Sähköstä voimaa, valoa ja lämpöä

Kontiotuotteen seurantakohde Pernajassa on ollut sähköistettynä jo perustusten harkkomuurauksesta lähtien, jolloin betonimyllyn pyörittämiseen tarvittiin virtaa. Työmaakeskukseksi tilattiin huvilan lopullinen sähkökeskus, jona sähköurakoitsija siirsi huvilan seinustalle heti rungon noustua.

Koska huvila tulee olemaan rakentajaperheen aktiivisessa käytössä, huomioitiin sähkösuunnitelmassa kaikki modernit ohjaus- ja valvontaratkaisut. Niinpä tuulikaappiin on mahdutettu Enston ryhmäkeskus Esmart-ohjausjärjestelmäyksiköllä varustettuna.

Kun huvilassa on keskus paikoillaan, on myös sähköpatterit voitu asentaa paikoilleen ja ottaa käyttöön. Ja kun lämpö on nyt päällä, on kaikki puutavara; lattialankut, kattopaneelit ja sisäverhouslevyt nostettu parvelle pariksi viikoksi kuivumaan ennen asennusta.

Työmaa-aikainen keskus on nyt lopullisella paikallaan huvilan seinustalla…Työmaa-aikainen keskus on nyt lopullisella paikallaan huvilan seinustalla…
…josta se ei juurikaan näy pihan puolelle…josta se ei juurikaan näy pihan puolelle
Tuulikaappiin sijoitettu ryhmäkeskus Esmart-ohjausjärjestelmällä varustettunaTuulikaappiin sijoitettu ryhmäkeskus Esmart-ohjausjärjestelmällä varustettuna
Eräs taitekohta rakentamisessa; alakerran patteritEräs taitekohta rakentamisessa; alakerran patterit
ovat paikoillaan ja huvilassa lämpö päällä.ovat paikoillaan ja huvilassa lämpö päällä.
 
Julkaistu
9.3.2010