Toimiva katto vaatii laadukkaat kattotarvikkeet

Toimivaan kattoon tarvitaan aina katemateriaalin lisäksi muun muassa aluskate, läpivientejä, tiivisteitä, kiinnikkeitä ja rakennusmääräysten mukaiset kattoturvatuotteet. Laadukkaat, oikein asennetut osat takaavat kestävän, turvallisen ja tiiviin katon.

Aluskatteen tehtävänä on estää veden, lumen sekä roskien pääsy kattorakenteisiin. Sen on oltava vahva, sillä sen on kestettävä sekä asennuksen että käytön aikaiset rasitukset. Ultraviolettivalolta suojattu aluskate toimii myös lyhytaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamista. Kunnon aluskatteella on oltava vähintään yhtä pitkä ja luotettava käyttöikä kuin varsinaisella katemateriaalillakin.

aluskatteet_960x540

Paras aluskate suojaa ja hengittää

Hengittävä aluskate ei päästä lävitseen vettä, mutta kylläkin alusrakenteista nousevan vesihöyryn. Siten se sallii aluskatteen alapuolistenrakenteiden hengittää. Sen ansiosta eristeen ja aluskatteen väliin on mahdollista jättää entistä pienempi tuuletusväli. Tämä on etu erityisesti korjauskohteissa, jossa eristemäärä halutaan maksimoida.

 

Diffuusioavoin aluskate on edullinen vakuutus kosteusvaurioita ja hometta vastaan. Se kuivattaa yläpohjarakenteisiin kertynyttä kosteutta sekä antaa hieman anteeksi tuuletuksen puutteita jolloin kosteudella on paremmat mahdollisuudet poistua rakenteesta.

Aluskate ei ole vain materiaali, vaan järjestelmä erikoistiivisteineen ja läpivientikappaleineen. Aluskatteiden tiivisteet on kehitetty kestämään yhtä kauan kuin varsinainen aluskate. Esimerkiksi ilmastointiteippi ei ole pitkäikäinen ratkaisu aluskatteen tiivistämiseen.

Ormaxin hengittävät Divoroll-aluskatteet sopivat kaikkien katemateriaalien aluskatteeksi.

Aluskate ormax 800x450

Helppo asentaa

Kaikki Ormax-Tiilikattojen aluskatteet ovat helppoja asentaa. Työvälineiksi tarvitaan vain veitsi ja nitoja. Aluskatteet taipuvat murtumatta, joten taitteet, harja ja läpiviennit on helppoja tehdä ja vesivuodoille alttiita saumoja syntyy mahdollisimman vähän.

Onko kattosi turvallinen?

Kattoturvatuotteita tarvitaan, jotta katolla voitaisiin liikkua turvallisesti. Savupiippu on voitava nuohota, poistoputket tarkistaa tukosten varalta ja katolta on ehkä poistettava roskia tai lunta. Myös antenniasennukset edellyttävät usein katolle kiipeämistä.

Kattoturvatuotteita edellytetään jo viranomaismääräyksissä. Suomen rakentamismääräyskokoelman osa F2 rakennuksen käyttöturvallisuudesta määrää, että rakennuksen huoltamisen turvallisuus on varmistettava. Määräysten mukaisia kattoturvatuotteita ovat tikasaskelmat, lumiesteet, kattosillat ja seinätikkaat.

Ormax kattoturvatuotteet on kehitetty sekä testattu katon käyttö- ja huoltoturvallisuuden varmistamiseksi.

 

Kattoturvatuotteet mahdollistavat turvallisen huollon.Kattoturvatuotteet mahdollistavat turvallisen huollon.

Tarkasta kattosi toimivuus

  • Katon kunto tulee tarkastaa vuosittain, jotta esimerkiksi lumimassojen liikkumisen mahdollisesti aiheuttamat vauriot saataisiin korjattua nopeasti.
  • Riskialttiita kohtia ovat sisätaitteet ja läpiviennit, varsinkin tuuletusputket. Myös harjatiilet, räystäslinjojen reunimmaiset tiilet ja mahdolliset harjatiivisteet ovat voineet liikkua paikoiltaan.
  • Aluskatteen kunto olisi hyvä tarkistaa mieluiten ullakon puolelta, jos vain mahdollista. Mikäli kosteutta on aluskatteen alapuolella, sen reitti on syytä selvittää ja puutteet korjata välittömästi.
  • Katon perusteellinen kuntoarvio on syytä tehdä 15 vuoden välein. Kuntoarvion tekemiseen tarvitaan ammattilainen. Kattotarkastuksia tekevät muun muassa Ormaxin valtuutetut kattourakoitsijat.

Täydellinen kattopaketti

Katon ostaminen on nykyisin erittäin helppoa. Valitsemalla kattopaketin saat kaikki toimivaan kattoon tarvittavat tarvikkeet, jotka ovat välttämättömiä viranomaismääräysten mukaisessa katossa. Kattopaketti sisältää: lapetiilet, erikoistiilet, aluskatteet, kiinnikkeet, tiivisteet, läpiviennit ja kattoturvatuotteet.

Ormax huolehtii siitä, että oikea määrä kattotiiliä sekä kaikki tarvittavat kattotarvikkeet ovat mukana valmiissa katossa.

Sinä päätät kattopakettisi toimitustavasta – haluatko tiilikaton valmiiksi asennettuna vai asennatko itse ja tilaat tiilien katolle noston helpottamaan asennustyötä.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
8.3.2018