Puhtaampien Tulisijojen puolesta - Tulikivi-uunit

Nerokkaan pyörrepesän ansiosta Tulikivi-uuni palaa puhtaasti ja sen hyötysuhde on korkea. Samalla se säästää puuta ja varaa mainiosti lämpöä. Uunin hiukkaspäästöt alittavat maailman tiukimmat normit. Siksi se on turvallisempi myös ympäristölle - ja naapurille.

Tulikivellä on markkinoiden näyttävin ja monipuolisin mallisto vuolukiviuuneja, jotka varaavat lämpöä ja luovuttavat sitä pitkään ja tasaisesti. Tulikiven uuniperheeseen kuuluu sekä modernin linjan edustajia että paljon perinteisiä, ajattomia klassikkomalleja. Oletpa ahkera lämmittäjä tai herkeämätön tuleen tuijottaja, vaihtoehtoja piisaa. Olipa asumismuotosi tai sisustusmakusi mikä tahansa, sama juttu: valikoimastamme löydät helposti oman suosikkisi.

Lisätietoa Tulikivi-uuneista...

Tulikivi-uuni Valkia.Tulikivi-uuni Valkia.

Vuolukivi yhdistettynä moderniin polttotekniikkaan

Vuolukivi syntyi kolme miljardia vuotta sitten ankarassa paineessa ja kuumuudessa. Vuolukivi on tiivistä, lämmönkestävää ja massiivista materiaalia. Vuolukivellä on myös muita materiaaleja parempi lämmönvaraus- ja lämmönjohtokyky.

Tulipesä on uunin hermokeskus, joka vaikuttaa uunin koko toimintaan. Tulikiven ratkaisu takkauunin tulipesäksi on pyörrepesä. Pyörrepesäratkaisu optimoi uunin käytön ja kestää tarkemmankin vertailun. Pyörrepesä on Tulikiven patentoima keksintö, jossa palokaasut ja palamisilma sekoittuvat tehokkaasti palotilassa. Näin palaminen tehostuu, hyötysuhde on korkea, ja palaminen on myös erittäin puhdasta. Uunin päästöt jäävät murto-osaan maailman tiukimmista päästönormeista. Yksinkertaisen rakenteensa ansiosta pyörrepesä on myös toimintavarma ja helppokäyttöinen tulipesäratkaisu.

Nerokas Tulikivi-hybriditakkauuni klapeille ja pelleteille

Haluatko käyttää sekä polttopuita että pellettejä Tulikivi-takkauunissasi? Nyt se on helppoa! Hanki uusi Tulikivi-hybriditakkauuni, jossa voit polttaa sekä puita että pellettejä valintasi mukaan.

Tulikiven pyörrepesässä palokaasut ja palamisilma sekoittuvat tehokkaasti palotilassa, koska pääosa palamisilmasta virtaa tulipesälevyjen väleissä olevista ilmaraoista juuri oikeaan paikkaan polttopuiden ja pellettien yläpuolelle. Tehokkaan sekoittumisen ansiosta palaminen on puhdasta, ja nyt samassa tulipesässä on mahdollista polttaa myös pellettejä.

Pyörrepesään mahtuvat koko lämmityskerran pelletit yhdellä täytöllä, ja tuli palaa kauniisti koko tulipesän tilavuudelta. Voit siis nauttia rauhassa hyvää tekevästä säteilylämmöstä.

Tulikivi Green P10 –pellettijärjestelmä sopii takkaryhmän 2 Tulikivi-takkauuneihin. Varmista pellettijärjestelmän sopivuus uuniisi. Pellettijärjestelmän voi ostaa myös erikseen, jos sinulla on jo takkaryhmän 2 Tulikivi-takkauuni. Kysy lisätietoja lähimmästä Tulikivi- studiosta tai –uunimestarilta.

Uusi Tulikivi-hybriditakkauuni, jossa voit polttaa sekä puita että pellettejä valintasi mukaan. 
Uusi Tulikivi-hybriditakkauuni, jossa voit polttaa sekä puita että pellettejä valintasi mukaan.

Tulikivi-tulisijan valmistuksen hiilipäästöt nollautuvat jo 1-2 vuodessa

Tulikivi-tulisijan käyttäminen on ekoteko. Tulisijan käyttö sähköä korvaavana lämmitysmuotona vähentää CO2-päästöjä. Tulisijan valmistuksessa syntynyt hiilijalanjälki nollautuu tulisijaa käyttämällä. Suomessa tulisijamallista ja käyttöahkeruudesta riippuen tulisijan valmistamisesta aiheutunut hiilijalanjälki nollautuu jopa 1-2 vuodessa tai noin 130-200 käyttökerran jälkeen.

Esimerkki: Korhosen perheen 120 m2:n omakotitalossa lämmitetään 1200 kg:n painoista Kipittitulisijaa noin sata kertaa vuodessa. Mikäli puulämmityksellä korvataan sähkölämmitystä, niin Korhoset nollaavat Kipitin valmistukseen kuluneen hiilijalanjäljen ensimmäisen lämmityskauden aikana.

Monipuolinen tulisijavalikoima leivontaan ja ruuanlaittoon

Tulikivellä on myös laaja valikoima takkaleivinuuneja, leivinuuneja, helloja sekä liesileivinuuni erilaisiin leivonta- ja ruuanlaittotarpeisiin.

Takkaleivinuuneissa ja leivinuuneissa voit helposti paistaa makoisat herkut ja pataruuat. Se loihtii paistoksiin aidon puu-uunin aromin ja kunnioittaa siten vanhojen uunimestareiden työtä. Takkaleivinuunista on moneksi. Tulikivi- takkaleivinuuneissa voit polttaa puuta erikseen joko takan tulipesässä tai leivinuunin puolella.

Takkaleivinuuni voi toimia myös kätevänä tilanjakajana: takkauuni aukeaa olohuoneeseen ja leivinuuni kokin valtakunnan puolelle. Osa takkaleivinuuneista sopii myös huoneen kulmaan ja säästää siten lattianeliöitä.

Takkaleivinuuni TLU 2000/92.Takkaleivinuuni TLU 2000/92.

Tulikiven mittatilauspalvelu toteuttaa unelmasi

Vuolukivi taipuu moneen muotoon. Jos et löydä mallistostamme juuri mieleistäsi uunimallia, älä huolestu. Tulikiven mittatilauspalvelu kuuntelee yksilöllisiäkin toiveitasi. Kerro siis meille, millaisen uunin haluat. Jos mahdollista, havainnollista ajatuksiasi luonnoksella, valokuvalla tai lehtileikkeellä. Sen perusteella suunnittelijamme piirtävät puhtaaksi lopullisen ehdotuksen.

Lisäkipinöitä suunnitteluun saat myös Tulikiven verkkosivuilta (www.tulikivi.com). Sieltä löydät koko joukon mittatyönä toteutettuja tulisijoja ruokkimaan mielikuvitustasi.

Yksilöllinen, asiakkaan toiveiden mukaan suunniteltu ja toteutettu Tulikivi-uuni.Yksilöllinen, asiakkaan toiveiden mukaan suunniteltu ja toteutettu Tulikivi-uuni.

Suunnittele uunisi netissä Uuniräätälillä

Uuniräätäli mahdollistaa nyt oman tulisijan suunnittelun kotoa käsin. Sen avulla voit helposti suunnitella, millainen uuni sopii kotisi sisustukseen. Kolmiulotteisten mallikuvien avulla voit katsoa miltä uuni näyttää eri kulmista. Tutustu Uuniräätäliin osoitteessa: www.uuniraatali.fi

Kysy ilmaista kotikäyntiä Tulikivi-studiosta

Asiantuntevat Tulikivi-studiot palvelevat sinua kautta maan. Me opastamme sinua oikean tulisijan valinnassa. Voit myös pyytää tarjouksen mahdollisista muista töistä: vanhan uunin purkamisesta, hormin tai palomuurin korjauksesta, edus- tai lattialaatoituksen asennuksesta – mitä ikinä tarvitsetkin. Tarvittaessa teemme ilmaisen kotikäynnin.

Tulikivi- uunit toimitetaan kotiin täysin valmiina, tulitikut käteen –periaatteella. Uunimestari vastaa, että uusi tulisijasi toimii moitteetta. Hän selvittää sinulle uunin käytön niksit ja muutkin hienoudet. Ja kaupan päälle saat vielä lämpimän tunnelman. Tulikivi- uuneilla on viiden vuoden takuu.

Pyydä tarjous Tulikivi-uunista

Rakentaja.fi-palvelun kautta voit pyytää tarjouksen Tulikivi-uunista. Valitse tarjouspyyntölomakkeesta mieleisesi malli ja täytä yhteystietosi. Tarjouspyyntö ohjautuu lähimpään Tulikivi-studioon.
Jätä tarjouspyyntö tästä

 
Julkaistu
1.2.2010