Asunto kaupaksi Oikotien kautta –
Oikotien asuntopalvelu on uudistunut

Asunnon osto tai myynti on iso asia, joka kannattaa tehdä harkiten. Oikotie.fi Asunnot -palvelu tarjoaa uusia palvelumuotoja, joiden avulla sekä myyjä että ostaja voivat lähestyä asiaa vaiheittain. Perinteisen ilmoittelun lisäksi on tullut mahdollisuuksia tutkia tilannetta. Uusina ominaisuuksina on tuotu Igglosta tutut palvelut Korvamerkintä, Hiljainen Myynti ja talosivut sekä kokonaan uusi, Microsoftin kartan päälle toteutettu karttapalvelu.

Testaa, miten suosittu kotisi on - Tee Hiljainen myynti™

Hiljainen myynti™ -ilmoituksella kerrotaan, että asunto saattaisi olla myynnissä, jos kiinnostuneita löytyy. Hiljainen myynti™ ei sido myyjää vielä mihinkään, vaan hän voi rauhassa harkita kotinsa myyntiä. Kun myyntipäätös on syntynyt, löytyvät alueen välittäjät hiljaisen myyjän vieraskirjasta, mistä yhteyden saa kätevästi, samoin tiedot korvamerkintöjen määrästä sekä ilmoituksessa vieraillen kävijöiden määrän. Tarvittaessa hiljaisen myynti-ilmoituksen voi muuttaa myynti-ilmoitukseksi, mikäli haluaa myydä asuntonsa itse.

Korvamerkintä kertoo kiinnostuksesta

Ostaja voi korvamerkitä kiinnostavat asunnot. Korvamerkitsemällä kiinnostavan vaihtoehdon osoitetaan kiinnostus asunnon nykyiselle omistajalle, vaikka se ei olisi vielä myynnissä. Näin toimimalla on mahdollisuus nopeuttaa myyntipäätöstä ja kun asunto tulee myyntiin, korvamerkitsijä saa tiedon ensimmäisten joukossa. Oikotie toimittaa hiljaisesta myynti-ilmoituksesta kiinnostuneet korvamerkitsijät välittäjälle millä varmistetaan, että kiinnostuneet saavat tiedon ensimmäisten joukossa siitä että kohde tulee myyntiin. Mikäli hiljainen myyjä päättää myydä itse tällöin korvamerkintä toimii kuten ilmoitusvahti ja korvamerkitsijä saa tiedon myynti-ilmoituksesta.

Käytännön kokemuksia

Erään kotinsa myyntiä harkinneen kohdalla asiat etenivät vauhdilla. Illalla klo 20.00 ilmoitettiin koti hiljaiseen myyntiin ja parin tunnin kuluttua korvamerkinnän tehneitä ostajaehdokkaita oli ilmaantunut jo neljä ja aamuun mennessä yhdeksän.

Talosivu palvelee ostajaa ja myyjää

Kaikista asunto-osakeyhtiömuotoisista kiinteistöistä löytyy talosivu, jossa kodin etsijät voivat tutustua taloon paremmin ja osoittaa kiinnostuksensa sitä kohtaan tekemällä Korvamerkinnän. Väestörekisterikeskuksen tiedot eivät kaikista taloista ole aivan ajan tasalla ja asukkaat voivatkin kertovat virheistä Oikotielle, jotta tiedot voidaan korjata. Myyjänä Sinä tunnet kotisi parhaiten ja tiedät mitä siitä pitää kertoa. Voit tarkistaa kotisi tiedot ja tarvittaessa täydennät talosivua. Saatat hyvinkin nostaa kotisi kysyntää ja markkina-arvoa. Talosivulle voi myös lisätä hienoja valokuvia kodista. Maan kattavimman kuvallisen talotietokannan ansiosta ilmoitusten sisältö on entistä rikkaampi. Kodin myyntiä harkitsevat voivat tarkistaa talosivulta kotien kysyntätilanteen ja hintahistoriaa. Talosivuilta löytyvät mm. pyyntihintahistoriatiedot ja Tilastokeskuksen kauppahintakäyrät.
Oikotie.fi –sivustolta löytyy myös hakupalvelu ja ilmoitusvahti, jonka avulla voi jättää asuntoilmoittelun seuraamisen Oikotien vahtipalvelun tehtäväksi. Voit itse määrittää hakuehdot, joiden perusteella vahti ilmoittaa sinulle myyntiin tulevista kohteista, mm. hinta, koko, asuntotyyppi, sijainti. Oikotien asuntopalvelu on kävijämäärältään Suomen suurin avoin asuntoportaali.
 
Julkaistu
16.3.2010