• Etusivu
  • Rakentaminen

Asunto kaupaksi Oikotien kautta – Oikotien asuntopalvelu on uudistunut

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.03.2010
20103_20753.jpg

Asunnon osto tai myynti on iso asia, joka kannattaa tehdä harkiten. Oikotie.fi Asunnot -palvelu tarjoaa uusia palvelumuotoja, joiden avulla sekä myyjä että ostaja voivat lähestyä asiaa vaiheittain. Perinteisen ilmoittelun lisäksi on tullut mahdollisuuksia tutkia tilannetta. Uusina ominaisuuksina on tuotu Igglosta tutut palvelut Korvamerkintä, Hiljainen Myynti ja talosivut sekä kokonaan uusi, Microsoftin kartan päälle toteutettu karttapalvelu.

Testaa, miten suosittu kotisi on - Tee Hiljainen myynti™

Hiljainen myynti™ -ilmoituksella kerrotaan, että asunto saattaisi olla myynnissä, jos kiinnostuneita löytyy. Hiljainen myynti™ ei sido myyjää vielä mihinkään, vaan hän voi rauhassa harkita kotinsa myyntiä. Kun myyntipäätös on syntynyt, löytyvät alueen välittäjät hiljaisen myyjän vieraskirjasta, mistä yhteyden saa kätevästi, samoin tiedot korvamerkintöjen määrästä sekä ilmoituksessa vieraillen kävijöiden määrän. Tarvittaessa hiljaisen myynti-ilmoituksen voi muuttaa myynti-ilmoitukseksi, mikäli haluaa myydä asuntonsa itse.

Korvamerkintä kertoo kiinnostuksesta

Ostaja voi korvamerkitä kiinnostavat asunnot. Korvamerkitsemällä kiinnostavan vaihtoehdon osoitetaan kiinnostus asunnon nykyiselle omistajalle, vaikka se ei olisi vielä myynnissä. Näin toimimalla on mahdollisuus nopeuttaa myyntipäätöstä ja kun asunto tulee myyntiin, korvamerkitsijä saa tiedon ensimmäisten joukossa. Oikotie toimittaa hiljaisesta myynti-ilmoituksesta kiinnostuneet korvamerkitsijät välittäjälle millä varmistetaan, että kiinnostuneet saavat tiedon ensimmäisten joukossa siitä että kohde tulee myyntiin. Mikäli hiljainen myyjä päättää myydä itse tällöin korvamerkintä toimii kuten ilmoitusvahti ja korvamerkitsijä saa tiedon myynti-ilmoituksesta.

Käytännön kokemuksia

Erään kotinsa myyntiä harkinneen kohdalla asiat etenivät vauhdilla. Illalla klo 20.00 ilmoitettiin koti hiljaiseen myyntiin ja parin tunnin kuluttua korvamerkinnän tehneitä ostajaehdokkaita oli ilmaantunut jo neljä ja aamuun mennessä yhdeksän.

Talosivu palvelee ostajaa ja myyjää

Kaikista asunto-osakeyhtiömuotoisista kiinteistöistä löytyy talosivu, jossa kodin etsijät voivat tutustua taloon paremmin ja osoittaa kiinnostuksensa sitä kohtaan tekemällä Korvamerkinnän. Väestörekisterikeskuksen tiedot eivät kaikista taloista ole aivan ajan tasalla ja asukkaat voivatkin kertovat virheistä Oikotielle, jotta tiedot voidaan korjata. Myyjänä Sinä tunnet kotisi parhaiten ja tiedät mitä siitä pitää kertoa. Voit tarkistaa kotisi tiedot ja tarvittaessa täydennät talosivua. Saatat hyvinkin nostaa kotisi kysyntää ja markkina-arvoa. Talosivulle voi myös lisätä hienoja valokuvia kodista. Maan kattavimman kuvallisen talotietokannan ansiosta ilmoitusten sisältö on entistä rikkaampi. Kodin myyntiä harkitsevat voivat tarkistaa talosivulta kotien kysyntätilanteen ja hintahistoriaa. Talosivuilta löytyvät mm. pyyntihintahistoriatiedot ja Tilastokeskuksen kauppahintakäyrät.

Oikotie.fi –sivustolta löytyy myös hakupalvelu ja ilmoitusvahti, jonka avulla voi jättää asuntoilmoittelun seuraamisen Oikotien vahtipalvelun tehtäväksi. Voit itse määrittää hakuehdot, joiden perusteella vahti ilmoittaa sinulle myyntiin tulevista kohteista, mm. hinta, koko, asuntotyyppi, sijainti. Oikotien asuntopalvelu on kävijämäärältään Suomen suurin avoin asuntoportaali.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Kuvakaappaus Rakentaja.fi-sivustosta
Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa?Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi.
20178_49995.jpg
Koulutus: Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija
VTT:n sertifioinnilla ammattilainen voi osoittaa osaamisensa. Samalla tilaaja varmistuu henkilön ammattitaidosta ja siitä, että ammattilainen toimii hyvän rakennustavan mukaisesti.Sertifikaatin myöntämisen perusteena ovat sertifioinnin toimikunnan määrittelemien osaamisvaatimusten pohjalta laadittu henkilösertifiointikoulutus, kirjallinen tentti ja näyttökoe. Lisäksi voimassaolon edellytyksenä on työkohteiden raportointi ja säännöllinen täydennyskoulutus.
20153_42609.jpg
Rakennusluvan hakemisen voi tehdä myös sähköisesti
Rakennuslupien hankkiminen on tähän asti ollut pitkä prosessi. Tarvitaan useita liitteitä sekä piirustuksia, lausuntoja eri osapuolilta. Hyvin usein käykin niin että luvan saamisen kannalta jokin oleellinen paperi puuttuu ja sitä myötä prosessi viivästyy jälleen. Tämän tapahtumasarjan moni kokee ikävänä sekä aikaa vievänä – ja ennen kaikkea hankalana. Tähän on nyt tullut helpotusta. Lupapiste-palvelun kautta voidaan edistää rakennuslupa-asiointia verkossa, vuorovaikutuksessa asiointikunnan viranomaisen kanssa. Tarpeellisten tietojen tallentaminen voidaan hoitaa näppärästi yhteisen hakemusnäkymän kautta ja eri osapuolet pysyvät tietoisena hankkeen etenemisestä – vuorokauden ympäri.Tutustu Lupapisteen palveluun
20186_53702.jpg
Vallox vaihtaa ilmaa
Porin asuntomessut olivat avoinna 6.7.–5.8.2018. Moni asuntomessurakentaja oli valinnut Vallox-ilmanvaihtokoneet.Näissä kohteissa on Vallox ilmanvaihtokone:Kohde 8 JukkataloKohde 9 ViikiläKohde 10 ValovoimaKohde 22 Wienerberger JokiDuoKohde 26 Talo HaltiatarKohde 30 Casa TerdeKohde 33 Villa Vaski
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Miten pesuhuoneessa oleva palomuuri kannattaa pinnoittaa?
Kysymys:Pesuhuoneessani on osa piippua, jossa on saunan hormi puolivälistä alkaen, vieressä kaksi tuuletushormia, ja pannuhuoneen puolella seinän takana ensin ilmastointi hormi ja sitten vasta pellettilämmitys hormi.Voiko pesuhuoneen puolelle piippuun ja palomuuriin laittaa kaakelilujan, tai ek gyprocin, tämä siksi, että laatat eivät halkeilisi saumoista, jos piippu elää? Edellä mainitut tulisi kiinni saneerauslaastilla tai liimalla, ja päälle vesieristys, vai miten homma pitäisi tehdä oikein? Miten saunan puolen palomuuriin sekä piipunosalle pitäisi pinta tehdä, että hengittäisi se tiiliseinä palomuuri, joka on rapattu?Saunan lattiaan tulee vesieristys sekä vähän matkaa seinälle noin 10 cm, mikä maali sopisi parhaiten, kun laatat ei anna sen seinän vissiin hengittää, enkä tiedä pysyykö ne edes? Kiitos neuvosta
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Miten kaukolämmössä olevat patterit ilmataan?
Kysymys:Miten kaukolämmössä olevat patterit ilmataan? Ihka uusi (2 päivää ollut) Jäspi. Asentajat ilmasivat ja säätivät, mutta patterit lorisevat kun avaa termostaattia. Liekö kesäasennossa ja onko sillä merkitystä?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton