KNX-taloautomaatiolla ohjelmoitua taloudellisuutta

Taloudellinen energiankäyttö tukee kestävää kehitystä. ABB:n uusi ohjauspaneeli on johdonmukaisesti kehitetty lisäämään energiansäästömahdollisuuksia. Näin säästetään luonnonvaroja ja toisaalta voidaan säästää myös rahaa. 1°C lämpötilanpudotus huoneessa saa aikaan 6 % energiansäästön. Koska jokaisen huoneen lämpötilaa voi säätää eri lämpötilaan, voidaan yksilölliset tarpeet huomioida. Halutessa tämä kaikki voidaan tehdä myös automaattisesti.

Busch-ComfortTouch -ohjauspaneelissa yhdistyvät toiminnallisuus, informaatio ja laadukas design. Ohjauspaneeli on helppokäyttöinen ja sillä voidaan ohjata kaikkia kodin toimintoja yhdestä paikasta ja se voidaan liittää rakennuksen laajakaistaverkkoon. Yksityiskotien lisäksi se soveltuu erilaisiin julkisiin tiloihin, kuten toimistoihin, ravintoloihin, kauppoihin tai vastaanottotiloihin. Nettiyhteys onnistuu LANin tai WLANin kautta ilman ylimääräistä kaapelointia. Integroidut toiminnot merkitsevät paitsi mukavuutta, myös turvallisuutta ja taloudellisuutta. Käyttämisen helpottamiseksi on eri toiminnot erotettu värikoodein (keltainen=valaistus, oranssi=lämmitys, sininen=verhot/sälekaihtimet ja violetti=tilanneohjaus).

Uusi kalustesarja Busch-priOn (kuva oikealla) on toiminnaltaan monipuolisempi kuin perinteiset KNX-painonapit. Jokainen Busch-priOn -painiketaulu ohjelmoidaan yksilöllisesti ja ohjelmointia on helppo muuttaa myöhemmin.
Ajastusohjelmalla voidaan ohjata esimerkiksi huoneiden lämpötilanpudotus- ja nostotoimintoja sekä aktivoida tilanteita. Lisätoimintoja ovat myös verhojen ohjaus, huonetermostaatti, multimediatoiminnot sekä hälytysviestit, joita voidaan ohjata näytön kautta. Uuden kalustesarjan värit ovat valkoinen, maitolasi, musta lasi sekä teräs.
 
Julkaistu
23.8.2010