• Etusivu
  • Talo

Aluskate - vain välttämätön paha?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 09.03.2010
20098_17880.jpg

Aluskatetta asennetaan.

Aluskatteen tarpeesta ja tärkeydestä ollaan montaa mieltä. Monille se on vain välttämätön paha, ja pakollinen kuluerä, josta halutaan säästää. Siksipä helposti tulee valittua se halvin muovikalvo mitä kaupasta löytyy. "Eihän se edes näy mihinkään sen jälkeen, kun vesikate on asennettu!" "Sehän on vain rakennusaikainen suoja, eikö kevytpressukin riittäisi?"

Totuus on kuitenkin toinen: aluskatteella on useita tärkeitä tehtäviä. Ensinnäkin se ohjaa vesikaton raoista tai vauriokohdista läpi pääsevän kosteuden turvallisesti pois rakennuksesta. Toiseksi se huolehtii asuintiloista tulevan kondensoituvan vesihöyryn poistosta alusrakenteita ja lämmöneristeitä kastelematta. Lisäksi aluskate toimii rakennusaikaisena suojana, mutta vain väliaikaisesti. Vesikate suositellaan aina asennettavaksi mahdollisimman pian rakennuksen päälle.

Lisätietoa Icopalin aluskatteista...

Kunnon aluskate suojaa ja kestää!

Aluskatteen tulee olla vedenpitävää, riittävän lujaa ja kestävää. Sen tulee kestää UV-säteilyä haurastumatta sekä lämpötilan ja kosteuden vaihtelut murtumatta. Vesikaton käyttöikä on juuri niin pitkä kuin aluskatteenkin. Varsinaisen vesikatteen rikkoutuessa, ruostuessa, murtuessa tai hapertuessa aluskatteen ominaisuudet vasta punnitaan. Aluskate on vaikea - jollei mahdoton - vaihtaa ilman, että koko vesikatto puretaan auki. Siksi aluskatteeseen kannattaa panostaa hieman enemmän jo rakennusvaiheessa, jotta saat pitkäikäisen ja luotettavan vesikaton.

Säästöä väärässä paikassa.
Säästöä väärässä paikassa.

Icopalilta ratkaisu kaikille katoille

Kondenssisuojattu aluskate toimii siten että alhaaltapäin tuleva vesihöyry tiivistyy ja imeytyy aluskatteen alapinnan nukkaan, josta se sitten aikanaan kuivuu tuuletuksen mukana pois. Ns. hengittävät aluskatteet puolestaan ovat vesitiiviitä mutta läpäisevät vesihöyryä. Siten ne antavat lisävarmuutta esimerkiksi saneerauskohteisiin joissa tuuletuksen riittävyys on epävarmaa.

Kondenssisuojattu Monarfol 200 Plus on markkinoiden paksuin 200 g/m² muovinen kondenssisuojattu aluskate. Hengittävät Monarperm-aluskatteet läpäisevät hyvin vesihöyryä, mutta ovat vesitiiviitä.

Kiinteälle alustalle asennettavan TarraPolarin avulla yksityiskohdat saadaan tiivistettyä huomattavasti helpommin ja varmemmin kuin kattotuoleihin asennettavilla aluskatteilla. Siten se on varmin ja pitkäikäisin ratkaisu aluskatteeksi esimerkiksi tiilikatoille.

Aluskatteen oikea asennustapa, varsinkin riittävät limitykset ja oikein tiivistetyt yksityiskohdat erilaisten läpivientien ja sisätaitteiden kohdalla ovat tärkeitä.

Icopal aluskatteiden valintataulukon avulla sopivan aluskatteen valinta onnistuu helposti. Voit nukkua yösi huoletta kun valitset laadukkaan aluskatteen. Silloin tiedät että katto voi hyvin ja suojaa kotisi kosteudelta.

Vaadi laatua – valitse Icopal.

_

Avaimet käteen -kattoremontti taipidennä kattosi ikää pinnoituksella

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Icopal Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200611_1147.jpg
Tiivis ja kestävä valokate
Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua, muttei vettä eikä lunta. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin, ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.
20099_18869.jpg
Hallittu sadevesijärjestelmä
Sadetar käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sadetar-tuotteet valmistetaan sinkitystä teräsohutlevystä, joka on kauttaaltaan pinnoitettu Plastisol-muovipinnoitteella. Sadettaressa yhdistyvät teräksen ja muovin parhaat puolet ja se kestää vuodesta toiseen haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Siksi Sadettarelle annetaan kymmenen vuoden takuu!
20072_3487.jpg
Aluskate pidentää kattosi ikää
Varsinainen katemateriaali suojaa kattorakenteita sateelta ja lumelta – mutta kosteuden varsinainen pysäyttäjä on katteen alle asennettava aluskate. Katteen alle pääsee aina kosteutta. Tuiskuava lumi löytää tiensä esimerkiksi tiilikatteen alle ja kondensoituva kosteus pääsee kattorakenteisiin, ellei aluskate sitä pysäytä. Aluskatteen laatuun kannattaa panostaa – muutaman kymmenen euron säästö aluskatevalinnassa ei kannata. Laadukas aluskate on halpa vakuutus katollesi!
Vallox koneellinen ilmanvaihto
Vallox osaa ilmanvaihdon
Suomalainen pientalorakentaminen on muuttumassa matalaenergiarakentamiseksi. Matalaenergiatalo käyttää energiaa noin puolet vähemmän kuin nykyiset keskimääräiset omakotitalot. Matalaenergiataloa ei voi rakentaa ilman tehokasta ilmanvaihtoa, jolla varmistetaan taloon viihtyisä ja terveellinen sisäilma. Matalaenergiatalossa on tehokas lämmöneritys. Seinät, katto ja lattia on kaikki eristetty nykyistä tehokkaammin. Kaikki ovet ja ikkunat ovat eristävyydeltään nykyistä paremmat. Talosta tulee tiivis, se ei hukkaa lämpöä. Siksi toinen matalaenergiatalon tunnusmerkki on tehokas ja myös energiatehokas ilmanvaihto.
20203_63615.jpg
Näin estät lattian läpi kulkeutuvat haitalliset yhdisteet
Terve ja turvallinen koti, sitä varmasti jokainen haluaa. Mutta mikä tekee kodista terveellisen ja turvallisen? Monikin asia. Tärkeä ja oleellinen tekijä, joka ei välttämättä ensimmäisenä tule mieleen, on jalkojemme alla. Lattia. Harmittavan usein sisäilmaongelmat aiheutuvat siitä, että lattian läpi pääsee kulkeutumaan haitallisia yhdisteitä sisäilmaan. Se on kuitenkin estettävissä, ja Weberillä on siihen ratkaisu. Ratkaisun nimi on AlkaDry® ja sen ytimessä on terve ja turvallinen lattia.
20236_82447.jpg
Loisteputket poistuvat markkinoilta - valaisinvaihto kannattaa aloittaa ajoissa
Syttyessään välkähtelevä loisteputki on pian historiaa. Loisteputket sisältävät ympäristölle vaarallista elohopeaa, jonka vuoksi niiden valmistus on lopetettu. Viime elokuun jälkeen loisteputkia ei ole tullut enää lisää myytäväksi. Korvaajiksi tillalle tulivat LED-valoputket, jotka ovat energiatehokkaita ja pitkäikäisiä verrattuna loisteputkiin. Lisäksi ne syttyvät heti ja tuottavat laadukkaampaa valoa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton