksi routaeristeenä.

Polyuretaani voidaan polttaa energiaksi yhdyskuntajätteen polttolaitoksissa ja muissa voimalaitoksissa. Polyuretaanieristeen ponneaineena on ympäristöystävällinen pentaani, jonka sekä GWP- (Global Warming potential)-luku että ODP (Ozone depletion potential) -kerroin on nolla.

SPU Eristeiden valmistuksessa on käytetty jo vuodesta 2000 saakka ainoastaan puhdasta tuulivoimalla tuotettua sähköä.

Tutkitusti turvallinen

SPU Eristeet eivät vety, kutistu, lahoa tai homehdu ja niiden lämmöneristysominaisuudet säilyvät muuttumattomina vuosien saatossa.

SPU Eristeet ovat myös paloturvallisia – lähes palamattomia. VTT:n tutkimuksen RTE1929/00b mukaan SPU Eristeisen ja villaeristeisen talon henkilöturvallisuus on palotilanteessa sama. SPU Eristeiden toimivuus on todettu kymmenissä puolueettomissa tutkimuksissa, joita ovat suorittaneet muun muassa Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) ja Valtion teknillinen tutkimuskeskus (VTT).

SPU Eristeet saivat ensimmäisinä lämmöneristeinä rakennusmateriaalien puhtaimman päästöluokituksen M1. SPU Eristeet ovat CE-tuotemerkittyjä ja niillä on kymmenen vuoden takuu.
 
Julkaistu
19.3.2010