1. Vapaa-ajan asunnon ilmanvaihto

Talviasuttava loma-asunto on ominaisuuksiltaan kuin mikä tahansa rakennus: Ellei ilma vaihdu, kosteus ei poistu ja rakenteet kärsivät. Ympärivuotiseen käyttöön rakennettavissa mökeissä ja huviloissa pitää huomioida rakennusmääräyksien vaatimukset ja huolehtia myös ilmanvaihdosta.

Ilmanvaihdon tarve loma-asunnossa korostuu esimerkiksi saunomisen yhteydessä, jolloin usein pieneen tilaan kohdistuu suuri kosteuskuorma. Kosteus tiivistyy ikkunoihin ja jos kosteustaso säilyy pitkään korkeana, kosteus tiivistyy myös rakenteisiin aiheuttaen mm. homevaurioita.

Koneellisen ilmanvaihdon tehtävät ovat loma-asunnossa samat kuin vakituisessakin asunnossa: Poistaa kosteutta, rakennusmateriaalien päästöjä ja ihmisten hengittämää hiilidioksidia ja tuoda tilalle suodatettua raikasta ilmaa. Lämmöntalteenotto varmistaa sen, että ilma tulee sisään vedottomasti ja energiatehokkaasti.

Vapaa-ajanasunnossakin on oltava toimiva ilmanvaihto.Vapaa-ajanasunnossakin on oltava toimiva ilmanvaihto.

Takkaa ja muita tulisijoja käytettäessä tarvitaan palamisilmaa. Mikäli loma-asunnossa on erillinen liesituuletin tai vain pelkk...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan